Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2020.09.10.


Ossza meg!Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

Forrás: Matrac.hu

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával rendelkező matracot! Tesztelj, tesztelj, tesztelj… Hogyan válaszd ki a legjobb matracot? Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani és megkönnyíteni a választást, hiszen hosszútávú, az életminőségedet is meghatározó döntésről van szó, ami döntésbe, még a pénztárcádnak is van némi beleszólása!    Miylen matracot válasszak?
Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? 


A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet, ellazít.
Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart és felkészít a holnapra.
A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni.
Sőt, néha még délben sem…
Na! Ezt keresd! 

Próbáld ki, a boltban, majd otthon, majd élj a módosítás lehetőségével! Használd ki az adott matracokra vonatkozó 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra komfortgaranciával rendelkező matracot!
Tesztelj, tesztelj, tesztelj…
 

Nem minden ember komfortérzete egyforma. Hogyan lehet elérni, hogy mindenki megtalálja a számára ideális matracot?


Nézzük végig a szempontokat, melyeket érdemes megfontolni a döntés előtt!
Lássuk, melyek ezek a kikerülhetetlen tényezők, amelyek befolyásolják a matracválasztásodat!

Kattints a megfelelő menüpontra, ha sietsz, vagy olvasd végig, hogy segíthessünk a választásban! 

De tudd! A matracot mindig ki kell próbálni, mert a legkörültekintőbb leírás sem adja azt az érzést, amit megtapasztalsz, ha ráfekszel! 


A tested a legjobb szenzor!

A kiválasztott matrac fogja meghatározni a következő 3.000 éjszakádat! Dönts helyesen!


10+1  fontos kérdés, amit mindenképpen tisztáznod kell a tökéletes matrac választás érdekében!

1. Milyen a jelenlegi matracod?
2. a. Életkor – a tied
    b. Életkor – a matracodé

3. Milyen keménységű matrac a megfelelő a számodra?
Kemény vagy puha matrac a jobb?
4. Oldalt, hason, hanyatt?
5. Milyen egészségügyi probléma zavarja a pihenésedet, melyet figyelembe kell venni a matracválasztásnál?
6.  A méret a lényeg!
7. Mibe kerül az egészséges alvás?
8. Milyen matracot válasszak?
     Hab matracok
          - szivacsmatrac
          - hideghab matrac
          - memóriahab matrac
      Biomatracok
         - latex matrac
          -kókuszmatrac
      Rugós matracok
         - bonellrugós matrac
          - táskarugós, zsákrugós matrac
      Hybrid matracok
      Vákuum matracok
      Egyoldalas matrac, kétoldalas matrac,kétoldalas, dupla komfortú matrac

9. Megérett az idő matracot cserélni! Milyen gyakran cseréljem a matracomat?
10. Hogyan változik meg az alvásod, ha új a matracod?
10+1. Hogyan tartsd karban a matracodat az idő múlásával?

 

 

IDŐPONT FOGLALÁS

SZEMÉLYES MATRACPRÓBÁMHOZ!

Alvásszakértő kollégánkkal átbeszélheted elképzeléseidet, tanácsot adhat a választáshoz, vagy egyszerűen megbeszélhettek egy időpontot, mikor nyugodt körülmények között kipróbálhatod matracainkat!

 Örökérvényű igazság: egy jó nap az ágyban kezdődik! Felnőtt életünk egyharmadát töltjük alvással, mely a közhiedelemmel ellentétben nagyon is aktív állapot: szervezetünkben ilyenkor zajlanak a legfontosabb regenerációs folyamatok, melyeket követően felkészülünk a másnapi fizikai és szellemi feladatokra.
A jó alvás nem csupán a munkahelyi vagy az iskolai teljesítményünket befolyásolja, hanem egészségünk egyik legfontosabb alapfeltétele is.
A kialvatlanság rontja az ember teljesítőképességét, növeli a balesetek kockázatát és csökkenti az immunrendszerünk védekező képességét.
Az alvászavarok kezelésének egyik alappillére az ideális alvókörnyezet kialakítása és a tökéletes fekhely kiválasztása.

Életed egyharmadát Te is alvással töltöd, mint mindenki más, így nem mindegy, hogyan múlik el a pihenésre szánt időd, az éjszakád az ágyadban.
Az alvásod minősége hozzájárul a következő napod sikerességéhez, valamint hosszútávon az egészséged megőrzéséhez.
Ha a fekvőhelyedet, matracodat nem jól választod meg, az mindennapi fáradtsághoz, feszültséghez, stresszhez és gerincbántalmakhoz vezethet!

Hiszen nem véletlen a mondás, hogy két féle ember létezik, akinek fáj a dereka, háta és akinek majd fog!
Természetesen nem a matractól kell várni az élet törvényeinek, a genetika hatásainak megszűntetését, az egészség helyreállítását, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás és életmód megváltoztatását. Ezek rajtad állnak!

A matractól mindössze annyit várj el, hogy arra az időre, amit pihenéssel töltesz, biztonságba tudhasd a tested.

 

Hogyan válassz matracot?

 


Ehhez szeretnék egy ki segítséget nyújtani és megkönnyíteni a választást, hiszen hosszú távú, az életminőségedet is meghatározó döntésről van szó, ami döntésbe még a pénztárcádnak is van némi beleszólása.

Teszem ezt 30 év és 150.000 darab egyedi matrac gyártási tapasztalatával, 40 év textilipari ismerettel, megannyi elégedett vásárlóval, akik a mindennapjukban, vagy inkább a „mindenéjszakájukban” élvezhetik törődésünket, gondoskodásunkat, amit munkatársainkkal összefogva igyekszünk a magyar emberek alvásminőségének javításáért tenni.
Matracgyártást tanulni, még a rendszerváltás hajnalán kezdtem az olaszországi Magniflex-nél. A nagy múltú, piacvezető matracgyártó cég fejlesztette ki a világszabadalom vákuum csomagolási technikát is, és maga Singnora Magni adta át nekem tudását a matracgyártás csinjáról-bínjáról.
 
NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Kocsis Eszter 
ügyvezetőSaját gyártású biomatracaink mellett a széles körű, mindenre kiterjedő ügyfél elégedettség elérése érdekében, a matracok számtalan típusa megtalálható üzleteinkben, hogy mindenki a maga számára megfelelőt választhassa.
Munkatársaink folyamatos képzésével tesszük elégedetté vásárlóinkat, mert az a célunk, hogy megtaláljuk mindenki számára az igazit!
  
A zavartalan és békés alvás az, amire mindenkinek szüksége van, miközben egy olyan világban élünk, amelyik soha nem alszik. 

A mindennapi feszültséget nem tudjuk csökkenteni, de bízunk benne, hogy termékeink segíteni fognak abban, hogy átaludd az éjszakát és másnap kipihenten nézz szembe az új kihívásokkal!

 

Milyen a jó matrac? 
 

A rohanó világunkban egyre kevesebbet alszunk, ezért ezt a kevés időt minőségi alvásra kell cserélni.  
Ha éjszaka sokat forgolódsz, akkor legyen gyanús, hogy valami nem stimmel a matracoddal. A nyugtalan forgódás az egyik legbiztosabb jele annak, hogy eljött az ideje a matrac cseréjének, hiszen nyomódnak az izmok, az ízületek a rossz matracon, ami helyzetváltoztatásra kényszerít. 
 

 • A jó matrac elnyeli a tested által kifejtett nyomást, nem engedi, hogy kellemetlen, fájdalmat és zsibbadást okozó nyomáspontok alakuljanak ki
 • A jó matracnak szellőznie kell! Meg kell akadályoznia a testedet túlmelegedését
 • Ideális alvásklímát kell biztosítania, mert enélkül a pihentető alvásnak még csak a gondolata sem tud felmerülni
 • Rugalmasnak kell lennie. Hozzá kell idomulnia a testedhez
 • Tökéletes formakövetést kell, hogy biztosítson. Nagy hatékonysággal, feszültségmentesítenie kell az izmokat, az ízületeket, tehermentesíteni a gerincet
 • Kellemes, jó érzézést kell nyújtania, hogy a pihentető alvás megvalósulhasson számodra

A későbbiekben megnézzük, hogy a különböző matractípusok, hogyan teljesítik ezeket az ideális alváskörülményeket. 
 

Nyomástérkép útmutatást ad  - Milyen a jó matrac?

Nyomástérkép - Milyen a jó matrac?
Nyomástérkép - Milyen a jó matrac?

A jó alátámasztású matrac a gerincet megfelelő pozícióban tartja, anélkül, hogy nyomáspontokat hozna létre, de lebegni sem hagyja a testet a levegőben. Akármilyen érzetet is ad, az biztos, hogy a matrac megfelelő alátámasztása kéz a kézben jár a kényelemmel.

A nyomástérkép útmutatást ad, hogy mi az irány, segít kivetíteni az érzéseket, de a puding próbája az evés.

 


A testsúlyod és a testformád is befolyásolja a választást. Minél nagyobb a testsúlyod, annál inkább a matrac alátámasztásának, a stabil alsó rétegnek, a teherhordó- és tartóképességnek kell működnie az optimális kényelem érdekében. A párnázóréteg pedig támogatja a megfelelő besüppedést és a fájdalmat okozó nyomáspontok eltüntetését.


1. Milyen a jelenleg használt matracod?


A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy milyen matracon alszik. De ha ez így is van, sebaj, mert egy kis tapogatással meg lehet állapítani, hogy milyen típusba sorolható a matrac, amit most lecserélésre ítélsz.

