Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2012.12.15.


Ossza meg!



A jó alvás titka

A jó alvás titka - Az álmatlanság és a rossz alvás sajnos gyakori probléma, az emberek egyharmada küzd napi szinten álmatlansággal. Ha Ön is ebbe az egyharmadba tartozik, az a jó hírünk, hogy van megoldás. Olvassa el javaslatainkat, hogy véget vessen az álmatlan éjszakáknak és frissen, üdén ébredjen reggelente!


A jó alvás titka

 

Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy kiadós alvás során nemcsak testünk pihen, de szellemileg is feltöltődünk. Állatokon végzett kísérletek alapján az alvás javítja a tanulási képességet és a memóriát. A legtöbb felnőttnek napi 6-8 óra alvás elegendő, a túl sok vagy túl kevés alvás viszont fordított hatással van az egészségünkre. Az alváshiány napjainkban már olyan krónikus állapot, hogy sokan észre sem veszik, hogy ebben szenvednek. A kutatások azonban megállapították, hogy a túl kevés alvás komoly, messze menő hatással lehet egészségünkre.
 

Az alváshiány (vagy megszakított alvás) következményei

 
Az alváshiány idő előtti öregedéshez vezethet, mivel a növekedési hormonok termelődése elsődlegesen a mély alvási szakaszban történik. Ezek a növekedési hormonok segítenek, hogy fiatalnak nézzünk ki és érezzük magunkat. Az alváshiány további következményei továbbá az immunrendszer legyengülése, tumornövekedés felgyorsulása, a memória gyengülése és pre-diabetikus állapot fellépése. Az alváshiány a közúti balesetek számát is jelentősen növeli, a fáradt sofőrök ugyanis veszélyesebbek, mint azok, akik ittasan ülnek a volán mögé.
Az elveszett alvás már soha nem pótolható, és a tartós alváshiány egészség károsító hatása összeadódik. Az egész életünket tönkre teheti a kevés alvás.
 
Az alváshiány (vagy megszakított alvás) következményei
 

 

Javaslatok az álmatlanság leküzdésére

 

Testedzés

 
Végezzünk testedzést hetente minimum 3 alkalommal, legalább 30 percig. A testmozgás lehetőleg vegye igénybe az egész testünket és rendesen izzadjunk meg a végzése közben. A rendszeres testmozgás segít szervezetnek a stressz leküzdésében, hogy éjszakáink nyugodtabban teljenek.
A sportolás és a lefekvés közt minimum 3 óra teljen el!
 

Rendszer

 
Próbáljunk meg lehetőség szerint minden nap ugyanakkor lefeküdni és felkelni a hétvégéket is ideértve. Testünk hamar megszokja a rendszerességet és így nem lesz gondunk az elalvással.
 

Nyugodt környezet és kikapcsolódás

 
Hálószobánk legyen sötét, csendes, hűvös és levegős. Ha szükséges, akasszunk fel sötétítőfüggönyt, vagy tegyük át fekhelyünket egy kevésbé zajos helyre.
Vezessen be olyan módszereket, amelyek segítenek elaludni. Senki sem tud kikapcsolódni, ha a munkája vagy az elvégzendő házimunka miatt aggódik. Olvasson egy könyvet vagy kapcsolja be a rádiót, hogy elvonja a figyelmét és megnyugodhasson.
 

Csak szex és alvás!

 
Hálószobánkból száműzzünk minden zavaró elemet, így a televíziót, számítógépet és a telefont is. Lehetőség szerint csak pihenésre, alvásra és szeretkezésre használjuk a hálószobát.

 

Kényelem

 
Feküdjünk kényelmesen! Semmi sem rosszabb, mint folyton forgolódni és kényelmetlen pózban aludni. Ehhez azonban elengedhetetlen egy jó matrac, párna és takaró.
 
A NOVETEX termékek megteremtik Önnek a legszebb karácsonyi hangulatot, kényelmet és luxust nyújtanak. Tudja meg Ön is, hogy milyen belehuppanni egy kényelmes, nyugodtságot sugárzó ágyba, megkoronázva az érzetet egy tökéletes tartást biztosító anatómiai memory párnával. Ne engedje, hogy az álmatlan éjszakák elrontsák a napjait! A NOVETEX biztosítja Önnek a békés, pihentető éjszakákat és a friss, energiával teli reggeli ébredést!
 

Egészséges és pihentető alvás a Novetex-el

 
Biomatrac: Kényelem és egészség egy matracban! Tapasztalja meg Ön is, milyen egyedülálló és utánozhatatlan érzés egy biomatracon aludni és frissen, kipihenten ébredni!
 
Wellsoft termékek:Engedje, hogy a puha, simogató tapintású wellsoft termékek elvarázsolják az estéit és melegséggel, szeretettel töltsék meg az együtt töltött időt!
 
Anatómia memory párna:Hagyja, hogy a párnája álomba ringassa Önt és a súlytalan felhők fölé repítse! Érezze, ahogy a párna tökéletesen igazodik nyakához, miközben óvatosan ellazítja izmait! Ne fájjon a feje a párnája miatt!
 
Aroma párna: Érezze Ön is az aroma párnák gyógyító, jótékony hatását! Próbálja ki a levendula nyugtató, átható illatát, vagy akár a borsmenta fájdalomcsillapító, stresszoldó hatását!
 
 

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


100 napos visszavásárlási garancia!
Cocolatex kókusz - latex matrac 180x200 Hollandia 24 - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Cocolatex kókusz - latex matrac 180x200 Hollandia 24

A 180x200 matrac hátgerinc természetes görbületét támogatja, lehetővé téve a gerincre,...

318 990 Ft
matrac.hu
vejby-tomorfa-agykeret-komod-ejjeli-69259

Vejby ágy - tömörfa ágykeret, komód, éjjeli

Megbízhatóság és stabilitás, talán ami a legjobban jellemzi ezt a klasszikus stílusú...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
California 140x200 cm szállodai Sealy matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

California 140x200 cm táskarugós szállodai Sealy matrac 34

A California 140x200 cm matrac luxus kategóriás táskarugós topperrel ellátott hotel Sealy...

475 990 Ft
matrac.hu
100x200 Medium
Sealy Magnificent  - 100x200 cm Félkemény táskarugós matrac memóriahabos gél topperrel

Sealy Magnificent - 100x200 cm Félkemény táskarugós matrac memóriahabos gél topperrel

sealy Magnificent - Félkemény táskarugós matrac memóriahabos gél topperrel. Prémium amerikai...

409 990 Ft 364 891 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.