Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2013.04.12.


Ossza meg!



1961. április 12-én Szovjetunióban bocsátották Földkörüli pályára a világ első embert szállító űrhajóját, fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal. A "Vosztok 1" 108 perces földkörüli útja akkoriban hihetetlen szenzáció volt.1963-ban az első szovjet űrha


Mai névnap:

 

Gyula

Jelentése: fáklya

 

Mai NOVETEX tanács az egészséges alvásért:

 

Miért jó a latex párna? - A gondtalan éjszakai pihenés elérésében a matrac után a legfontosabb a megfelelő párna kiválasztása. Itt is a természetes alapanyagú termékek élveznek előnyt.  Természetes anyag, ami légáteresztő, higiénikus. A latex párna kiválóan alkalmas a nyaki fájdalom leküzdésében illetve használata fontos szerepet játszik a megelőzésben, kialakult problémánál elősegíti a rehabilitációt. 

 

 

A nap idézete: 

 

"Egy ember akkor is lehet boldog, ha semmije sincs, és látszólag semmi oka a boldogságra. A boldogsághoz nem kell se rang, se vagyon, se kényelem, a boldogsághoz egyvalami a fontos, a tartósan jó közérzet."

                                                                                /Jean-Pierre Montcassen/

 

 

Az Űrhajózás Világnapja

 

1961. április 12-én Szovjetunióban bocsátották Földkörüli pályára a világ első embert szállító űrhajóját, fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal. A "Vosztok 1" 108 perces földkörüli útja akkoriban hihetetlen szenzáció volt.1963-ban az első szovjet űrhajósnő, Valentina Tyereskova felrepült, amit csak közel húsz év elteltével ismételtek meg. Gagarin repülésével a két nagyhatalom, a Szovjetunió és az Egyesült Államok számára is nyilvánvalóvá vált, hogy az űrhajózás új katonai, technikai, gazdasági lehetőségeket kínál. Hozzá is láttak a kozmosz meghódításához. John Kennedy elnök 1962 májusában még azt is közhírré kiáltotta, hogy amerikai ember lesz az első, aki még az évtized vége előtt a Holdra teszi a lábát. Elhatározását megvalósítás követte, hiszen Neil Armstrong 1969 júliusában eljutott a Holdra.

 

Neil Armstrong a Holdon

 

Az első űrutazás után hét évvel, 1968. március 27-én Jurij Gagarin egy MIG-15 repülőgéppel végrehajtott rutinszerű gyakorlórepülés során lezuhant és életét veszítette. Március 9-én ünnepelte volna hetvenegyedik születésnapját. Emléke azonban nem halványult, hiszen első világűrbe tartó repülésének dátumán az űrhajózás napját ünnepeljük. Megemlékezünk az űrkorszak kezdetéről, és megerősítjük a tudatot az űrtudományoknak és az űrtechnológiának a fenntartható fejlődés eredményeihez való hozzájárulásában és az államok és egyes emberek jólétének növelésében, ugyanúgy, ahogy a világűr békés célú felhasználására való törekvésben. Több mint négyszázan jártak a kozmoszban, köztük 1980. május 26-án a magyar Farkas Bertalan is ("űrturistaként" pedig Charles Simonyi kétszer is). 

 

Farkas Bertalan

 

 

Szerző: Fülöp Ági - Alvásszakértő

              NOVETEX Matrac Biomanufaktúra

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK:

 

Tempur memory matrac Az egyedülálló TEMPUR matracok tökéletes tartást biztosítanak testének, éjszakái nyugodtak, békések és forgolódásmentesek, nappalai pedig fájdalomtól mentesek és energiával teltek lesznek. ►►►
Tempur memory párna A speciális és egyedi TEMPUR párnák tökéletes tartást biztosítanak a nyaki és váll izmoknak, megfelelő helyzetben tartva a nyakat egész éjszaka. Egyedi formatervezésüknek köszönhetően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb és legkényelmesebb párnát. ►►►

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!



Ajánlott termékek


fa tv állvány
Sydney TV szekrény - fa TV állvány - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Sydney TV szekrény - fa TV állvány

Sydney TV szekrény - tömörfa TV állvány Rendkívül szép színei és szilárd, masszív...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
hálószoba szett Hollandia Perfect T hálószoba garnitúra NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Hollandia Perfect T hálószoba szett

Perfect T hálószoba szett a NOVETEX Matractól. Rendelje meg most új hálószobabútorát mely...

999 990 Ft
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Extra biomatrac 100x200 kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Extra NOVETEX biomatrac - 100x200 kókusz matrac 23434

Extra 23434, dupla komfortú, 5 rétegű, latex-kókusz 100x200 NOVETEX biomatrac 17 cm,...

275 990 Ft
matrac.hu
Ágyneműhuzat

Pamut-szatén ágyneműhuzat- 3 részes

Kellemes tapintású, gyönyörű, élénk színekben pompázó ágyneműhuzatok, amelyek még...

11 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.