Talán vissza tudsz emlékezni arra, hogy mikor megvásároltad ezt a matracot, amin jelenleg alszol és amit most cserélni szeretnél, hogy milyen alvás élményt is jelentett neked ez a matrac új korában.

És ekkor van jelentősége annak, hogy vajon milyen típusú, milyen keménységű matrac volt ez hajdanán. Ha akkor, nagyon meg voltál elégedve - sőt, lehet, hogy még most is elégedett vagy vele, akkor érdemes ismét ugyanezt, vagy nagyon hasonló típust, márkát keresni.
De ha már korábban sem voltál tökéletesen elégedett, akkor ideje váltani.
Gondold végig, mi az, amit a matracodban szeretsz, vagy szerettél. Ez segít az új matrac típusának meghatározásában.2. Életkor


Itt nem csak a matracod életkorára gondolok, bár az sem elhanyagolandó. Ezt a kérdést kétfelé kell bontani.

Először a Te életkorod a fontos!

Minden életkorban más az alvásigény, vele együtt a kényelemérzet is. Ezen kívül minden élet szakasznak megvannak a nyavajái.

A fiatalok képesek mindenhol, mindenen elaludni, de a luxus körülményektől sem idegenkednek,  de az idő múlásával, ez a képesség arányosan csökken, viszont az igényesség, az önmagaddal való törődés, az odafigyelés, a korral egyidejűleg nő. 

A fiatalok a kényelmes, süppedős matracok kedvelői.

Mikor a hátfájós, derékfájós panaszok elkezdődnek, akkor kezdenek el a keményebb matracok irányába váltani.

Az idősebb korosztály már ténylegesen a középkemény kategória matracai közül választ. Legyen komfortos a fekvőfelülete, de tartást, alátámasztást adjon a belső matracmag. 

Fontos tehát ez a matrac választáskor, hiszen a matracot hosszú távra választod. Kalkuláld be azt is, hogy nem fiatalodsz. Tehát, ami ma a mindegy kategóriába tartozik, az évek múltán szuper kényelmetlenné is válhat.

Válassz életkorodnak megfelelő matracot! A korosztályokra jellemző egészségügyi problémákról az 5. pontban olvashatsz bővebben.

babamatrac gyerekmatrac egyedi méret Felnőtt matracok Matrac időseknek - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
Babamatracoknál, gyerek matracoknál, ifjúsági matracoknál a gerinc védeleme, a tartásjavítás, az átszellőzés, a stabil test alátámasztás, a könnyű tisztíthatóság és a strapabírás a fő szempont. A felnőtt matracoknál a kényelmi szempontok a dominánsak, de nagyon fontos odafigyelni a ergonómiára is, hogy megelőzéssel, odafigyeléssel,  hosszútávon is egészségben maradhass. Csökkenteni kell a szervezet, a test, természetes és hozzáadott elfáradásából, adódó problémákat. Kényelmesnek, támogatónak, kell lennie a matracnak, odafigyelve a problémás területekre.És akkor térjünk át a matracod korára!

Lehet, hogy már több évtizede használsz egy matracot és akkor valóban megérett a cserére. A jelenlegi matracok hosszú élettartamú garanciát biztosítanak. A hosszú garanciaidő valójában a biztosíték a matrac alapanyagainak minőségére.

A matracnak azonban van egy higiéniai élettartama is. Számold csak ki: hány átizzadt éjszakán vagy túl egy 10 éves matracon. Az eredmény körülbelül 3650 éjszaka. Tehát, ha a matracod már elérte ezt az életkort, tényleg nem rossz ötlet megfontolni egy újat.

Talán nem ok nélkül jelenthetjük ki azonban, hogy egy matrac higiéniai élettartama 1001 éj.

De ha nem cseréled le három évente a matracodat, mert az még kitűnő állapotban van és még mindig képes ugyanazt a teljesítményt nyújtani, - ami teljes biztonsággal, szinte minden matracnál így van - akkor legalább egy új matrachuzattal, egy tökéletes matrac mélytisztítással, és egy matracvédővel óvd az állagát, hogy tényleg olyan hosszútávra szolgálhasson, mint ahogy azt tervezték.3. Milyen keménységű matrac a megfelelő a számodra? Kemény vagy puha matrac a jobb?


A leggyakrabban elhangzó kérdés és egyben a legnehezebb kérdés is, hiszen az érzés nagyon szubjektív fogalom.

Ezen túlmenően a testsúly, a méret és a komfortigény is befolyásolja az elbírálást és gyakran összekeverednek a tulajdonságok a matrac keménysége, illetve a stabil alátámasztást illetően.

A jó alátámasztású matrac a gerincet megfelelő pozícióban tartja, anélkül, hogy nyomáspontokat hozna létre, de lebegni sem hagyja a testet a levegőben. Akármilyen érzetet is ad, az biztos, hogy a matrac megfelelő alátámasztása kéz a kézben jár a kényelemmel.

A matrac keménységének  kiválasztását a múltból hozod. Az eddig használt matracod a mérce. Nincs puha, vagy kemény matrac, csak a te mércéhez képest van puhább, vagy keményebb.
A fekvéspróba az, ami segít a döntésben.

A nyomástérkép útmutatást ad, hogy mi az irány, segít kivetíteni az érzéseket, de a puding próbája az evés. Hiába mondják a cukrászdában, hogy ezt kóstold meg, ez a tuti, ha nem szereted a mákosat!

Melyik a legjobb matrac?

Matrac oldalt fekvéshez - NOVETEX
Milyen a jó matrac? Alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet!

kemény matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb
A kemény matracot a háton alvók, és hasonfekvők választják, a háti szakasz stabil alátámasztására
Félkemény matrac - NOVETEX -Ágyban a legjobb!
A félkemény matrac minden alváspozícióhoz, hason fekvéskor, oldat és háton fekvéshez is ideális lehet
puha, lágy matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
A puha, lágy  matrac hasonfekvéskor  és oldaltfekvéskor is befogadja a kényes domborulatokatMatrac ajánlásoknál is találkozol a „legjobb matrac”  kifejezéssel.


Igen, van legjobb matrac! Neked is! De azt a Te tested dönti el!

A matrac próba esetén, ha szaküzletben próbálsz, legalább olyan fontos kérdés az, hogy mire helyezed a matracot az ágyadban, mint az, hogy milyen típusú a matracod.

Ugyanaz a matrac sokkal merevebbé válik, ha fix merev ágyrácson használod és sokkal rugalmasabbá és kényelmesebbé válik egy rugalmas ágyrácson. Próbáld a matracot olyan típusú ágyrácson, ami otthon is van, vagy amelyiket szeretnéd alá tenni, mert különben nagyon becsapós és kényelmetlen lehet a döntés.

A testsúlyod és a testformád is befolyásolja a választást. Minél nagyobb a testsúlyod, annál inkább a matrac alátámasztásának, a stabil alsó rétegnek, a teherhordó- és tartóképességnek kell működnie az optimális kényelem érdekében. Ez támogatja a megfelelő besüppedést és a fájdalmat okozó nyomáspontok eltüntetését.

 

4. Oldalt, hason, hanyatt? Milyen pozícióban alszol?


Hason, oldalt vagy háton, illetve hanyatt fekvés – vagy mindegyiket tudod produkálni az éjszaka folyamán?Matracok oldalt fekvőknek:

A tökéletes matrac kiválasztása nem egyszerű feladat. Különösen fontos az oldalt fekvőknek, az oldalukon alvóknak, hogy a váll rész, és a csípő tájék kicsit lágyabb, kikönnyített legyen. Oldalfekvéskor a vállrész és a medence tájék a legkiemelkedőbb részei a testnek, melyet a matracnak megfelelően alátámasztani, de egyidejüleg megfelelően megtartani is kell. Ne legyen túl kemény a matrac, hiszen a váll és a csípő izületek rendkívül érzékenyek. A matracnak megfelelően be kell fogadnia ezeket a fontos testrészeket, hogy az erek összenyomódását, az elzsibbadást megakadályozzák.
 

Matracok hason fekvéshez: 

Hason alváshoz nincs ideálisan választható matrac, mert a hason fekvő helyzet átmeneti pozíció az alvás során. Hason fekvő pozíció megtartásának legfontosabb eleme a megfelelő párna kiválasztása, mely  nem a nyakat tartja, mint megszokott esetben, hanem a felsőtestet támasztja alá, már a mellkastól kezve. 

Hason alváshoz nincs ideálisan ajánlott matrac. Amikor a matrac választása során megkérdezzük ügyfeleinket, milyen pozícióban alszanak, jelentős részük válaszol rá úgy, hogy hason alszik. De ez a pozíció mindössze átmeneti.

Túl kemény matrac használata során, oldalt vagy hanyatt fekvéskor, az éjszaka folyamán fellépő, a csípő, medence, és váll ízületek környékén kialakuló nyomáspontok terhelődése miatt a test természetes reakciója a hason fekvés. De ebben a pozícióban terhelődik a nyak oldalsó izomzata, és saját súllyal nyomódnak  a létfontosságú szervek is, mint a gyomor, a tüdő, mely akadályozza a szabad légzést, valamint elnyomja a fontos belső szerveket is.

Ettől függetlenül jól esik hasra fordulva elnyúlni, az ágyon akár lefekvéskor, akár az ébredési periódusban. Tehát lehet, hogy az egész csak egy ördögi kör?

