Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

Ossza meg!


Szakszótár

Feng-Shui


A Feng-Shui jelentése: „szél és víz”

 
Ezek jelképezik a természet két áramló energiáját, melyek annak a Chi-nek az alkotóelemei, ami a mindent átható életenergia. A Chi-nek lehet jó és rossz hatása is, a lakás megfelelõ alaprajzi és berendezési kialakításával jó irányba befolyásolható az áramlása. Ha ez az áramlás harmonikus és akadálytalan, az ott élõkre is pozitív hatást fejt ki. Ennek része a „bagua”, mely egy kilenc részre felosztott rács, melynek minden eleme az élet más-más területére van kihatással. Ez a rács a lakás alaprajzára helyezve megmutatja, az élet mely területén érvényesülnek pozitív vagy negatív hatások. Ennek rajzát a bejárat falára kell függeszteni, mely ideális esetben keleti irányba nyílik. Természetesen a „bagua” nem kõbevésett szigorú szabályok gyûjteménye, melyek alapján el kell rendezni a lakást, azonban rámutathat a problémás területekre. A „bagua” helyiségenként is alkalmazható külön-külön.
Szabad tér és rend, ezek a Feng-Shui alapvetõ szabályai. Kerülni kell az éleket, éles sarkok kialakítását, mert szervetlen formák, nem részei a természet organikusan szervezõdõ formavilágának. Ezek tompítására növények, falikelmék, dekorációs elemek is megfelelnek. A „bagua” elemei:
 
- Karrier: A jól áramló Chi segíti a karriert. A bejárat mint a jövés és a menés helye szabad pályát biztosít neki. Ajánlott színek: kék, ezüst, fehér és fekete.
- Párkapcsolat: Logikus módon a hálószoba a helye, de minden más helyiségben szintén megtalálható, mégpedig, jobbra hátul. Színek: sárga, barna, földszínek, piros.
- Család: Ebben a helyiségben kerül sor a rokonlátogatásra, és itt 'tanyázik' a család is. Színek: zöld, kék.
- Gazdagság: Ha ebben a zónában helyezkedik el a dolgozószoba, úgy az üzleti életben sikeresek lehetünk. Színek: zöld, kék.
- Tai-Chi: A középpontban minden energia egybeáramlik, éppen ezért szabad teret igényel ez az áramlás. Színek: sárga, narancssárga, barna, piros.
- Segítõkész barátok: Ez a terület a barátokkal, ismerõsökkel és kollégákkal való kapcsolatot befolyásolja. Színek: fehér, ezüst, sárga, narancssárga, barna.
- Gyerekek: Ez a zóna a kreativitást és a jövõt szolgálja. Amennyiben még nincs gyereke, úgy ez a tér a jövõbeli tervek számára maradjon meg. Színek: sárga, fehér, barna, beige, ezüst.
- Tudás: A tudás zónájának legalkalmasabb a könyvtár, vagy az olvasósarok. Színek: sárga, barna, narancssárga és piros.
- Hírnév: A tûz mûködésbe lépteti a Chi-t. Ezért a lakásnak ezen pontja igen megfelelõ egy kandalló számára.
Ha a lakás „L” alakú, úgy számolni kell azzal, hogy egy bagua zóna hiányozni fog. Ennek pótlására a szabadban elhelyezett dísznövény, lámpa, szökõkút is szóba jöhet. Vagy a meglévõ helyiségek saját bagua zónájának megerõsítésével pótoljuk a kiesõ részt.
A Feng-Shui-ban lehet hinni is meg nem is. Közös törekvés azonban az, hogy a lakásban jó közérzet és hangulat uralkodjon. Számos szabályra intuitíve is rá lehet jönni, ami alapján a több ezer éves tanítások egybecsengenek az elérni kívánt célokkal.


Ajánlott termékek


boxspring ágy
Kárpitozott ágykeret - Stunning boxspring ágy - NOVETEX matrac

Stunning boxspring ágy - kárpitozott ágykeret

Lenyűgöző szépségű 100 cm magas fejvég tökéletes harmóniát biztosít, megteremti...

635 990 Ft 502 432 Ft
matrac.hu
Akció
Pilates tartásjavító hengerpárna - jógapárna

Pilates tartásjavító hengerpárna - jógapárna 90x20

Pilates tartásjavító hengerpárna tehermentesíti a gerincet és a csigolyákat, lazítja a nyak,...

15 590 Ft 11 693 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Ágyrács 100x200 ND fix Standard  - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Ágyrács 100x200 ND fix Standard

Fix ágyrács. Súlyhahatár 110 kg. Rugós matracok ideális alátámasztása. Stabil,...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
habszivacs matrac
Gyermek szivacsmatrac

EASY 8 70x120 - Szivacsmatrac

EASY 8 cm 70x120 cm-es szivacsmatrac egy korszerűen kifejlesztett pénztárcakímélő félkemény...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.