Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2015.03.18.


Ossza meg!



Egészséges alvás, jókedvű ébredés - alvás tippek

Néhány fortély, hogy segítsünk Önnek az egészséges alvás és jókedvű ébredésben.  Törekedjünk arra, hogy se túl keveset, se túl sokat ne aludjunk, ugyanis a túl sok alvás nyomottá tesz, és egyáltalán nem kelti a frissesség érzését! Igyekezzünk a napnak mindig ugyanazon órájában lefeküdni és felkelni, még hétvégén is! Tévhit, a hosszú éjszakázást nem lehet bepótolni.


-    Törekedjünk arra, hogy se túl keveset, se túl sokat ne aludjunk, ugyanis a túl sok alvás nyomottá tesz, és egyáltalán nem kelti a frissesség érzését!
-    Igyekezzünk a napnak mindig ugyanazon órájában lefeküdni és felkelni, még hétvégén is!
-    Tévhit, a hosszú éjszakázást nem lehet bepótolni kétszer annyi alvással, ahogyan előre aludni sem tudunk!
-    Ügyeljünk arra, hogy jóval éjfél előtt ágyba kerüljünk, hiszen biológiai óránk beállítódása miatt igazán pihentetőnek az éjfél előtti alvásidő számít!

 


-    Mire ágyba kerülünk, gondjainktól nagyrészt igyekezzünk megszabadulni!
-    A pihenésre, kikapcsolódásra való ráhangolódást relaxációs technikák egész sora kész segíteni, mint például a jóga, zene vagy egy kellemes fürdő.
-    Ha nehezen tudunk kikapcsolódni, ne vigyünk haza munkát, ne nézzünk felzaklató műsorokat lefekvés előtt, és semmiképpen ne vigyük laptopunkat az ágyunkba!
-    Nagyon lényeges, hogy milyen körülmények között térünk nyugovóra. Lefekvés előtt a hálóhelyiséget jól szellőztessük ki! A hálószoba legyen csendes, sötét, megfelelő hőmérsékletű. Ideálisnak a 19-20 °C hőmérséklet mondható, de a lényeg az, hogy mi jól érezzük magunkat.
-    Fekhelyünk legyen kényelmes, egyenetlenségektől mentes. Lehetőség szerint keményebb matracot válasszuk, természetes anyagból, mely jól szellőzik és nem marad meg benne a nedvesség. Az ágynemű bőrbarát anyagból álljon, a párna ne legyen nagyon magas és kemény, mert a gerinc számára megterhelés jelent.
-    Alvás előtt legalább egy órával már ne étkezzünk, és természetesen kerüljük az éjszakai nassolásokat. Szervezetünknek, így emésztőrendszerünknek is szüksége van szünetre ahhoz, hogy munkáját jól tudja végezni másnap, azaz hozzájáruljon kipihentség-érzésünkhöz.
-    Késő délután már ne fogyasszunk alkoholt, kávét, energiaitalt, kólát, (fekete) teát. Ezek az italok felpörgetik szervezetünket és anyagcserénket, a koffein stimulálja idegrendszerünket, így nagyon megnehezítik az elalvás folyamatát és nem teszik lehetővé a nyugodt alvást.



A NOVETEX termékkínálatába minden megtalálható, ami szükséges és elengedhetetlen a pihentető és nyugodt alváshoz. Látogasson el webáruházunkba vagy hálószoba szaküzleteinkbe és válasszon Ön is egy minőségi matracot, párnát vagy ágyneműhuzatot az egészséges alvás, jókedvű ébredéshez!

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


Lábmelegítő masszírozással

Lábmelegítő masszírozással

Beurer Lábmelegítő FWM 50 Shiatsu masszírozással, puha felület, 1 masszírozó és...

23 290 Ft
matrac.hu
nem gyűrődik össze alattad
Gumis Jersey lepedő - Altrose rózsaszín NOVETEX matrac

Gumis Jersey lepedő - Altrose - sötétrózsaszin

Altrose rózsaszín Jersey gumis lepedő 90/100x200, 140/160x200, 180/200x200 méretben...

5 990 Ft
matrac.hu
Colorado 2 ajtós gardróbszekrény - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Colorado 2 ajtós gardróbszekrény

2 db normál nyitású ajtóval, akasztós kivitel, polccal, lapalkatrészek fafurnéros...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható!
Rugalmas NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 486 - NOVETEX matrac 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

Rugalmas NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 486

Rugalmas 486, dupla komfort, 3 rétegű, latex-kókusz NOVETEX biomatrac 19 cm súlyhatára 100 kg -...

255 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.