Kemény matracot választunk, mert hason alszunk, de azért fordulunk hasra, mert kemény a matracunk? Bárhogy is van, az átmeneti hason alváshoz a keményebb matrac az alkalmasabb, az érzékeny domborulatok befogadásához pedig a puhább a matrac az ideálisabb. 

Matracok hanyatt fekvéshez, háton fekvéshez: 
 

Matracok oldalt fekvőknek - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Matracok hason fekvőknek - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Matracok hanyatt fekvőknek - NOVETEX - Ágyban a legjobb!


Tudtad?

Az elalvási pozíciód, legtöbb esetben nem egyezik meg az éjszakai alvópózoddal?
Az esti lefekvéskor felvett fekvőhelyzet még tudatos állapotban jön létre, majd később, az ellazulási periódusban történik meg az éjszakai póz elfoglalása. Persze, ez nem mindig törvényszerű. Sokszor előfordul a rajt – cél alvás, amikor szinte abban a helyzetben ébredsz, ahogy lefeküdtél, és ráadásul még át is aludtad az egész éjszakát.  De ebben az esetben Te mázlista vagy!


Mindenki egyéni módon alszik. Fontos, hogy a szokásos alvási pozíciódnak megfelelően válasz magadnak matracot.


Tudtad?

Hason fekvés – háton alvás!

A hason alvás nem a legegészségesebb alvási helyzet?
Hason fekvés legyen átmeneti állapot, de ne rendezkedj be erre a pozícióra alváshoz!

A mellkasodra nehezedik a testsúlyod, nehezíti a légzést, ami a keringést is megzavarhatja.
Ráadásul a kisebb-nagyobb pocak – főként férfiaknál, de „persze csak” alkalmi esetekben a nőknél is – valamint a nagyobb női idomok sokszor meg is nehezítik ezt a pózt. Talán a természet is így van kitalálva, hogy védje az egészségedet!5. Milyen egészségügyi probléma zavarja a pihenésedet, melyet figyelembe kell venni a matracválasztásnál?


Komolyabb egészségügyi problémáknál, melyek speciális odafigyelést igényelnek, még a matracod kiválasztása előt,t kérd ki a kezelőorvosod tanácsát, hogy keményebb, közép kemény, vagy puhább matracot javasol. De ne feledd! A matrac keménység nagyon szubjektív.

Gyakran fordul elő, hogy valaki bejön az üzletünkbe kemény matracot választani, s mikor ráfektetjük egy igazi kemény matracra, akkor elcsodálkozik, és egy egészen más érzetű matraccal tér haza. Persze az orvosod javaslatát azért célszerű figyelembe venned, hiszen a problémádat ő tudja leginkább! A legújabb kutatások alapján azonban már a hátfájásra, derékfájásra javasolt, állandó használatú matracok sem a kemény, hanem a közép-kemény matracok közül kerülnek ki.

Milyen egészségügyi problémákat kell figyelembe venni a matrac választásakor?

Leggyakoribb panaszok a nyaki fájdalmak, a gerincpanaszok a hát és derék szakaszainak problémáival, a csípő, valamint a térd területén jelentkeznek.

Ezekben az esetekben az 5 zónás és 7 zónás latex és biomatracok, a Posturepedic™ – célzott alátámasztás technológiával kifejlesztett rugós matracok,  a speciális állítási lehetőséggel rendelkező ágyrácsok, valamint a kiegészítő párnák használata jelenthetnek enyhítést.

Az említett matracoknak ergonómikus jellemzői lehetővé teszik, hogy kövessék a test idomait, nyugtassák az izmokat és javítsák a vérkeringést azáltal, hogy megakadályozzák a végtagok elzsibbadását. Csökkentik a vállakra és a csípőkre nehezedő nyomást miközben rugalmasságuk megkönnyíti  a matracon való megfordulást. Alátámasztanak, ahol szükséges és ellazítanak, ahol kell. 

Az ergonómiai zónákkal rendelkező matracok innovatív és átható megoldást nyújtanak a rossz alvás megelőzésében, az alváspanaszokkal szembeni védekezésben, mely ellenállóvá teszi a szervezetet a mindennapos rongálással szemben. 

A nyaki, cervitalis területre, a gerinc felső szakaszára eső panaszok, manapság már minden korosztályt érintenek, maximum  még nem mindenkinél jelentkeznek a tünetek, elváltozások formájában. 


Különösen veszélyeztetett korosztály ebben főként a fiatalok, de a gyerekek is, akik a nap legnagyobb részében lehorgasztott fejjel kezelik a telefonjukat, laptopjukat, számítógépüket, miközben a nyak és váll területén lévő tartóizmok folyamatos nyújtásnak vannak kitéve és előbb-utóbb nem lesznek képesek a feladatukat betölteni - megtartani a fejet.
 

A közép korosztály a tecnika fejlődésével szintén a fiatalok imént emlegetett problémájával kűzd, valamint a munkahelyi ártalmak, a mindennapi stressz okozta tartásproblémákkal, feszült területek kialakulásával. 

Az idősebb korosztálynál pedig már a kopásokból, az elhasználódásból adódóan jelentkezik ez a nyaki és a felső gerincszakaszt érintő probléma. 

Amennyiben a nyaki – cervicalis gerincszakaszra esik a panaszos terület, ügyelj a helyes párna kiválasztására is, mely a matracoddal együtt segíti az alvás közben elnehezült fej megtámasztását, a nyak stabilizálását, a tartó izmok pihentetését.

A háti – thoracalis gerincszakasz többnyire stabil alátámasztást igényel az egész napos görnyedt tartás ellensúlyozására. A Posturepedic™ - célzott testalátámasztással rendelkező matracokon túl - melyek adott szakasza kiválóan ellátja ezt a feladatot - a félkemény kókusz- latex biomatracok, valamint az állítható keménységű ágyrácsok használata is segíti a panaszok enyhítését. 

A lumbális – ágyéki  szakasz, a pelvicalis – medence szakasz, valamint a sacralis – keresztcsonti terület panaszainak enyhítésére a zónás matracokon túl, a pihenés, a relaxálás közben megemelt lábak nyújtanak megoldást.
Ennek  a pozíciónak elérésében legkönnyebben az emelhető ágyrácsok használata segít, melyek a felsőtest és a lábak felemelésével engedik a feszültség feloldását ezeken a terülelteken. 


Ezekhez az ágyrácsokhoz olyan matracot válassz, amelyek hajlíthatóak, felveszik az ágyrács biztosította görbületek vonalát, átvetítve ezt a kényelmi pozíciót a testre.
 

rugalmas ágyrács - állítható keménységű alátámasztás flexibilis kókusz-latex biomatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb! zero gravity pozició az ágyban - NOVETEX
Az állítható keménységű ágyrács egyéni beállítási lehetőséget biztosít a hát és derék területen, a stabil, egyenletes alátámasztásért, az egész napos görnyedés ellensúlyozására A természetes alapanyagú, 7 zónás, hajlítható biomatrac követi az állítható ágyrács vonalát, átvetítve azt a pozíciót a testre, tehermentesítve a problémás derék és medence területeket Az állítható ágyrács által felkínált “zero gravity” tökéletes teherelosztást ad, megszünteti a keletkezett nyomáspontokat, a relaxációs pozícióban és a házi betegápolásban is
Posturepedic - Célzott test alátámasztás
Exclusív Posturepedic Technológia™ stabil, a matrac teljes felületén tökéletes, megerősített és célzott alátámasztást biztosít a legnehezebb testrészek számára ott, ahol az létfontosságú.
Lágy, ahol szükséges és alátámaszt, ahol kell. 

Ha térd vagy a boka területére esik a panaszos szakasz,  a kiegészítő térdpárna lehet a megoldás, mely a matracon túl segíti a fájdalmas terület alátámasztását, tehermentesítését. 

A megelőzést nem lehet eleget hangsúlyozni!

Kijelenthetjük, hogy minél előbb kezdünk neki az alvásminőség javításának, egy számunkra megfelelő matrac használatával, harmóniában az ágyráccsal és a párnával, annál könnyebben és gyorsabban vészelünk át, egy hirtelen jelentkező rendelleneséget. 

Amennyiben már korábban fennálltak a problámák, akkor olyan regeneráló erő indul el a jó matrac használatával, mely során lerövidülnek a panaszok, a tünetek szakaszai. 

Óriási tévhit, hogy csak a tünetek megjelenésekor kell kezelni a problémát, odafigyelni az egészséges, pihentető alvásra, amikor már baj van. Jó, ha időben felkészítjük testünket erre az időszakra, akkor nagy ívben elkerülhetnek ezek a problémák. 

matrac csipő problémákra - NOVETEX - Ágyban a legjobb! matrac vállfájósoknak - NOVETEX - Ágyban a legjobb ortopéd matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg
7 zónás talalay latex matrac NOVETEX matrac
Kényelmi zónák: 1. fej-nyak zóna – 2. váll-hát zóna – 3. derék alátámasztás – 4. csipő zóna – 5. térd zónája – 6. lábszár alátámasztás – 7. lábfej, boka alátámasztás6. A méret a lényeg!

„Se nem kicsi, se nem nagy! Éppen hozzám való vagy!„


80x200 - Senkivel nem kell a matracot megosztanod. Egyszemélyes matracméret. Válaszd a saját kényelmed, komfortigényed szerint!

90x200 – Ideális, egyszemélyes alapméret. Kényelmesen elférsz rajta, bármilyen alvási pozícióban!

100x200 – Nem zavar a helyhiány az alvásban, kellemes, luxus méretű matrac, saját kényelmedre!

