Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

Ossza meg!


Szakszótár

Aloe Vera


Az Aloe Barbadensis Miller virágos, zárvatermő növény, aliliomfélék családjába tartozik.

A növény kb. 60-90 cm magasra nő, szétágazó, 40-50 cm hosszúságú, világoszöld levelei 6-10 cm szélesek. Az aloe vera levelének fedőrétege, "bőre" megtartja és feldolgozza az esővizet és a meleg levegőt.

Az értékes gél ezután következik, amely a húsos, leves, könnyen törő tüskékkel védett levelekben található, a rostszövetek celláiban, amelyekben egy bonyolult vegyi folyamat eredményeképpen létrejön a színtelen, lágy, keserű anyag, amely gyógyító tulajdonságai miatt olyan keresett napjainkban is. Ez a kiváló nedv, amely a növény rostjai között található, csak az Aloe Barbadensis Miller sajátja.

Világszerte több mint 250 Aloe faj nő. Ennek ellenére most a kereskedelemben két faj található meg, mivel ezek a legnépszerűbbek: az Aloe Barbadensis Miller és az Aloe Aborescens. A növényekről minden 6-8. hétben le lehet szedni 3-4 levelet. A kereskedelemben az Aloe növényt eredetileg az Alloin nevű rugalmas anyag gyártásában használták fel.

Ezt a terméket nevezték "Aloenak" és így is került be a kereskedelmi, technikai dokumentumokba a XX. század elején. Aloe Vera Gél az '50-es években kezdett elismerést nyerni, mint árucikk: tápanyagban gazdag italok alapjaként használták fel, valamint hidratálóként, kozmetikumokban és gyógyító hatóanyagként.

Összetevők, hatóanyagok

A kémiai analízis felfedte, hogy ebben a tiszta gélben aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek, fehérjék, poliszacharidok és biológiai stimulátorok vannak. Az emberek érdeklődése az Aloe Vera iránt gyorsan megnőtt, és ma már jelentős mértékű kutatás folyik, hogy többet tudjanak meg az aloe vera különböző összetevőinek tulajdonságairól, és hogy jellemezve ezeket az összetevőket a még specifikusabb kutatások megtalálhassák az
Aloe Vera "varázslat" nyitját.

Mára már az Aloe Vera iparág magas etikai színvonalat állított fel a különböző vállalkozásoknak, üzleteknek és azok Aloe Vera termékeinek. Az International Aloe Science Council-on (Nemzetközi Tudományos Aloe Tanács) keresztül az iparág megszilárdította azon elkötelezettségét, miszerint a világot a legjobb minőségű Aloéval látja el.

Az a tény, hogy a társadalom széles körben elfogadja az Aloét nagyon sok fogyasztói termékben, arra enged következtetni, hogy az IASC a jó irányba halad.
 

Az Aloe Vera tulajdonságai és hatása


Az Aloe Vera négy fő tulajdonsága: gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló. Az Aloe Vera különbözik más természetes gyógyszerektől egyedi tulajdonságai miatt, melyek külön-külön is kifejtik hatásukat a célszerven a szervezetben és ugyanakkor egymással is kölcsönhatásban vannak. Az Aloe Verának, mint gyógyszernek hatalmas potenciálja van, és könnyen helyettesíti a helyi és orális szteroidokat és a helyi antibiotikumokat.

Az Aloe Vera magas enzim-tartalmú (92-féle enzim), ami ritka és értékes enzim-forrássá teszi, ugyanis az enzimek segítenek, hogy az alapvető fontosságú tápanyagok a szervezetben felszívódjanak, és ugyanakkor tisztuljon is a szervezet. Az Aloe Vera csökkenti a gyógyszerek mellékhatásait és megerősíti az immunrendszert, miközben segít a szervezetnek a felhalmozódott mérgeket kiüríteni. Az Aloe Vera négyszer gyorsabban hatol be a bőrbe, mint a víz.

Az Aloe Vera nem árt a fiziológiánknak, hanem tiszteli, egyensúlyba hozza és javítja azt. Az Aloe Vera-nak igen nagy skálájú tápláló és gyógyító tulajdonságai vannak; gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban és enzimekben. Az Aloe Vera olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek az egész szervezeten kifejtik hatásukat: tetőtől talpig - az egyéni szükségleteknek megfelelően.

Az Aloe Vera regenerálja a szöveteket a sejtek normális fejlődési ütemében. Az Aloe Vera titka: összetevőinek titokzatos kölcsönhatása. Az Aloe Vera tulajdonképpen olyan adaptogén, mint a ginzeng. Egy szovjet kutató, Breckham szerint "adaptogén" az olyan növény, melynek szabályozó hatása van a szervezetre, segíti azt a stresszhez vagy bármilyen más nehéz helyzethez alkalmazkodni. Azzal, hogy szabályozza az immunrendszer funkcióit, kezeli a szervezet beteg részeit, szerveit.

Az adaptogének csak akkor hatnak, amikor kell és csak ott, ahol szükség van rájuk. Ha nincs szükség rájuk, inaktívak maradnak, de csak látszólag, mert az immunrendszert lassan, de biztosan akkor is erősítik.

Az Aloe Verának mindenre kiterjedő, bonyolult, lassú és néha szinte észrevehetetlen hatása van (éppen ezért hívják "csendes gyógyítónak"). A kevésbé "diktatórikus", "alternatív" gyógyszerek elsősorban az egész szervezetre ható "territórium gyógyszerek".

Tisztelik a biológiai territóriumunkat, szervezetünket. Ahelyett, hogy a felbukkanó rendellenességgel agresszívan szállnának szembe, inkább gyengéden javítják, és egyensúlyba hozzák a territóriumunkat.

Aloe Vera tápanyag tartalom

A tiszta Aloe Vera több mint 200 féle hatóanyagot tartalmaz, összetétele szinte egyedülálló a növényvilágban.
 

  • erősíti az immunrendszert,
  • vírusellenes, baktériumellenes,
  • méregteleníti és táplálja a szervezetet,
  • antioxidáns, véd a rákkeltő szabadgyököktől,
  • gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító,
  • serkenti és regenerálja a szervrendszereket.

Számos betegség kezelésére alkalmas külsőleg és belsőleg egyaránt. Rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében.

 

Kérje árajánlatunkat itt!

Aloe Vera



Ajánlott termékek


Párna horkolás ellen

Apnoe párna

Apnoe párna az éjszakai légzésleállások ellen. Segít. hogy az éjszakát oldalt fekvő...

8 990 Ft
matrac.hu
vasalást nem igényel
Ágytakaró steppelt taft - püspök lila - 2 db díszpárnával - NOVETEX matrac

Ágytakaró steppelt taft - püspöklila - 2 párnával

Ágytakaró steppelt taft 220x240 - püspöklila - 2 db díszpárnával Elegancia a...

32 990 Ft
matrac.hu
egybefüggő dupla matraccal
Ambassador 4 személyes luxus sarokkanapé relax fotellel - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Ambassador 4 személyes luxus sarokkanapé relaxfotellel

Ambassador 4 személyes sarokkanapé - kinyitható kanapéágy, teljes értékű matraccal. Ággyá...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Extra biomatrac  180x200 kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Extra NOVETEX biomatrac 180x200 - kókusz matrac 3438

Extra 3438, dupla komfortú, 4 rétegű, latex-kókusz 180x200 NOVETEX biomatrac 19 cm, súlyhatára...

511 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.