Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2012.07.31.


Ossza meg!



Így csináljunk hűs otthont a kánikulában!


 

Nagyon szükségünk van ezekben a napokban néhány jó tippre, hogy el bírjuk viselni a hőséget! Hogyan teremtsünk hűs környezetet természetesen?
 
A nyári hőség mindenkit megvisel, és ha az utcán nem is tudunk előle menekülni - de hideg ásványvizet mindig tartsunk magunknál, és öltözzünk szellős ruhákba!-, legalább az otthonunkban teremtsünk elviselhetőbb körülményeket. Vagyis, hűtsük le okosan!
 
Nem kell hozzá feltétlenül légkondicionáló. Ráadásul egészségesebb és természetes módszer, ha a légkondit hanyagoljuk. Mit tehetünk helyette?
 
 
A kulcsszó: megelőzés!
 
Ne utólag gondolkodjunk, hogyan szoríthatnánk ki lakásunkból a meleget, hanem előzzük meg, hogy bejöjjön. Nem rossz gondolat például ellenőrizni, jól zárnak-e az ajtók, ablakok, nem engedik-e be szükségtelenül a meleget akkor is, ha csukva vannak. A nyílásokat tömjük be valamilyen anyaggal, textillel.
 
Kezdjük a napot azzal, hogy miután felébredtünk, kitárjuk az ablakokat: ilyenkor még friss, hűvösebb az idő, jó a levegő. Szellőztessük át jól otthonunkat, kereszthuzatot is nyithatunk. Majd ha már jön a meleg, csukjuk be az ablakokat és konzerváljuk a hűs levegőt!
 
Ha van zsalu, redőny, reluxa az ablakon, nyert ügyünk van. Amint közelednek a napsugarak, húzzuk le a redőnyt és tartsuk is úgy, amíg odatűz a nap. Ha nincs redőny, kerüljön az ablakokra sötétítő függöny.
 
Valamilyen kezdetleges is megteszi, ha épp nincs időnk/pénzünk/lehetőségünk sötétítőt varratni, vagy vásárolni. A betűző napfényt könnyen kiszoríthatjuk így. Nem muszáj nagyon sötét árnyalatúnak, sötétkéknek vagy hasonlónak lennie, a halványabb is jól mutat, de védelmet nyújt.
 
Szereltethetünk az ablakok fölé kihúzható védőernyőket, napellenzőket is, amilyenek a boltok bejáratai előtt, a kávézók teraszán vannak például. Felfogják a napsugarakat és megakadályozzák, hogy sok jusson belőlük a helyiségekbe. Használjunk álló ventillátort, vagy akár több kisebb méretűt a helyiségekben. Szereltessünk fel a plafonra is egyet.
 
Sok hőt felfog, ha kertes ház esetében vannak kúszónövények a falon, takarják a ház egy részét a tövébe ültetett növények, magasabb fák. Otthonunk köré ültessünk gyorsan növő fákat, hogy mielőbb hűsítő árnyékot nyújtsanak!
 
Kerüljük a hőt a lakásban!

 
Ha kívülről nem jön be hő, ne csináljunk! Minél kevesebb ideig használjuk a tűzhelyet, a villanyt, a vasalót, és így tovább. Valamennyi igencsak okádja a hőt, és jóformán rosszul leszünk a közelükben.
 
Cseréljük energiatakarékosra az izzókat, és lehetőség szerint ne tartsuk bekapcsolva a háztartási gépeket, ha nem muszáj.
 
Az ablakokat este érdemes újra kinyitni, amikor már hűl az idő és ismét a friss levegőt tudjuk beengedni a lakásba!

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Extra biomatrac 120x200 kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Extra NOVETEX biomatrac 120x200 - kókusz matrac 3434

Extra 3434, dupla komfortú, 4 rétegű, latex-kókusz 120x200 NOVETEX biomatrac 15 cm, súlyhatára...

283 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Florida 200x200 cm táskarugós szállodai matrac 28 - Sealy - NOVETEX Matrac

Florida 200x200 cm táskarugós szállodai matrac 28 - Sealy

A Sealy Florida 200x200 cm táskarugós hotelmatrac. 130 kg súlyhatár 28 cm magas, kétoldalas...

504 990 Ft
matrac.hu
ágyneműtartós ágy
Kárpitozott ágykeret - Flow ágyneműtartós ágy

Flow ágyneműtartós - kárpitozott ágykeret

Kárpitozott ágykeret - Flow boxspring ágy - fix, rugalmas, ágyneműtartós, matractartóval...

802 980 Ft 634 354 Ft
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Flexibilis biomatrac 120x200 kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Flexibilis NOVETEX biomatrac 120x200 - kókusz matrac 6HK8

Flexibilis 6HK8, dupla komfort, hajlítható, 3 rétegű, NOVETEX latex kókusz 120x200 biomatrac,...

380 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.