120x200 - Extra, kiszélesített egyszemélyes matrac, vagy összebújós, kisméretű franciaágy matraca.

140x200 – Kisméretű hálószobák igazi összebújós, szerelmes, franciaágy matraca, vagy luxus méretű egyszemélyes matrac. Hogy ne zavarjon a méret…!

160x200 – Se nem kicsi – Se nem nagy. Az ideális matracméret két átlagos méretű felnőtt számára. Kisméretű hálószobában segít megoldani a helyhiány gondját!

180x200 –  A legnépszerűbb matracméret. Korlátlan lehetőség, hogy mindkét fél kedvenc pozíciójában tudjon kényelmesen pihenni, sőt néha, még a gyermek is odasettenkedhet középre!

200x200 – A legkényelmesebb matracméret. Legyen szó igazi családi összebújásról és  nem kell a hellyel spórolnod, ha kényelmesen el szeretnél terpeszkedni!

180, 190, 210, 220, 230 cm hosszú matrac – A matrac hosszát a rendelkezésre álló hely és a testmagasságod is befolyásolhatja. Ha kicsi a hely és nem nőttél túl magasra, válassz rövidebb matracot. De ha elbírja a hálószobád mérete és magasabb is vagy az átlagnál, válaszd az extra hosszú méreteket!

Tudtad?

Az ideális, kényelmes matrac hosszúság: testmagasság + 20-30 cm. Ügyelj rá, hogy ne lógjon le a lábad! Ez egy fontos szempont amit végy figyelembe!


Egyedi formájú – egyedi méretű matracot szeretnél? – Semmitől nem riadunk vissza!
 

Matracok 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200, egyedi méretben, 190, 210, 220, 230 cm hosszban

80X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg 90X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg 100X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg
120X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg 140X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg 160X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg
180X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg 200X200 matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg 190, 210, 220, 230 cm hosszú matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg

 7. Mibe kerül az egészséges, kényelmes alvás?


Hogy mennyit költesz matracra, az egyéni döntés. A jó minőségű matracok nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak. De gondold végig!

Ha úgy érzed, nem teheted meg, hogy drága matracot válassz, akkor keress olcsó, ideiglenes megoldást. De legyen szem előtt, hogy a matracot mihamarabb jó minőségűre cseréld.
Az egészséged többet ér, minthogy gyenge minőségű, nem a neked megfelelő típusú matracot választod.
 

Tudtad?

Egy jó minőségű matrac minimum 10 éves használatnak megfelelően 80-100 forintba kerül éjszakánként.
Mibe kerül egy frissítő kávé? És az orvos?
Mibe kerül az egészséges, kényelmes alvás?
 

alvászavar - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb.jpg Reggeli kávé az ágyban - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg Matrac hátfájosoknak - NOVETEX - Ágyban a legjobb!.jpg8. Milyen matracot válasszak?


Ezt a kérdést a legnehezebb eldönteni. Ahogy az előbbiekben említettem, jó ha tudjuk, mi az, amin eddig aludtunk. Sokat segít, ha tudod, és ha „jót akarsz magadnak”.


Hab matracok


Szivacs matracok


A szivacsmatrac a poliuretán - PUR hab matracok alaptípusa, mely hosszú évtizedek óta biztosítja az alvófelületet, azonban a hagyományos szivacsmatrac már kissé idejét múlt.  Árfekvésük miatt azonban, még ma is közkedvelt típusokhoz tartoznak.

Rövid ideig kényelmes megoldást nyújthat. Átszellőző képessége és forma stabilitása viszont alulmarad a többi matractípushoz képest.

Szivacsmatrac, habszivacs matrac teherbíró képességét a hab sűrűsége biztosítja. Minél nagyobb egy hab sűrűsége, annál stabilabb és hosszabb élettartamú lesz a belőle készült szivacsmatrac.

Kisebb sűrűségű habot (25 kg/m3) javaslunk a szivacsmatracba, ha gyerekmatracot, és közepes sűrűséget, (32 kg/m3) ha felnőtt matracot szeretnél, extra testsúly esetén 40-es sűrűség tartósabbá teszi a hab matracodat. 

Fotelágyak, vagy nyitható matracok kedvelt anyaga, melyet a praktikuma alapján válassz.
Ezek kemény (40 kg/m3), sűrű habból készülnek, hogy üléskor is megfelelő stabilitást és főként tartósságot adjanak.
A habszivacs a mai napig igen kedvelt alapanyag, matracok, kanapék, székek, fotelek, ülések, tökéletes párnázó anyaga.
 

Hideghab matracok


A hideghab matracok speciális kialakítású, kiváló formakövető, optimális alátámasztást biztosító matracok, melyek formavilágának csak a tervezői képzelet és az ideológia szab határt.

Szerkezetét a számtalan formára vágott felület jellemzi, amit az ergonómia, az alakfelvevő képesség, a matracklíma optimális kialakítása érdekében terveznek. Javítva a keringést, a zsibbadásérzet enyhítését, a váll és a csípő optimális pozícióját.
 

Memóriahabos matracok


Stabil alappal, memóriahab réteggel robosztus tartást, tökéletes és gyengéd kényelmet, extra komfortot biztosítanak testednek.
A memóriahab megnevezése kicsit csalóka! Nem rád emlékszik az ágyban, hanem arra, hogy milyen volt az eredeti állapota mielőtt ráfeküdtél. Memory foam, memori hab, memóriahab, emlékezőhab, lusta hab névvel híressé vált matrac alapanyag, mely főként komfortosító, kényelmi rétegként szerepel a matracban.

Ha nagyon sokat forgolódsz az ágyadban, ha ízületi panaszaid, hát és derékfájdalmaid vannak, kitűnő választás lehet a stabil alátámasztással és memóriahab komfortréteggel ellátott matrac.

Ha izzadós vagy, ha mindig meleged van éjszaka, ha keményebb matracon szeretsz aludni, akkor célszerű más fekvőfelületre váltani a komfortréteget. A memóriahabos fekvőfelülettel rendelkező matracok ölelősek, süppedősek, extra kényelmesek. Ha nem preferálod ezt az érzést, akkor más matractípusokban válogass!

De ha szeretsz kényelmesen belesüppedni az ágyadba, ha szereted az ölelő érzést, ha nem akarod az éjszakáidat forgolódással tölteni, ha nem csak a puhaságra, hanem az ágy melegére is vágysz, mert fázós vagy, akkor kitűnő választás lehet.

A derekat könnyedén alátámasztja, a vállat gyengéden befogadja, a gerincoszlopot tehermentesíti és a törzs izomzatát ellazítja.

A memóriahab nagy változásokon ment keresztül a történelme során. Eredetileg a NASA űrutasainak kényelmére fejlesztették ki, karrierje során azonban hamarosan meghódította a hálószobákat is. Ennek megfelelően folyamatosan fejlesztik, hogy minél jobban alkalmazkodjon az otthoni kényelemhez.
 
Az új generációs memóriahabok kialakításánál a legfontosabb cél a szellőzés fokozása és a meleg érzet enyhítése.

Ennek megvalósítására a nyitott sejtszerkezet az egyik megoldás, melynél a memory buborékok, mint kis pumpácskák működnek, és a forgolódásoddal szellőztetik a matrac belsejét is, rendkívül nagy légáteresztő képességet biztosítva. Ez lehetővé teszi a szabad légáramlást, a hő és a nedvesség gyors elpárologtatását, szétosztását.

A másik megoldás a hűsítő hab gél kapszulák használata, mely sokkal hűvösebb matracot hoz létre, mint a hagyományos memóriahabos matracok.

A jelenleg matracgyártásra rendelkezésre álló memóriahabok az öregedéssel és a tartós deformációval, a dinamikus fáradtsággal szemben ellenállnak, mely garantálja, hogy a matrac hosszú idővel is megőrzi kezdeti jellemzőit.

Környezetbarát fejlesztések során természetes anyagok felhasználásával kombinálják a memóriahabot, mely nyersanyagok és gyártás szempontjából is nagyon igényessé teszik a belőle készült matracokat, főként, mert elhasználódás után sem szennyezik a környezetet. (WATERLILY®)

A memóriahab testhőmérsékletre és testsúlyra reagál, egyedülálló nyomáselosztási képességének köszönhetően nyomáspont nélkül érintkezik a testeddel.

A vérkeringésre is pozitív hatást gyakorol, mivel a test nem érzékeli a nyomáspontokat, mert sejtszerkezet a test hőmérsékletét tapasztalva meglágyul.

A testet optimális helyzetben rögzíti, csökken a forgolódások gyakorisága, amellyel nagyban hozzájárul a nyugodt alváshoz!

A betegápolásban is igen fontos, meggátolja a felfekvések kialakulását, így kórházi ápolásra, otthoni felépülésre is nélkülözhetetlen megoldás.
 

Hab matracok: szivacs matrac - hideghab matrac - memóriahabos matrac

szivacsmatrac - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb Hideghab matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb Memóriahabos matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb

 

Rugós matracok


Két nagy csoportját különböztetjük meg a rugós matracoknak.
A hagyományos bonellrugós matracokat, valamint az ezek gyerekbetegségeit megszüntető táskarugós matracokat.
Mindkét esetében erős acélrugót használnak a matrac magjának kialakításához, de a régi technológiát új, modern testforma követő mechanizmus váltja fel.

 

Bonell rugós matracok


Leggyakrabban használt, még ma is népszerű, bevált matracfajta. Hosszú évtizedeken keresztül megbízható, stabil fekvőfelületet adó matrac, melyet azonban a modernizált változatai már messze felülmúltak.

