Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2012.12.14.


Ossza meg!



Várjuk együtt a Karácsonyt!

Sok embernek elengedhetetlen a karácsonyi készülődéshez a hóesés és ez bizony érthető, mivel enyhe időben nehezebben élhető át az ünnepi hangulat. Pár nappal ezelőtt még... Folytatás a cikkben!  


Hangolódjunk együtt a karácsonyra!

 

Sok embernek elengedhetetlen a karácsonyi készülődéshez a hóesés és ez bizony érthető, mivel enyhe időben nehezebben élhető át az ünnepi hangulat. Pár nappal ezelőtt még mindenki könnyed öltözetben szaladgált, intézte a teendőit és nem uralkodott senkin az ünnepi hangulat. Minden esetre a hétvégére megérkezett a hideg, a hó, a napok telnek, tehát itt az ideje ténylegesen ráhangolódni az ünnepre!

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK – a matrac.hu- ról

Kattints!
karácsonyi akció és nyereményjáték - matrac.hu

Karácsonyi ünnepi hangulat a lakásban
 

karácsony ünnepi hangulat a lakásban - matrac.hu

Mi kerüljön a karácsonyfa alá?

 

Nincs is annál csodásabb érzés, amikor szenteste a fa alatt mindenki megkapja az ajándékot és Ön látja a másik szemében felcsillanó ragyogást, amit az öröm csal elő. Ahhoz, hogy ez így legyen, adjon olyan ajándékot, amivel örömet szerez! Ami nagyon fontos, hogy szívből jöjjön! Nem az érték a fontos! Ha nincs lehetőség a drága ajándék megvásárlására, akkor érdemes össze fogni családtagokkal és közösen vásárolni. Inkább adjon egy értékesebb ajándékot, mint több már meglévő, ill. haszontalan dolgot, mely vagy a kukába köt ki vagy pince mélyén.

Nem is kell annál nagyobb ajándék, mint, hogy csökken az ember stressz szintje, feszült pillanata és ellazulhat. Ezért ha meglepi a szeretteit egy kényelmes párnával, egy meleg takaróval, egy aroma párnával, egy szemmaszkkal akkor ezzel segíti a mindennapjait. Kipihent ébredést ajándékoz! Nem is kell ennél több! Máris csodásabb nap elé nézhet! Így segítheti szeretteit abban is, hogy amennyire lehet, stressz mentessen, teljenek a napjai, és nem kell ennél nagyobb, csodálatosabb öröm senkinek!

 

A fehér hó még szebbé teszi az ünnepet

karácsony fehér hóban -matrac.hu

Ne kapkodjon! Kezdjen el időben készülni a karácsonyra!

 

Álljon neki időben megvásárolni, becsomagolni az ajándékokat, hogy ne kelljen a kapkodással rombolni az ünnep hangulatát önmagában és szeretteiben sem. Keresse a megfelelő helyet a meglévő ajándék elrejtésére, hogy biztos meglepetés legyen mindenkinek és még véletlenül se lássa meg senki, amit kap!

 

A karácsony estéhez nélkülözhetetlen fenyőfa története és jelentése különböző országokban

 

Meg van az ajándék, be is van csomagolva akkor itt az ideje megismerni a történetét a fának is, mely minden évben pompát varázsol az emberek otthonába. Szebbnél szebb díszek ékeskednek rajta, és karácsonykor a család a fa alá kuporodva örömtelibbnél örömtelibb pillanatokat élnek át.

 

Karácsonyi ajándék                                  Karácsonyi ajándék

karácsonyi ajándék - matrac.hu.jpgkarácsonyi ajándék - matrac.hu

KARÁCSONYI AJÁNDÉK ÖTLETEK – a matrac.hu- ról

Kattints!
karácsonyi akció és nyereményjáték - matrac.hu



Miért állítunk karácsonyfát?

