Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2017.06.30.


Ossza meg!



Nem tud aludni a meleg miatt? 4 jó tanács, a kánikula időszakára

Alvás

A tartós melegben sokan úgy érezhetik, hogy teljesen kimerültek, de mégsem tudnak nyugodtan pihenni. Az időjárás folyamatos és gyors változására sok ember kisebb-nagyobb mértékben érzékenyen reagál. Legfőképpen azon személyeket érinti, akik szív-érrendszeri betegséggel küzdenek, túlsúlyosak, vagy a menopauza időszakánál tartanak, minél idősebb annál kisebb toleranciával. 


A tartós melegben sokan úgy érezhetik, hogy teljesen kimerültek, de mégsem tudnak nyugodtan pihenni éjszaka.

A gyors időjárás változásra számos ember érzékenyen reagál

Az időjárás folyamatos és gyors változására sok ember kisebb-nagyobb mértékben érzékenyen reagál. Legfőképpen azon személyeket érinti, akik szív-érrendszeri betegséggel küzdenek, túlsúlyosak, a menopauza időszakánál tartanak és/vagy idősebbek. Ugyanis minél idősebbek vagyunk, annál lassabban tud a szerveztünk alkalmazkodni a változásokhoz. Sokszor még egy egészséges fiatal szervezetét is megterheli egy-egy időjárási front, vagy tartós, enyhülés nélküli kánikula. Ilyenkor jelentkezhetnek olyan tünetek, mint a kimerültség, az idegesség, a szédülés, a szív – és érrendszeri problémák és az alvászavar.

 

 

4 jó tanács, a kánikula időszakára

 

1. Készüljön fel tudatosan az alvásra!

Elalvás előtt érdemes nyugodt környezetet kialakítanunk magunknak, a televíziót lekapcsolni, a laptopot, mobiltelefonunkat kikapcsolni. Helyette sokkal eredményesebb, ha olvasunk, relaxálunk az ágyban vagy hűsítő fürdőt veszünk. A legfontosabb pedig, hogy lehetőleg jó minőségű matracon és párnán feküdjünk.

 

 

2.Délután már ne élénkítsük fel magunkat!

Túlkésőn már ne fogyasszunk kávét, erős teát, energiaitalokat, illetve ne dohányozzunk, mivel ezek mind serkentő és élénkítő hatással vannak szervezetünkre. Megnehezítik az elalvást, illetve az éjszakai pihentető álmot is megszakíthatja. Ha lemondunk e káros szenvedélyeinkről, sokkal nyugodtabban és zavartalanabbul aludhatunk.

 

3.Teremtsünk optimális körülményeket!

Ha lehetőségünk van rá, akkor éjszakára sötétítsük el teljesen a hálószobát, az erős fény, lámpa, monitorok is megzavarhatják a nyugodt alvást. Ugyanez igaz a zajokra is, minél csendesebb a szoba, annál nagyobb az esély a békés és kellemes alvásra.

A nagy melegben a hőmérséklet, az egyik és talán a legfontosabb tényező. Ilyenkor javasolt a 18-20 fokos hálószoba, viszont ez hidegnek tűnhet, érdemesebb éjszakai hűvös huzatot csinálnunk, ha van rá lehetőségünk. Alkalmazhatunk még néhány trükköt, amellyel lehűthetjük a hálószobát: aludjunk nyitott ablaknál, míg napközben csukott ablakkal és leengedett redőnnyel védekezzünk a szoba túlmelegedése ellen, lefekvés előtt pedig ventilátorral hűtsük le a levegőt.  

 

4.Próbáljunk nyugodtak maradni!

Ha nehezen tudunk elaludni, vagy éjszaka felébrednénk, ne legyünk ingerültek, ne keljünk fel, hanem inkább végezzünk megnyugtató tevékenységet, illetve elalvás előtt igyunk meg egy bögre citromfű teát.

 

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Flexibilis biomatrac 80x200 kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Flexibilis NOVETEX biomatrac 80x200 - kókusz matrac 4HK6

Flexibilis 4HK6, dupla komfort, hajlítható, 3 rétegű, NOVETEX latex kókusz 80x200 biomatrac, 15...

259 990 Ft
matrac.hu
fa éjjeliszekrény
Darwin fa éjjeliszekrény - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Darwin tömör fa éjjeliszekrény

Darwin éjjeliszekrény a NOVETEX-től. Kiváló minőségű tömör tölgyfából, kőrisből,...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
1001 éj!
Felnőtt Matrachuzat - Fresh Wash Aloe Vera NOVETEX matrac

Matrachuzat felnőtt - Fresh Wash Aloe Vera

Puha és kellemes tapintású pamut fekvőfelület tovább fokozza a matrac kényelmét,...

42 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Energy Plush 200x200 táskarugós Sealy matrac 28 - NOVETEX Matrac

Energy Plush 200x200 táskarugós Sealy matrac 28

Táskarugós, zónázott puha Sealy 200x200 matrac. 10 év garancia. Súlyhatár 130kg. Tartósság...

519 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.