Ma már főként az idegenforgalomban, vendéglátásban közkedvelt matrac típus, bár itt inkább az ára, mint a kényelme miatt választják - helytelenül, hiszen ide kifejezetten aludni mennek emberek és ezért a legkényelmesebb matracra vágynának.

Kitűnő alátámasztást, és hosszú távú tartósságot biztosít, azonban formakövetésben nem tudja felvenni a versenyt a többi matraccal.

Sokakban a rugós matracok képében gyakran a nagyszülőknél megtalálható bonellrugós matracok élnek.  Ezeknél a bonellrugós matracoknál az összes rugó egy szerkezetbe van összefogatva, ennek  köszönhetően a matrac tetején és alján, teljes felületi egységet alkotnak, mely kellemetlenül egyszerre süllyed-mozog a fekvő test alatt.

A jó minőségű bonellrugós matrac hagyományosan kényelmes, jó átszellőzéssel rendelkezik. Kemény, feszes tartást biztosít, támasztó habokkal zónásítható, mellyel fokozható a komfortja.
Élvédő keret biztosítja a ráüléskor is feszes tartást.
Különböző magasságban, vastag párnázó habbal, magas igényű matracok is készülhetnek.

 

Táskarugós, zsákrugós matracok


Sokat hallani a táskarugós-zsákrugós matracokról. Mit takarnak ezek a fogalmak?

A táskarugós matracok jelenleg a piac legtartósabb matracai közé tartoznak. A táskarugós matracoknak az a különlegessége, hogy a rugók egymástól függetlenül képesek elmozdulni, ugyanis minden egyes - a matracban található rugó – egy-egy külön zsákban helyezkedik el.

Ezáltal a matrac felülete pontrugalmas, ami azt jelenti, hogy a formakövetése sokkal pontosabb! Így csak a fekvő test alatt süllyed a rugózat, így a matrac másik felén alvó társadat nem zavarod az alvásában, nem ébreszted fel, ha megfordulsz.
.
 A táskarugós matracok, a rugós matracok modernizált változta, mely megszünteti a bonell rugós matracokról ismert áthullámzó mozgást.


Hogyan biztosítják ezek a táskarugós matracok a test megfelelő alátámasztását?

Ezt a feladatot az edzett acélrugók teljesítik, melyeket keménységük szerint komfortzónákba rendezve helyeznek el a matrac belsejében.


A Sealy rugós matracaiban, a 120 éves amerikai fejlesztés eredményeként megalkotott Sealy Posturepedic™ célzott test alátámasztás technológia található, melyet az ember anatómiai felépítése alapján alkottak meg.

Ezekben a matracokban különböző keménységű zónák találhatók, a csípő-résznél megerősített rugórendszerrel. A matrac, a testnek anatómiailag tökéletes alátámasztást nyújt, segítve ezzel a végtagzsibbadással vagy derékpanaszokkal küzdő emberek pihenését.

Segíthetnek ezek a matracok az izzadós embereknek is komfortossá tenni az alvást?

A táskarugós matracok tökéletesen átszellőznek, megfelelő alvásklímát biztosítva használójuknak. Ezen felül számos matrac, hűsítő anyagot tartalmazó huzattal rendelkezik, hűs alvókörnyezetet biztosítva használójának ezzel is segítve pihenését.

Rugós matracok: Bonellrugós matrac - Táskarugós matrac – Hybrid matrac

Bonellrugós matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Táskarugós matrac - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb Hybrid matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
Bonellrugós matrac Táskarugós matrac Hybrid matracMikrorugó egy matracban?


Mikrorugó a táskarugós szerkezet miniatűr változata.
Önállóan nem használják, extra luxus feltét, a már egyébként is kiváló táskarugós felületek tökéletesítésre.
Sokkal kisebb rugóméret, sokkal több rugóval, sokkal jobban rugózik.
Még finomabb pontrugózás, még precízebb formakövetés jellemzi és a kényelem további fokozása.

 

Hybrid matracok


Mi a megoldás azok számára, akik a memóriahabos matracok alkalmazkodóképességét is szeretnék megtapasztalni alvás közben?

Sokan manapság a memóriahabos matracokat keresik.

Ameddig a rugós matracokat a rugalmasságuk, határozott tartásuk miatt kedvelik, addig a memóriahabos matracok a puhaságukról, alakfelvevő-képességükről és alkalmazkodásukról híresek.

Akik mindkét érzést egyszerre szeretnék megtapasztalni, azoknak ajánljuk a matracok új generációját: a Hybrid matracokat.

A hybrid matracok különlegessége abból fakad, hogy míg a matrac belsejében található matracmag táskarugós szerkezetű, addig az ezen található komfortréteg, memóriahabot tartalmaz.

Ennek köszönhetően a hybrid matracok egyszerre rugalmasak és megfelelő tartást adnak a testnek, mely mellett a memóriahab réteg, a matrac tetején felveszi  a test alakját, ezáltal hozzáidomul használójához, és a tökéletes alakfelvevő képességét garantálja.

 

Biomatracok


A termékpaletta meghatározó részét 3 matrac típus adja: kókusz matracok, latex matracok, illetve e kettő kombinációja a biomatracok.
A kétféle, természet adta alapanyag változatos variációiból számtalan, különböző vastagságú és keménységű matrac elkészítése lehetséges, így teljesen komfortigényre szabható. 

Természetesen az alváskultúra fejlődésével és a vásárlói igények bővülésével kiegészült a választék.

Mitől bio egy biomatrac?


A felhasznált alapanyagok természetes kókuszrostból és különböző természetes kaucsuk tartalmú
latexből készülnek.

A kókuszrost réteg ugyanazt a szerepet tölti be ezekben a matracokban, mint a rugó a rugós matracoknál. Terhelhetőséget, ugyanakkor stabil alátámasztást ad, de az extra szellőzést, páraelvezetést is biztosítja.

A latex réteg a matrac komfortját, anatómiai testforma követő képességet adja. Pontrugalmasságának és zónásításának köszönhetően tökéletesen alátámasztja a testet és tehermentesíti a gerincoszlopot. Szellőző csatornáin keresztül tökéletes az átszellőzés.

Ezek a matracok antiallergének, allergiával és asztmával küzdőknek is ideális választás.
Levehető, mosható, bőrbarát huzattal rendelkezik.

A biomatracok szerkezeti felépítése testre szabottan, személyre szabottan, egyedi igények alapján készül. Bármilyen testalkathoz, alvási szokáshoz igazítható. 

A NOVETEX biomatracok 2 oldalasak, dupla komfortúak, így 1 matrac megvásárlásával 2 különböző kényelmi komfortérzetet kap a vásárló.

Arra is lehetőség van a gyártásuk során, hogy az ágyrács típusának megfelelő biomatrac készüljön. A flexibilis, hullámos kókuszrost, például nem csak az extra terhelhetősége miatt tölt be fontos szerepet az alapanyagok között, hanem azért is, mert motoros ágyráccsal együtt is, hosszú időn keresztül használható.

Ez a matractípus a legtöbb esetben személyre szabottan készül, ezért ha az üzleti próba mégsem bizonyulna elegendőnek, lehetőség van a komfort garancia igénybevételére, melynek során, a biomatrac fekvőfelületének rugalmassága változtatható, akár keményebb, akár lágyabb irányba.

 

Biomatrac szerkezetek

biomatrac szerkezetek - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
A biomatracok szerkezeti felépítése testre szabottan, személyre szabottan, egyedi igények alapján készül. Bármilyen testalkathoz, alvási szokáshoz igazítható. 

 

Latex matracok


Ezek a matracok a jó szellőzőképességükről, kényelmükről, a rugalmasságukról és a kiváló testkontúr követésükről ismertek.

A latex matrac segít teljesen ellazulni, követi test anatómiai vonalát, csökkenti a nyomást és precíz támaszt nyújt. Pontelasztikus rugalmassággal, nagy terhelhetőséggel, valamint kitűnő légáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

Előnye a maximális légáteresztés, mely jó hatással van a matrac teljes higiéniájára.

Ezt a feladatot a latexrétegben fellelhető milliónyi légbuborék, a szerkezetében található függőleges légcellák, és a felületén kiképzett horizontális, teljes fekvőfelületen fellelhető légcsatornák teljesítik, melyen minden egyes megforduláskor átszellőztetik a matracot.  

A latexmatrac ergonómiai zónái biztosítják, hogy a különböző alátámasztást igénylő érzékeny testrészek, komfortigényüknek megfelelő alátámasztásban részesüljenek, tehermentesítésük garantált legyen.
 

Talalay latex matracok – A 100%


Manapság fontos szempont a környezetvédelem, és hogy ne legyen felesleges hulladéktermelés. Matracoknál elérhető-e olyan termék ami beleillik ebbe a csoportba?

Legjobb példa a Talalay latex, mint matrac alapanyag, ami a kaucsukfa nedvéből készül.  Gyártása során nem használnak az egészségre és a környezetre káros adalékanyagot. Erről Oeko-tex tanúsítvánnyal rendelkezik. Az Oeko-tex tanúsítvány károsanyag-kibocsátás mentességet jelent.

Olyan organikus termékről beszélünk, ami a világ legegészségesebb komfort anyaga. Optimális szellőzést biztosít, elvezeti a nedvességet és a hőt a testtől, antibakteriális, támogatja a test nyomáspontjaira, a fekvőfelület által gyakorolt nyomás elvezetését.