 

A karácsonyfa állítás német eredetű szokás, mely a legszebb látványosság ünnep terén, az egész világon. A régi időkben a németek abban a tudatban éltek, hogy a gonosz szellemek kiszabadulnak a téli napforduló idején és „garázdálkodnak”. Az emberek a rossz akaróktól csak úgy szabadulhattak meg, ha az örökzöld fa alá bújtak. Eleinte termékenységszimbólumokkal pl. tojás, alma, narancs, dió, mogyoró, ill. mézeskalács, öltöztette a fát. Elengedhetetlen volt a fán a gyertyafény, mely Jézust jelképezte. A németek nagyon sokáig a fenyőfát "paradicsomnak" hívták Ádám és Éva történetéből kiindulva. A fa alá helyezett ételeket a család eltávozott tagjainak tették ki.

karácsonyfa1 - matrac.hukarácsonyfa2 - matrac.hukarácsonyfa - matrac.hu

A karácsonyt az illatokról is felismerjük


Angliában nem szokás fát állítani. A fenyőágak náluk is jelen vannak, de ők fagyöngyből, ágakból készítenek koszorút és azt a mennyezetre helyezik.

 

Igazi vagy műfenyő?


Magyarországon a múlt században kezdett elterjedni a faállítás. Az ünnepek során az örökzöld fák, növények szerepe minden népnél különleges volt. Az örök élet valamint a szexualitás jelképe. A legenda szerint ez a növény megóvta Krisztust a gonosz emberektől, akik üldözték és Ő a fenyőfa alatt talált menedéket. Az Úr hálából megáldotta a fát és egész évben gyönyörűen zöldellő növény lett. Ádám és Éva paradicsomának fő „kelléke”, melyet almákkal ékesítettek, amik tiltott gyümölcsök voltak. A karácsonyfa bibliai eredetű. Ez a fa Jézus családfáját is jelenti. Kapcsolatba hozzák a bibliai tudás fájával is, hiszen karácsony napja az első emberpár: Ádám és Éva napjára esik.

 

Együtt a család karácsonykor!


Jómagam nem tudom elképzelni a karácsonyi ünnepet a csodás, zöld színű, kellemes illatú fenyőfa valamint a karácsonyi dallamok nélkül. A fán tündöklő gyönyörűbbnél gyönyörűbb üvegdíszek, égősorok, szaloncukrok nélkül, melyek az 1880-as években terjedtek el. Egy szépen „felöltöztetet” fánál nem kell szebb ajándék, mely megmelengeti a szívemet!

 

Szerző: Kuglits Nikolett - NOVETEX Alvásszakértő

 

Karácsonyi ajándék ötletek
Karácsonyi dekorációs ötletek
Várjuk együtt a Karácsonyt!
Advent - készülődés karácsonyra II.rész - Bronzvasárnap​​​​​​​
Advent - készülődés karácsonyra I.rész​​​​​​​

Vissza a lap tetejére!                                                                                           Tovább a termékekhez!

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


boxspring ágy
Kárpitozott ágykeret - Flow boxspring ágy - NOVETEX matrac

Flow boxspring ágy - kárpitozott ágykeret

A Flow franciaágy keret prémium megjelenést, új stílust ad álmának! Szabja személyre a...

577 990 Ft 456 612 Ft
matrac.hu
kontinentális ágy alap
Kontinentális ágy - matractartó alap - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Kontinentális ágy - matractartó ágykeret

Az Elite Strom kontinentális ágy - matractartó ágykeret a cég prémium kategóriás ágyainak...

230 990 Ft 182 482 Ft
matrac.hu
Motoros ágy
Sicily Motors ágy kárpitozott franciaágy 90x200,120x200,140x200,160x200,180x200,200x200, egyedi méretekben

Sicily Motors ágy kárpitozott franciaágy

Olasz dizájn ihlette. Olasz eleganciával tervezve a hálószoba ékének szánva. Puha és...

814 990 Ft
matrac.hu
egészségpénztárra elszámolható
Kókuszmatrac 6 - 70x140/6 cm - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Kókuszmatrac 6 - NOVETEX 70x140/6 cm

Kókuszmatrac babáknak 70x140 Tökéletes alátámasztás a kisbaba gerincének. Kiválóan...

26 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.