Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2017.03.28.


Ossza meg!



Két egyszemélyes matrac vagy egy kétszemélyes matrac?

Forrás: Matrac.hu

Két darab egyszemélyes matrac vagy egy darab kétszemélyes matrac? Melyiket válasszuk?

Ez egy olyan eldöntendő kérdés, amire talán nem is gondoltunk akkor amikor elterveztük egy új matrac beszerzését. Érdekes lenne közvélemény kutatást készíteni arról, hogy a párok vajon melyik matractípust részesítik előnyben. Azt, ahol a franciaágyban két különálló matrac található, vagy pedig a kétszemélyes egybe matrac használatát preferálják.  Nézzük, hogy melyiket miért! 


Érdekes lenne közvélemény kutatást készíteni arról, hogy a párok vajon melyik matractípust részesítik előnyben. Azt, ahol a franciaágyban két különálló matrac található vagy pedig a kétszemélyes matrac használatát preferálják. Mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek is, összességében azonban mégis a kétszemélyes matrac használatát javasoljuk. Nézzük, hogy miért!

 

Vásároljunk-e kétszemélyes matracot, ha éjszaka sokat forgolódunk?

Vannak, akik rosszul alszanak éjszakánként, így forgolódásukkal zavarják a párjukat. A két egyszemélyes matrac akár segíthet is ennek a problémának a kiküszöbölésében, de erre sokkal jobb megoldás is létezik. Ha memóriahabos matracot vásárolunk, akkor ez a probléma máris megoldódott, mert a memóriahabos kétszemélyes matrac számos más előnye mellett pontrugózású, mely azt jelenti, hogy csak ott süpped be, ahol nyomás éri, így párunk nem fog felébredni, ha éppen rossz éjszakánk van és forgolódunk a kétszemélyes matracon.

 

Baba a szülői ágyban, kétszemélyes matracon

Sok családban döntenek úgy, hogy éjszakánként kisgyermekükkel egy ágyban alszanak. Arról, hogy ez jó-e vagy sem, sokat lehetne vitatkozni, de ennek az írásnak nem feladata eldönteni ezt a kérdést. Mindenesetre, akik úgy döntenek, hogy a babát maguk között altatják, azok számára is hasznos a kétszemélyes matrac használata, hiszen így a gyermek nem kerül a két egyszemélyes matrac illesztéséhez, ami még felnőttek számára is igen kényelmetlen, pláne egy pici baba számára. Tehát ilyen esetben is érdemesebb a kétszemélyes matrac mellett dönteni.

 

A franciaágy tisztán tartása kétszemélyes matrac használatakor egyszerűbb

Ha kétszemélyes matrac vásárlása mellett döntünk, akkor persze tisztában kell lennünk azzal, hogy a méretei miatt esetleg nehezebb lesz a huzatot levenni és a mosógépbe gyömöszölni, majd újra felhúzni a kétszemélyes matracra (persze, ha olyan típust vásárolunk, melynek a huzata levehető és tisztítható). Viszont itt véget is értek a kétszemélyes matrac kevésbé pozitív tulajdonságai. Ennyi kényelmetlenséget érdemes bevállalni, ugyanis ha két egyszemélyes matracot illesztünk egymáshoz, akkor számolnunk kell további nehézségekkel is. Általában, amikor ágyneműt cserélünk, akkor a porszívóval gyorsan átporszívózzuk a matracot, hogy portalanítsuk azt. Két egyszemélyes matrac esetében az illesztésnél megül a por és nagyon nehezen lehet porszívóval kitisztítani, maximum úgy, ha kivesszük a matracot a helyéről, ez pedig elég nagy macera, hiszen ezt a tevékenységet havonta két-három alkalommal is el kell végezni. Kétszemélyes matrac esetében ez a probléma nem áll fönn. Gyorsan végigszaladunk a porszívóval és már készen is vagyunk.

 

Kétszemélyes matrac összebújáshoz

Sok pár tölti az egész éjszakát összebújva. Tudjuk jól, hogy ennek milyen sok pozitív hatása van. Jó hallani a párunk szuszogását és érezni a szíve dobbanását. Ettől megnyugszunk, csökken a stressz, a vérnyomás, könnyebben és gyorsabban alszunk el. Azoknak a pároknak, akik összebújva töltik az éjszakát szintén megfelelőbb a kétszemélyes matrac használata, sokkal kényelmesebb az egybefüggő felületen együtt pihenni, mint ha középen megtörik az ágy. 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Flexibilis biomatrac 160x200 kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Flexibilis NOVETEX biomatrac 160x200 - kókusz matrac 2HK8

Flexibilis 2HK8, dupla komfort, hajlítható, 3 rétegű, NOVETEX latex kókusz 160x200 biomatrac,...

460 990 Ft
matrac.hu
1001 éj!
Felnőtt Matrachuzat - Fresh Wash Aloe Vera NOVETEX matrac

Matrachuzat felnőtt - Fresh Wash Aloe Vera

Puha és kellemes tapintású pamut fekvőfelület tovább fokozza a matrac kényelmét,...

42 990 Ft
matrac.hu
20 cm extra vastag matraccal
Kyros ággyá alakítható kanapé - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Kyros ággyá alakítható kanapé

Kyros kanapé/ kanapéágy. Könnye ágyazható kanapé. A fejpárna könnyedén állítható a...

725 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Ágyrács - fix Standard ND - NOVETEX matrac

Ágyrács ND fix Standard

Fix ágyrács. Súlyhahatár 110 kg. Rugós matracok ideális alátámasztása. Stabil,...

74 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.