A Talalay latex többféle sűrűségben készül. Minden esetben zónázott kialakításúak, nagy hangsúlyt kap a vállkönnyített zóna, mely megakadályozza a karok zsibbadását oldalt fekvésnél. 

Latex matrac

latex matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb latex matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb! latex matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

 

Kókusz matracok


A kókuszrost a legtermészetesebb anyag, melyet matracgyártáshoz felhasználnak, a biomatracok alapköve!
 A kókuszrost számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Erős, stabil tartást biztosít, nagyon jó a szellőzése, így nem lehet izzadni rajta, valamint a nedvességet is könnyen átengedi, nem szívja magába, ezért előszeretettel készítenek belőle gyerekmatracokat is.

A latexált kókuszréteg szerepe a matracban a stabil alátámasztás, a matrac tökéletes szellőzésének elősegítése, a túlzott besüppedés megakadályozása, mely az ideális gerincpozíció elérésének elengedhetetlen feltétele az éjszaka folyamán.

A felnőttek részére kialakított matracok belső szerkezeténél, a stabilitást adó természetes kókuszrost rétegeket, latex komfortosító rétegekkel kombinálva állítják össze, mely számtalan variációt biztosít a tökéletes alváskomfort és alvásklíma kialakítására, egyedileg, testre-szabottan, mindenki számára.

Ez segíti, hogy a váll, a csípő, a legérzékenyebb területek, bele tudjanak simulni a matracba, a gerinc ne lógjon, hanem nyomáspont nélkül támassza alá azt természetes állapotában, az ergonómiai követelmények figyelembe vételével.

Könnyítse a keringést, és a szabad lélegzést, hogy ne kelljen forgolódással megzavarni az éjszakai nyugalmunkat, újabb pozíciót felvenni, mellyel megszakítanánk alvásunkat.

Mit jelent a latexálás?

A kókuszmatrac balzsamát. A kókuszrostokat a feldolgozás során természetes latex réteggel vonják be, mely védi és összeköti a kókusz szálakat. Garantálja a hullámosított kókuszrost szálak rugalmasságát, megakadályozza a tömörödésüket, biztosítja a szerkezetéből adódó milliónyi légzárvány megtartását a tökéletes szellőzésért.


A gyerekek részére kialakított latexált kókuszmatracok segítik a kisgyermek gerincének stabil alátámasztását, a szabad lélegzést, a tökéletes tartást, a mindig száraz és tiszta matracot. Kell ennél több a nyugodt éjszakáért?

A tisztán latexált kókuszrostból álló gyerekmatrac átmosható, belső szerkezetében is tisztítható. Ha baleset éri a latexált kókusz gyerekmatracot, akkor nem kell a tiszta, kimosott huzatot, a belül pisis, visszabüfizős, majd később erjedő kakaós matracbelsőre visszahúzni. A matrac belső szerkezete nagyon egyszerűen átmosható, csak egy tusolófej szükséges hozzá.

Ha a konkurenciánál azt hallod, hogy penészedik a kókuszmatrac, megnyugtatlak! Vagy nem!?

Nem a kókuszmatrac penészedik, hanem a gyermeked szobája, keresd meg az okát azonnal!
A  kókuszmatrac ugyanis nem szívja magába a nedvességet, hanem átereszti. Bő vizes átmosással is 3-4 óra alatt száraz. Tehát egy hosszabb séta, kirándulás alatt tisztává varázsolhatod a babád, kisgyermeked matracát.  
A penész okát a szigetelésben, a hőhíd kialakulásában kell keresned, mert az ott van a lakásodban.
 

Latexált kókuszmatrac

Kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Kókuszmatrac latexált - NOVETEX Ágyban a legjobb kókuszmatrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!


 

Vákuum matracok


A helyes kifejezés a vákuum csomagolt matrac.
Lehet rugós matrac, lehet memóriahabos matrac, lehet habszivacs matrac, akár hideghab matrac, vagy ezek kombinációja is.

Vákuum csomagolás nagy előnye, hogy tömegesen lehet külföldi gyártóktól kamionba beszállítani, így olcsón lehet a matrac árát tartani, kevesebb szállítási költség rakodik a matracokra.

 

Vákuum matrac

vákuum matrac NOVETEX - Ágyban a legjobb! vákuummatrac - NOVETEX - ágyban a legjobb! vákuum matrac NOVETEX - Ágyban a legjobb!A legfontosabb információ a gyártási idő ellenőrzése, mert ha tartósan áll a vákuumcsomagolásban feltekercselve, előfordulhat, hogy nem éri el a tényleges, elvárt magasságot.
Fontos még tudnod, hogy a csomagolásból kivéve 24-48 óra reakcióidőt határoznak meg a gyártók, amíg a matrac elnyeri eredeti méretét.
Sajnos ezt már utána nem tudod visszacsomagolni olyan kicsire, mint ahogy kaptad.

A vákuumcsomagolt matrac technikáját az olasz Magniflex matracgyár fejlesztette ki, az eljárás meghódította a világot. A matracok kisméretűre való összecsomagolása, megteremtette ezeknek a matracoknak az olcsóbb szállítását, olcsóbb raktározását.

 

9. Megérett az idő matracot cserélni? Milyen gyakran cseréljem a matracomat?


Erre a tested tudja a pontos választ! Ha kényelmetlenül és ebből adódóan nyugtalanul alszol, vagy reggelente nem érzed magad kipihentnek, holott elegendő időt töltesz az ágyban, akkor ideje megfontolni a matrac cseréjét.
Bizonyára régen meghoztad a döntést, hiszen, mikor felkelsz reggel, csak azt érzed, hogy itt is fáj, meg ott is fáj, és mintha talán egy cseppet fáradtabb is lennél, mint mikor este belehuppantál az ágyadba.

És ne feledd! A matrac higiéniai élettartama 1001éj!

 

10. Hogyan változik meg az alvásod, ha új a matracod?


Mit vársz az új matractól?
Én tudom: Mindent! Egycsapásra! Most! Itt! Azonnal! Végre!


De ne felejtsd el, új a cipőd, töri a lábad…

És amikor végre lemész az edzőterembe, hogy te most aztán nekiállsz és megváltoztatod az életedet, persze ezzel együtt a testedet is, akkor mit tapasztalsz másnap?
Azt, hogy mozdulni sem tudsz az izomláztól!
Na ezt adja neked az új matrac!

Ha sokáig szenvedtél a régi matracodon, a tested megpróbált alkalmazkodni a kínzáshoz. Az izmaid nem ellazultak, hanem dolgoztak, tartották a tested egy viszonylag kényelmesnek ítélt pozícióban, aztán egy másikba, aztán még egyben, ahová sikerült átfordulnod, majd reggelre KO. Ez okozta, hogy nem voltál kipihent reggel!

És most, hopp! Nem kell kapaszkodni, nem kell forgolódni.
Jé! Az izmok helyett a matracod dolgozik?
Ezt meg kell szoknia a testednek! Össze kell hangolódni, harmóniába kell kerülni Neked és a Matracodnak!  Mint a nászéjszakán!
Leggyakrabban már az első éjszaka csodálatos, de lehet, hogy eltelik 1-2 hét, mire összecsiszolódtok.

Ne légy türelmetlen, megéri!
Ha mégsem- élj a változtatás lehetőségével!
 

10+1. Hogyan tartsd karban a matracodat az idő múlásával?


A matrac a leghasznosabb termék az otthonodban!
Egyike azon vagyontárgyaidnak, melyet sokáig használsz, ráadásul nem is olcsó mulatság!
Van néhány egyszerű és erősen ajánlott tipp a matracod karbantartására, amely lehetővé teszi, hogy a matracod tartósan örömet okozzon.

Matracvédő

Ismeretes, hogy tested akár fél liter folyadékot is veszthet az éjszaka folyamán, izzadás formájában. Ennek egy része elpárolog a levegőbe, egy másik része pedig az ágyneműdbe, matracodba landol.
Az izzadás kárt okoz a matracod anyagába, megköti a port, elősegíti az allergia kialakulását, vagy fokozódását.
A matracvédő használatával ez kiküszöbölhető. A matracvédő, ahogy a nevéből is származik, óvja matracodat a szennyeződéstől és higiénikusabb, tisztább alvókörnyezetet biztosít számodra.

Matrac szellőztetés

Célszerű, hogy szellőztesd a matracodat!
Ez nem azt jelenti, hogy tedd ki az ablakba, hanem csak azt, hogy hagyd eltávozni az éjszaka folyamán felhalmozódott testpárát. Magyarul, ha felkeltél, ne az legyen az első dolgod, hogy letakarod az ágyadat ágytakaróval, ami azonnali rendet garantál a hálószobádba. Hagyd a matracodat, hogy fellélegezzen, hogy kihűljön a tested melegétől. 

Tereld el a napfényt az ágyadról! Takard le!

A matracok anyagai nem szeretik, ha közvetlen napsugárzás éri őket. Ezért helyezd el úgy az ágyadat, hogy a direkt napfénytől óvd azokat. Természetesen, ha már nem fekszel benne,és ha felkelés után szellőztetéssel hagytad a testpárát elillanni a matracodból, akkor napvédelem ellen, takard le a matracodat. Így a szálló portól is védetté teszed azt!

Válassz alulról jól szellőző ágyrácsot a matracod alá!

Ez biztosítja a levegő cirkulálását, a lefelé távozó testpára elillanását.
Ne helyezd a matracodat olyan alátámasztó felületre, melyen nincsenek szellőző nyílások, mert befülled a matracod.
Azonban figyelj az alátámasztás sűrűségére is, mert egyes matracok elveszthetik a garanciájukat a nem elégséges alátámasztás miatt.

