Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

Ossza meg!


Szakszótár

Reflux


 

 

Mi a reflux?

 

A Reflux a nyálkahártya sérülése, melyet a gyomor tartalmának abnormális visszafolyása okoz. A reflux legfőbb jellemzője, hogy égető érzést kelt a szegycsont mögött végig futó nyelőcsőben. Továbbá orvoshoz kell fordulni, ha az illető nehezen nyel, illetve fájdalmat érez a mellkasában. 

 

 

Hogyan hat ki a reflux az alvásra?

A gyomor tartalma visszakerül a nyelőcsőbe és olyan kellemetlen érzést vált ki, amely akadályozza az alvás egybefüggő menetét. Nagyon ritkán előfordul ez az érzés egészséges embereknél is, mivel a gyomor záróizma nem zár 100 % - ban. Így ritkán ugyan, de felszökik a nyelőcsőbe a gyomorsav. Ezzel a helyzettel nincs is semmi baj és nem is kell ennyitől megijedni. Hiszen ez előfordulhat, ha pl. a megszokottnál jóval többet eszik az ember, ha egy szoros ruhát visel valaki, fizikai munkavégzésnél, állapotos hölgyeknél, vagy ha közvetlen étkezés után mélyen előre hajol akár a cipőjét bekötni. Akkor kell odafigyelni e kellemetlenségre, ha rendszeressé válik a minden napokban, és társul mellé a gyomorégés, fulladásérzés, valamint az égő fájdalom. Erre a betegségre hajlamos az, aki túlsúlyos, aki dohányzik, ill. az is, aki nem fektet hangsúlyt a mozgásra.

 

Gyomorégés

 

Milyen egyéb tünetekkel jár a reflux?

A kellemetlen gyomorégés kihathat a nyakra, a lapockára, az állra és a karokra is. Nem csak fájdalomba mutatkozik meg, hanem pl. nyugtalanító szájszag, ill. rossz szájíz formájában is, ami a gyenge gyomorzáró izom miatt van. Megelőzheti a kellemetlen érzést, ha étkezés után savközömbösítőt vesz be, így elkerüli a kellemetlen érzést, de akár meg is akadályozhatja azokat. A refluxnak nem csak a gyenge gyomor záróizma a velejárója, hanem a fogak romlása is, ami a sav miatt alakul ki.

Mi a megoldás reflux ellen?

  • Aludjon eleget és használjon reflux párnát! Az alvás, akárcsak az étkezés, befolyásolja a reflux kialakulását, valamint súlyosbodását. A reflux párna megemeli a fejet és a mellkast, ezáltal nem engedi, hogy a gyomorsav tartalma visszafojjon a nyelőcsőbe alvás közben!
  • Kerülje a fűszeres, csípős, zsíros ételeket, ugyanis ezek még jobbban fokozzák a gyomorsav termelést, valamint a kellemetlen, égető érést a mellkasban!
  • Egyen gyakran és keveset! A túlterhelt gyomor hatására a záróizom ellazul, és így a gyomorsav könnyen visszajut a nyelőcsőbe. Ne ragaszkodjon a reggeli, ebéd, vacsora rendszerhez, hanem egyen sokszor, de keveset!
  • A csokoládé, az alkohol, a dohányzás súlyosbítja ezeket a tüneteket. Mondjon le ezekeről, helyette egyen sok friss zöldséget és gyümölcsöt, kerülje a dohányzást és mozogjon rendszeresen!
  • Kerülje a szűk és szoros ruhákat! Akárcsak a felesleges kilók a has tájékán, a túl szoros öltözék is erősíti a tüneteket, mivel a szűk ruhák felfele nyomják a gyomorsavat, ezáltal kiválta az égető érzést a torokban és a mellkasban!
     

Rendeljen refluxpárnát kényelmesen otthonában, webáruházunkból!

 

 

Figyelem! A cikk esetleges tanácsai nem helyettesítik az orvosi tanácsadást, céljuk a figyelem felkeltése!


További termékek

Reflux párna - a reflux betegség tüneteinek csökkentésére

Reflux párna - a reflux...

A reflux párna speciális ékpárna, formájának köszönhetően megemeli a felsőtestet, így ebben a testhelyzetben a savas gyomornedv...

28 990 Ft
Megtekintés
Univerzális ékpárna, háromszög párna - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Univerzális ékpárna

A fokozatos lejtéssel rendelkező univerzális ékpárna, magasan tartja a fejet és a nyakat, ami segíthet csökkenteni az arcüregben...

26 990 Ft
Megtekintés


Ajánlott termékek


Akció
Ágykeret Outlet áron

Rhode Island ágykeret AKCIÓ

A Rhode Island ágykeret függesztett éjjeliszekrényekkel most tavaszi készletkisöprési...

366 990 Ft 220 194 Ft
matrac.hu
egészségpénztárra elszámolható
Kókusz gyermekmatrac, babamatrac - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Kókuszmatrac 8 - NOVETEX gyerekmatrac 90x200/8 cm

Gyerek kókuszmatrac. Kiválóan szellőzik, teljesen átmosható.Tökéletes alátámasztás a...

97 990 Ft
matrac.hu
egybefüggő dupla matraccal
Giada 3 személyes luxus sarokkanapé relax elemmel - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Giada 3 személyes luxus sarokkanapé relax elemmel

Giada - Kortárs design. Mindig keresi az esztétikát, hogy megfeleljen a modern élet igényeinek.

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
TEMPUR Hybrid Luxe 30 memóriahabos rugós matrac Cool Touch 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

TEMPUR Hybrid Luxe 30 Cool Touch memóriahabos rugós matrac

A TEMPUR matrac egyedülálló cellastruktúrával rendelkezik. A TEMPUR alkalmazkodik a test...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.