Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2015.03.06.


Ossza meg!



Március 8. Nemzetközi Nőnap

A tavasz első ünnepe, amiről a világ négy sarkában megemlékeznek. A hölgyek ilyenkor apró ajándékokat, kedvességeket kapnak a környezetükben fellelhető uraktól. Tekintsünk egy kicsit a virágcsokrok, bonbonok és édes szavak mögé és nézzük meg miért is köszönti a világ a nőket.


A kezdetek

Az egész egy New Yorki tüntetessél kezdődött, 1857. március 8.-án az utcára vonult textil munkásnők tömege követelt munkaidő csökkentést és egyenlő bérezést a férfiakkal. Más források úgy emlékeznek meg a kezdetekről, hogy a szinten ezen a napon bekövetkezett 1908.-as New Yorkban történt gyári tűben odaveszett 129 munkásnő emlékére jelölték meg ezt a napot, végül 1914-ben tették nemzetközivé. A dátumok ugyan változtak, de a XX. Század elejétől tradíció egy napot az évben a nők ünneplésére szentelni.

 

A nőnap Magyarországon

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913.-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek. A Rákosi-korszakban a nőnap ünneplése kötelezővé vált, és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól szovjet mintára március 8.-án tartották meg.

 

Miért ünneplünk?

Persze nem azért került erre sor, mert a virágosok bevételét akarták ezzel növelni az elmúlt században komoly politikai megmozdulások voltak a nők jogai mellet. Hiszen szavazati jogot is csak jóval a férfiak után kaptak, még itt Európa szívében is, a liechtensteini nők a legkésőbb 1984.-ben.

 

A nők sorsa most a XXI. században is ad okot a kétségekre, most látom lelki szemeim előtt a felhördülő urak tömegét, természetesen nem az általuk kényeztetett kedvesre gondoltam, de vannak a világnak olyan részei ahol ma is öltözködési normákat írnak elő vallásra, gyermek menyasszonyokat kényszerítenek felnőtt férfiakhoz, vagy barbár módom megcsonkítanak lányokat a hagyományokra hivatkozva. Sajnálatos módon, a családon belüli erőszak elszenvedői is túlnyomórészt nők a szexuális kiszolgáltatottság és prostitúcióra való kényszerítés ma sem számít kirívó esetnek.

A többségi társadalom szemérmesen kezei ezeket a problémákat gyakran éppen ezek elszenvedőjét okolja a „biztosan megérdemelte” hozzáállással!

 

Tehát tisztel, urak elemeljék fel fejüket és tátják ki szívüket, gondolják végig mi is az, amit naponta köszönhetnek azoknak a hölgyeknek, akikkel az élet megajándékozta Önöket! Lepjék meg őket egy kedves szóval, illatos virággal és nem marad el az Önök jutalma sem!

 

Nem kell aggódni a világ, tartogat egy nemzetközi férfi napot is november 19.-én akkor minden virág az uraké!

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


100% gyapjú
Gyapjú takaró - merino takaró 200x220 - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Gyapjú takaró - merino takaró 200x220

A merino gyapjú biztosítja a kényelmet és a tökéletes komfortérzetet. A gyapjú ágynemű...

67 990 Ft
matrac.hu
Ágyak, melyek sohasem nyikorognak!
Vermont ágy - ágyneműtartós franciaágy - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Vermont ágy - ágyneműtartós franciaágy

Fejtámla játékos ívelése remekül kiegészíti, a lábak kecsességét ezzel az összhanggal...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Energy Firm 180x200 táskarugós Sealy matrac 28 - NOVETEX Matrac

Energy Firm 180x200 táskarugós Sealy matrac 28

Táskarugós, zónázott kemény Sealy 180x200 matrac. 10 év garancia. Súlyhatár 130kg....

466 990 Ft
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Latex NOVETEX biomatrac 8 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

Latex NOVETEX biomatrac 8

A 9 cm vastag Latex biomatracot természetes alapanyagok felhasználásával készítjük,...

104 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.