Nézz utána hálószobád szigetelésének!

Forgasd a matracod!

Ha teheted.  Némely matracoknál ez elég bonyolult és birkózós feladat lehet, a matrac valamint a hálószoba mérete miatt is -  de segítség lehet a matrac állagának megóvás érdekében.
Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztasd a nyomás-zónákat, a testlenyomatokat, melyek a matrac felületén az idők folyamán kialakítasz, így a matracodnak különösen nagy helyreállítási készséget biztosítasz, amely hosszú évekig megmarad.
 

Garancia:  1 év kötelező + extra garanciák, a nyugodt alvásodért

Tudod, mikor vállalnak a gyártók többet a kötelező egy éves garanciánál?
Ha hisznek a termékükben! De nem csak hinni kell, hanem meg is kell érni azt a kort, mert meg is kell tapasztalni, hogy a hosszan tartó minőség nem üres ígéret, hanem valóság.


 Végigvettük a matrac típusokat, ami segít a tájékozódásban. De itt a végén tisztázzuk!

- Nincs rossz matrac!
Ahogy a matracokhoz használt alapanyagok közt sincs olyan, amelyik nem az alvásodat, kényelmedet, nem az egészségedet szolgálná. Fontos az alapanyagok minősége és időtállósága, aminek garanciája: A garancia!

- Nincs rossz matrac!
Válaszd ki azt, amelyik a testedet szolgája!

- Nincs rossz matrac!
Olyan van, amelyik nem a Te tested igényeinek megfelelő!


Válassz tehát ezért az életkorodnak, a testsúlyodnak, a kényelemérzetednek, az egészségi állapotodnak megfelelő matracot, harmóniában az ágyrácsoddal és a párnáddal, így tökéletesen gondoskodsz az éjszakai nyugalmadról és a holnapról is!
 


 A cikkben azon matrac típusok termékleírását olvashatod, melyeket a NOVETEX Matrac és hálószoba szaküzleteinkben megtalálsz!


Más gyártók, vagy más forgalmazók matracairól véleményt alkotni, ismeretek hiányában nem tudunk. 

Végig olvastad ezt a hosszú cikket? Köszönöm! És egyben gratulálok is!
Ez a bizonyság arra, hogy megfelelően törődsz magaddal, az egészségeddel, a munkaképességeddel és a pihenéseddel!

Még mindig nem tudsz dönteni? Még mindig nem tudod, melyik matrac a legkényelmesebb, legoptimálisabb számodra? 

Ez így nagyon rendben van!

Mert semmilyen alapos termékleírás nem tudja pótolni azt az érzést, amit a kipróbálásakor tapasztasz!


Munkatársaink hozzáértő javaslataival segítik döntésed!
Foglalj személyes matracpróba időpontot szaküzleteink valamelyikébe, gyere, válassz!
Munkatársunk rád fogja szánni idejét, hogy megfelelő, hosszú távon is a kényelmedet, az egészséges alvásodat szolgáló döntést hozhass!
Hallgasd meg a tested válaszát!

 

IDŐPONT FOGLALÁS

SZEMÉLYES MATRACPRÓBÁMHOZ!

Alvásszakértő kollégánkkal átbeszélheted elképzeléseidet, tanácsot adhat a választáshoz, vagy egyszerűen megbeszélhettek egy időpontot, mikor nyugodt körülmények között kipróbálhatod matracainkat!


 

NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!


Kocsis Eszter 
ügyvezető

Milyen a jó matrac?
Alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet, ellazít!
Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart és felkészít a holnapra!
A jó matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni!
Sőt, néha még délben sem…
Na! Ezt keresd! 

NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

 

NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! 2

 


Miért válaszd a NOVETEX Hálószoba szaküzlet termékeit?

 

NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Matrac választás - NOVETEX -Ágyban a legjobb! Milyen matracot vegyek - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Matrac egészségpőénztárra - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
Matrac visszavásárlási garancia - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Matrac boltok, matrac webáruház - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Régi matrac elszállitása - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Ajándék párna - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
Matrac választás - NOVETEX - Ágyban a legjobb! Matrac akció - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Matracvásárlás részletre - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Matrac kedvezmény - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
Matracpróba otthon - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Ingyenes matractisztitás - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Matrac méretre - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Elektroszmog mérés - NOVETX - Ágyban a legjobb!
matrac szállitás tisztasági garanciával - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb! Matrac házhozszállitás - NOVETEX - Ágyban a legjobb! extra matrac garancia Kattints az ikonokra a részletekért!

 

 

Matracgyártás - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
25 év 


1995 óta szolgáljuk a magyar emberek egészségvédelmét. Közben legyártottunk, több mint 150.000 darab  egyedi, testreszabott matracot, és szaküzleteinkben még egyszer ugyanennyit értékesítettünk, közben nem engedtük el vásárlóink kezét!
Visszakérdezve összegyűjtöttük termékeink használóinak véleményeit, élményeit.

Tapasztalatainkkal támogatjuk, hogy Te is kényelmesen, egészségesen, pihentetően tudj aludni.

A zavartalan és békés alvás az, amire mindenkinek szüksége van, miközben egy olyan világban élünk, amelyik soha nem alszik. 

A mindennapi feszültséget nem tudjuk csökkenteni, de bízunk benne, hogy termékeink segíteni fognak abban, hogy átaludd az éjszakát és másnap kipihenten nézz szembe az új kihívásokkal!

 


Matrac választás - NOVETEX -Ágyban a legjobb!
Szakértő tanácsadás


Ha bizonytalan vagy a matrac választást illetően, nálunk jó kezekben vagy! Folyamatosan képzett munkatársaink több éves tapasztalattal, személyes figyelemmel segítenek a helyes matrac kiválasztásában.
Hasznos tanácsokkal látnak el, hogyan javítsd az alvásodat, hogyan rendezd be a hálószobádat, hogy őrizd meg az egészségedet a nyugodt, pihentető alvásoddal. 

Munkatársaink azért kelnek fel reggelente finom, jó meleg ágyukból, hogy segítsenek a tökéletes alváskörnyezet kialakításában, a testednek megfelelő, az egészségedet szolgáló matrac kiválasztásában, hogy a mindennapi fáradtság, stressz és rohanás után kipihenten tudj felkészülni a másnapra, megvalósítva terveidet, elérve céljaidat!

 

Milyen matracot vegyek - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Részletes tájékoztatást adunk termékeinkhez


Mind a webáruházunkban, mind személyes vásárlás esetén üzleteinkben is maximálisan arra törekszünk, hogy mindent megtudj arról, hogy termékeink, hogy járulnak hozzá az egészségedhez, a pihentető alvásodhoz. Figyelembe véve a felhasznált alapanyagok, a gyártási technológia, különleges hatásait megvizsgáljuk, hogy az miként járul hozzá az éjszakai nyugalmadhoz. 

 

Matrac egészségpőénztárra - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Egészségpénzári elszámolás


Egészségpénztárra elszámolható matrac, ágyrács, ágy, párna, gyógyászati segédeszközök. Az önkéntes egészségpénztári tagok, illetve rendelkezésük alapján a közeli hozzátartók részére elszámolható matracok, termékek előnyeit, ne hagyd kihasználatlanul. 

 

Matrac visszavásárlási garancia - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

100 napos visszavásárlási garancia – levesszük a döntés terhét a válladról


Egy új matrac, ágyrács vásárlása hosszadalmas folyamat, de a kiválasztott matrac nem mindig váltja be a hozzá fűzött reményeket. Egy új, kényelmes matrac, költséges beruházás, azonban hosszú távra szól. A 100 napos visszavásárlási garancia, biztonság az ideális matrac választásához.
Az új matrac használatba vétele pontosan olyan kihívást jelent, mint mikor egy új cipő „betörését”, vagy a sportos életmód megkezdését éled át. Ezeknek vízhólyag, izomláz az eredménye, az új matracnak viszont, rémes éjszaka. Mindegyik megszokásához időre van szükség. 

Ezért biztosítunk vásárlásakor 100 napot a matrac kényelmének megtapasztalására, komfortjának megismerésére, az összhang kialakulására.
A tökéletes kényelmi hatás, a matrac mellett, a megfelelő párna kiválasztásával érhető el. Ha rendszeresen fáradtan ébredsz, abban az esetben célszerű a párna megfelelőségét is vizsgálni, mert legtöbb esetben nem a matrac a hibás, így elegendő egy egyszerű párna csere is. 

Ha hosszabb időn át, az új matracon töltött több éjszaka után sem tudod megszokni új matracodat és úgy gondolod, biztosan nem a párna okozza a kényelmetlen éjszakákat, akkor tudsz hozzánk fordulni az értékesítő kollégánkkal leegyeztetett matrac visszavásárlási igényeddel. Ezt a vásárlás során kitöltött matrac visszavásárlási garanciát igazoló dokumentummal tudod érvényesíteni.


Matrac boltok, matrac webáruház - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Vásárlás mozgóboltból


Vásárlóink és alkalmazottaink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra, ahogy az is, hogy az emberek alvása is egészséges, és pihentető legyen. A COVID-19 (Koronavírus) körüli változó körülmények miatt, az alábbi szolgáltatást vezetjük be!
Mobil Matrac Bolt szolgáltatást indítottunk. Csak válassz matracaink közül és otthonodban kényelmesen dönthetsz! A Mobil matrac bolt - Matracvásárlás otthon, a kényelmedért, egészségedért! A Mobilshop szolgáltatást Budapest és Pest megye területén üzemeltetjük. 

