Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2012.06.12.


Ossza meg!



Sokkoló ok, amiért nem alszunk!


Problémáink vannak a pihentető éjszakai alvással? Lehetséges, hogy nem a stresszt vagy az álmatlanságot kellene okolnunk...


Miért nem tudok aludni?

 

Minden körülményt megteremtettünk a megfelelő éjszakai pihenéshez, de az alvás csak nem megy?
 
Munkahelyi fáradtság

A dolog felettébb bosszantó, és persze másnap fáradtsággal és dekoncentráltsággal jár. Szakemberek szerint nem biztos, hogy a stressz vagy az álmatlanság okolható azért, ha rosszul alszunk éjjel: lehet, hogy a sötétségtől félünk!

 

 

A tanulmányról, mely erre utal, a Sleep 2012 elnevezésű éves konferencián Bostonban beszéltek kutatók. A kísérlet során a résztvevőket - akiknek egy része jó alvó, a másik rossz alvó volt -, kellően világos vagy sötét szobákban helyezték el.

Amikor megfelelően világos volt a környezetük, a jó és a rossz alvók is hasonlóan reagáltak bizonyos zajokra, hangokra a szobában.

 

 

Puha, kellemes, pihentető érzést nyújtó szemmaszk a nyugodt és zavartalan pihenésért. Próbálja ki Ön is wellsoft szemmaszk egyedülálló érzését! ►►► Wellsoft szemmaszk a NOVETEX-től!

 

Ám amikor sötét volt, a két csoport tagjai nem viselkedtek egyformán. A jó alvók hozzászoktak a zajokhoz, ám a rossz alvók egyre idegesebbek lettek, könnyen felriadtak. Feszültek voltak, forgolódtak éjszaka.

A kutatók azon gondolkodnak, vajon nincs-e számos rossz alvónak kezeletlen fóbiája, mert szorong a sötétség miatt


Honnan tudjuk, hogy álmatlanság gyötör, vagy félünk a sötétben?


Nos, aki fél a sötétben, valószínűleg magára ismer a következő jelekből: a sötétségfóbiások általában szeretik, ha van egy kis fény alváskor a szobában - legyen az a tévé vagy valamilyen, derengést okozó fényforrás.

Nem szívesen lépnek be egy sötét helyiségbe, és gyakran megfordul a fejükben, hogy ott valami félelmetes dolog történik velük, például betörő csap le rájuk - mondta el Colleen Carney tanulmányvezető.

 

Te is félsz a sötétben?


A sötéttől félő embereknek már gyermekkorukban is komoly gondjaik lehettek - szüleiknek be kellett jönniük a szobába "szörnyeket keresni az ágy alatt", vagy külön kivezetni őket a vécére, mert egyedül féltek kimenni. Ez gyerekként elfogadható, de felnőttkorban meglepő és az egyén számára problémát okoz.

 

Alvás hiány okozta betegségek


Az alvás hiány gyengíti az immunrendszert, hangulatingadozást okoz, növeli az étvágyat.

Sajnos, a sötétségtől való félelmet nem lehet kezelni úgy, mint az álmatlanságot. Az álmatlanságban szenvedőknek általában javasolják, hogy menjenek ki a szobából és térjenek vissza ágyukba, ha már nyugodtabbnak érzik magukat.

Ám a sötétség kerülése csak súlyosbíthatja a sötétség-fóbiát. "Arra edzzük magunkat ezzel, hogy továbbra is féljünk a sötéttől. Ezért nem jó ötlet a fehérzaj gép, amely blokolja a váratlan neszeket, zajokat, de az éjszakai fény sem" - mondta Carney.

Hogyan szálljak szembe a sötétséggel?


De akkor mit lehet tenni? A szakember szerint érdemes napközben gyakran bejárogatni sötét szobákba, helyiségekbe, illetve valakit magunkkal vinnünk, ha sötét helyiségbe lépünk, hogy "edzzük magunkat". Jó megoldásnak tűnik még, ha gyakran ülünk rövid ideig egy sötét szobában.

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


120x200 Félkemény/Medium
Prémium amerikai minőségű medium félkemény rugós matrac szabvány 120x200 és egyedi méretben is országos házhozszállítással.

Sealy Emotion Medium - 120x200cm Félkemény táskarugós matrac topperrel

Prémium amerikai minőségű medium/ félmemény rugós matrac párnázott felsőrésszel...

463 990 Ft 412 951 Ft
matrac.hu
extra szellőzés
Kind Air - 3D szivacsmatrac extra szellőzőréteggel - 70x140 - NOVETEX matrac

Kind-Air - 3D szivacs matrac extra szellőző - 70x140

70x140 Rugalmasság, szellőzés, formatartás. A három legfontosabb tulajdonság egy matracban...

28 990 Ft
matrac.hu
egészségpénztárra elszámolható
Kókusz gyermekmatrac, babamatrac - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Kókuszmatrac 8 - NOVETEX 80x160/8 cm

Kókuszmatrac gyerekeknek. Tökéletes alátámasztás a gyermek gerincének. Kiválóan szellőzik,...

78 990 Ft
matrac.hu
egészségpénztárra elszámolható
Gyerekmatrac Kókuszmatrac 6 - NOVETEX 60x120/6cm

Kókuszmatrac 8 - NOVETEX 70x140/8 cm

Kókuszmatrac babáknak 70*140 Tökéletes alátámasztás a kisbaba gerincének. Kiválóan...

40 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.