Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2012.03.31.


Ossza meg!



A Föld órája


Így készülj a Föld órájára

 

 



Melyik település lesz a Föld órájának magyar fővárosa? Ez rajtad is múlik! Regisztrálj a foldoraja.hu oldalon. A Föld órája a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet, és március 31-én idén is rengeteg program vár majd. Az esemény miatt Budapesten 16 órától lezárták a Lánchidat.

A WWF Föld órája a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. A szervező WWF arra kéri a résztvevőket, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este 20:30-tól egy órára világszerte kapcsolják le a világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Tavaly Magyarországon 72 település vett részt az akcióban. Idén eddig 25 település és 83 intézmény csatlakozott.

Az akció tavaly új elemmel bővült: ennek lényege, hogy szülessenek fogyasztáscsökkentési, környezetvédelmi fogadalmak az év többi napjára is.

Sydney – az esemény alapító városa – utcáin és parkjaiban LED-es közvilágításra váltott, a kolumbiai Medellínben az elmúlt három év alatt 337 ezer fát ültettek, és parkokat alakítottak ki a folyók vízgyűjtő területein.



Svédország városai a néhány évtizeden belüli zéró szén-dioxid-kibocsátás elérését tűzték ki célul. Malmö nyújtotta be a legátfogóbb és leghitelesebb tervet, így eddig ez a város volt a Föld órája svéd fővárosa.

A kínai Senjangban 38 ezer hektárnyi terület újra-erdősítését vállalták, Szecsuan tartomány fővárosában, Csengduban pedig 60 ezer darab olcsón, bárki által kölcsönözhető biciklit és ezer kölcsönző központot ígértek, hogy ezzel bírják rá a lakosságot az energiatakarékosabb életmódra.

A legnagyobb megmozdulásra nálunk a fővárosban számíthattok. A budapestieknek fontos lehet, hogy délután négy órától lezárták a Lánchidat a forgalom elől. Így a 16-os és a 105-ös autóbuszok elterelt útvonalon közlekednek 15 órától.

A két járat az Erzsébet hídon keresztül közlekedik, Pest felé a Széchenyi István tér, Buda felé a Hild tér és Széchenyi István tér megállók maradnak ki. A 16-os buszok végállomása a korlátozás idején az Erzsébet térről átkerül a Kiskörútra, a villamos-végállomás mellé, a 109-es autóbuszok Kőbánya irányú megállójába.

 

 

Forrás: MTI

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


vasalást nem igényel
Ágytakaró steppelt taft - püspök lila csíkos  - 4 párnával  - NOVETEX matrac

Ágytakaró steppelt taft - püspök lila csíkos - 4 párnával

Ágytakaró szett steppelt - püspök lila taft széles csíkos  - 4  db párnával. Színeivel...

39 990 Ft
matrac.hu
nem gyűrődik össze alattad
Gumis Jersey lepedő Lind hárs zöld - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Gumis Jersey lepedő - Lind - hárs zöld

Válasszon Jersey gumis lepedőt hangulata és hálószobája színvilága szerint! A Jersey gumis...

5 990 Ft
matrac.hu
vasalást nem igényel
 Ágytakaró steppelt taft - bordó - 2  db párnával

Ágytakaró steppelt taft - bordó - 2 db párnával

Ágytakaró steppelt taft 220x240 - bordó, burgundy - 2 db párnával. Elegancia a mindennapokban!...

32 990 Ft
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Kemény fedőmatrac 1 - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!Kemény fedőmatrac 1 - kókusz fedőmatrac - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Kemény fedőmatrac - kókusz fedőmatrac 1

Az 1 cm-es kókusz kemény fedőmatrac kemény fekvőfelület, amely tartást biztosít a gerincnek....

21 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.