 

Régi matrac elszállitása - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Régi matracod elszállítjuk, most jótékonykodhatsz is!


Matraccsere program, régi, de használható, higiénikus állapotban lévő matracodat ingyen elszállítjuk. Ha  épp matrac vagy ágyvásárlás előtt állsz, most 2 legyet üthetsz egy csapásra - lesz egy új matracod és jótékonykodhatsz, adományozhatsz matracot! Régebbi, de még használható, higiénikus állapotban levő matracodat házhozszállításunk alkalmával elszállítjuk és eljuttatjuk az Őrangyal Alapítvány számára, ezzel  hozzájárulhat, hogy régi matracod a legmegfelelőbb helyre kerüljön.
 

 

Ajándék párna - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Ajándék párna

Ezt a párnát a NOVETEX biomatracokhoz használt alapanyagokból készítettük számodra ajándékba. Használd mindennapi kényelmedre otthon, munkába, utazáshoz, pihenésre vagy bármikor, amikor egy kis pihenésre vágysz!

 

Matrac választás - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Nyomástérkép a tökéletes matracválasztáshoz


Magyarországon a teljes vásárlói réteg 5%-a tekinthető egészségtudatos vásárlónak, akik felismerik a jó alváshoz szükséges matrac igényét. Ők hajlandóak felkeresni és kipróbálni többféle matracot is és a számukra megfelelőt választani. 
A nyomástérképes matrac elemző rendszer segítségével megtudhatod, hogy melyik matrac a legideálisabb számodra. Nyomástérképezés során meghatározzuk a test egyéni nyomásértékeit, hogy a legkomfortosabb matracot készítsük el.
A test fekvéséből eredő súlyponthatások feltérképezésére van szükség, fekvési pozíciók alapján. Az információk segítik az egyénre kialakított, tökéletes matracot megtalálni.

 

Matrac akció - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Törzsvásárlói kupon

Törzsvásárlói kuponnal kedveskedünk vásárlóinknak! Ezt a kedvezményt fel tudod használni a következő vásárláskor, vagy átruházhatod barátaidnak, rokonaidnak.

 

 

Matracvásárlás részletre - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Matracpersely


Részletfizetési szolgáltatás kamat és kezelési költség nélkül. Választhatod áruvásárlási hitel helyett, mivel ennek a szolgáltatásnak nincs semmilyen plusz költsége. Ha még nem áll rendelkezésedre a “álmaid” megvalósításához szükséges összeg, részletfizetéssel megteremtheted.

 

Matrac kedvezmény - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Készpénzfizetési kedvezmény


Rendelésedet fizetheted készpénzben, akkor a kezelési költséget megspórolhatod. Ha jót akarsz magadnak, használd fel a kapott kedvezmény további vásárlásaidhoz.
 

Matracpróba otthon - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Ingyenes matracpróba otthon 


Egyedülálló lehetőség a tökéletes matrac és párna kiválasztásáért. A végleges döntés előtt ingyenesen tesztelheted a kiválasztott terméket! Ne hagyd ki ezt a kivételesen nagyszerű lehetőséget, hogy valóban megtaláld a legideálisabb matracot. Most szánj magadra kicsivel több időt a rohanó hétköznapokban, mert hosszútávú, az egészségedet, a mindennapjaidat, sőt minden éjszakáidat megalapozó döntésről van szó!

Ingyenes matractisztitás - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Matractisztítás – ajándékba


Ingyenes ajándék szolgáltatást, egyszeri speciális matrac mélytisztítást kínálunk, mely során a matracod teljes szerkezete felfrissül. Egy év elteltével történő matractisztítás, melyet munkatársaink az otthonodban végeznek el, így azonnal élvezheted a friss és pihentető alvást. Elkerülheted az allergiás reakciókat, tüsszögést - és tökéletes higiéniát teremthetsz matracodnak.

Egészségedet megőrizzük és matracod élettartalmát is növeljük! Ha minket választasz, jó érzés lesz az mindenkor ágyadban feküdni!
 

Matrac méretre - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

Egyedi matrac felmérése 


Akár méretben tér el a matracod az átlagostól, akár formában, ügyes kezű munkatársaink megoldják! Gazdag, 25 éves tapasztalatnak és a kézi gyártás előnyeinek hála, a különleges igényű vásárlóink rendeléséit is teljesíteni tudjuk!
Ha gondot okoz az egyedi matrac adatainak leadása, méreteinek megállapítása, munkatársaink segítséget nyújtanak ebben. 

Elektroszmog mérés - NOVETX - Ágyban a legjobb!

Mi az elektroszmog?


Biztosan hallottad már innen-onnan, hogy nagyon káros, ha az ágyad mellet töltöd a mobilod aksiját, de nem érted miért? Az elektroszmog miatt. Az elektroszmog nem látható, nem hallható, fizikailag nem érezhető, szagtalan elektromos mező, amely káros hatással van a szervezetünkre. A körülöttünk lévő, elektromossággal működő műszaki kütyük sugározzák, és az elosztókon keresztül juttatják el hozzánk. Jelen van mindenütt. A föld felett és alatt futó vezetékekben, falakban futó kábelekben, konnektorokban, lámpában és még sorolhatnánk.
Miután nem érezhető, nem látható, így nem is gondolsz arra, hogy milyen betegségeket, egészségkárosítást okozhat az elektroszmog. 
Alvászavar, rendszeresen kiújuló betegségek, gyenge immunrendszer, magas vérnyomás, ritmuszavar oka gyakran lehet ez a láthatatlan szörny, de egyszerű fejfájás, nyugtalan alvás, kimerültség is a rovására írható.
Az elővigyázatosság elve alapján a legjobb védekezés a megelőzés Igazán pihentető alvás csak elektroszmog mentes környezetben lehetséges. 
Munkatársaink nem csak mérni tudják az elektroszmogot, hanem megoldást is kínálnak megszüntetésére. 
Az elektroszmog mérés vásárlóink számára ingyenes, melyet a cégünknél megrendelt, általunk kiszállított matracok házhozszállításakor, kérésére, előzetes egyeztetés alapján végzünk, Budapest és Pest megye területén.

Matrac szállitás tisztasági garanciával - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb

Házhozszállitás 

Hálószobába szállítás! Levesszük a válladról a cipekedés megerőltető gondját! Szállító kollégáink otthonodba, a hálószobáig kísérik kiválasztott matracodat, új ágykeretedet!
Nagy értékű matracok, ágyak szállítását nem szeretjük idegenekre bízni, lehetőség szerint saját munkatársaink és autóink szállítanak. 
A szállítás időpontját telefonon egyezteti munkatársunk. A visszaigazolt szállítási napon  2 óra pontos érkezéssel érkeznek. 
Az új ágyadat összeszerelik, új matracodat pedig, belehelyezik az ágyadba.
Szépséggarancia biztosítja a sérülésmentesség ellenőrzését. Kicsomagolva ellenőrizheted a termék minőségét.

 

Matrac házhozszállitás - NOVETEX - Ágyban a legjobb!
Fehér kesztyű, tiszta cipő


Az otthonod a szentélyed! Mi ezt maximálisan tiszteletben tartjuk, főként a hálószobád esetében. Munkatársaink cipővédőt használnak a lakásod állagának megóvásra, hogy ne tegyük ki azt, az időjárás és a terepviszonyok kénye-kedvények és kesztyűs kézzel bánnak a matracoddal is!
 

extra matrac garancia
Extra garancia
 

Extra garanciák, 5, 10, 20 éves kiterjesztéssel. 100 napos visszavásárlási garancia. Komfort garancia. Gyere el egy matracpróbára, garantáltan megtaláljuk az igazit! Ha mégsem, élj az extra garanciák adta biztonsággal!  

 

IDŐPONT FOGLALÁS

SZEMÉLYES MATRACPRÓBÁMHOZ!

Alvásszakértő kollégánkkal átbeszélheted elképzeléseidet, tanácsot adhat a választáshoz, vagy egyszerűen megbeszélhettek egy időpontot, mikor nyugodt körülmények között kipróbálhatod matracainkat!

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!Ajánlott termékek


100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Extra biomatrac - 80x200 kókusz matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Extra NOVETEX biomatrac 80x200 - kókusz matrac 23438

Extra 23438, dupla komfortú, 5 rétegű, latex-kókusz 80x200 NOVETEX biomatrac 21 cm, súlyhatára...

288 990 Ft
matrac.hu
120x200 cm PRO Plus CoolQuilt Firm
TEMPUR PRO Plus 25 CoolQuilt Firm 120x200 cm - Memóriahabos kemény matrac - Matrac.hu

TEMPUR PRO Plus 25 CoolQuilt Firm 120x200 cm - Memóriahabos kemény matrac

A TEMPUR Pro®. TEMPUR PRO Plus CoolQuilt Firm, 25 cm magas mer memóriahabos matrac. Huzata...

1 074 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
California 140x200 cm szállodai Sealy matrac - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

California 140x200 cm táskarugós szállodai Sealy matrac 34

A California 140x200 cm matrac luxus kategóriás táskarugós topperrel ellátott hotel Sealy...

475 990 Ft
matrac.hu
nem gyűrődik össze alattad
Gumis Jersey lepedő Marine tengerkék - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Gumis Jersey lepedő - Marine tengerkék

Válasszon Jersey gumis lepedőt hangulata és hálószobája színvilága szerint! A Jersey gumis...

5 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN – matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.