2014. Június 25.

Mi kell a strandoláshoz? - 10 tipp


Imádunk strandolni, azonban rengeteg minden közbe szólhat: otthon felejtett naptej, törölköző és még sorolhatnánk. Azért, hogy tökéletes legyen a strandolás, és ne szólhasson közbe semmi összegyűjtöttünk nektek 10 fontos tippet!

 

1.       Védjétek bőrötöket!

A napozással csak óvatosan, ezt sokan elfelejtik! Mindenféleképpen vigyetek magatokkal megfelelő faktorú naptejet vagy napolajat. Első alkalmakkor lehetőleg minél nagyobb faktor számú készítményt válasszatok, ugyanis ilyenkor van a legnagyobb veszélynek kitéve az ember bőre. Legyetek óvatosak, az sem mindegy, hogy mikor fekszetek ki a napra! A déli órákat kerüljétek el, amennyire csak lehet. Legideálisabb időpont a napozásra a délelőtt 9-10 óra között, illetve a délután 4 óra után.

2.       Legyen nálatok kalap, napszemüveg és kendő!

A nagy kánikulában fontos a fej védelme is, amit könnyedén megoldhatunk kiegészítőkkel. A fej védelme a napszúrás elkerülése végett is fontos, de ne feledkezzetek meg arról sem, hogy a hajra sincs jó hatással a túlzott napsugárzás.

 

3.       A megfelelő fürdőruha, bikini kiválasztása!

Az egyik legfontosabb, hogy viseljetek megfelelő fürdőruhát, bikinit! Érdemes odafigyelni egy-két apróságra, amikor választásra kerül a sor. Mindig a testalakotoknak megfelelő fürdőruhát válasszatok, valamint fontos, hogy jól érezzétek magatokat benne. Szerencsére rengeteg fazon és szín közül választhattok, így biztos megtaláljatok a számotokra tökéletes darabot.

4.       A strandpapucs…

a felforrósodott aszfalton mindenképp jól jöhet. Ha strandpapucs választásra kerül a sor az első szempont ne az legyen, hogy hogyan néz ki, hanem az, hogy milyen hamar szárad meg.

5.       Mire feküdjetek?

Első kérdés ez esetben, hogy milyen strandra mentek, valamint hogy mi e tekintetben az igényetek. Vihettek magatokkal plédet, nagyobb strandtörölközőt, strandkendőt, matracot vagy akár gyékényt is.

6.       Ne felejtsétek a törölközőt!

A törölköző fontos elem, hiszen bármilyen meleg is legyen, vízből kijövet mindig fázik az ember. Ha van lehetőségetek legyen nálatok több törölköző is, mivel száraz törölközőt mindig kellemesebb használni.

7.       Szórakozás

Ne feledjétek otthon kedvenc könyveteket vagy egy-két újságot, keresztrejtvényt. Jó lehet elővenni őket a déli órákban és visszavonulni az árnyékba. Továbbá akik szeretnek játszani, vigyenek magukkal társasjátékot, kártyát, frizbit vagy akár labdát.

 

8.       Megfelelő mennyiségű folyadék bevitel!

A nagy melegben fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszatok el. Feltétlenül vigyetek magatokkal egy-két üveg hűtött vizet!

9.       Az értékeiteket inkább hagyjátok otthon!

Nem érdemes túl sok mindent magatokkal vinni, tényleg csak a legszükségesebb dolgokat. Érdemes a féltett ékszereket otthon hagynotok, és a telefonra sem biztos, hogy túl nagy szükségetek lesz fürdőzés közben.

10.   Hol a gyermek?

Akik a gyerekekkel mennek fürdőzni, azok kifejezetten figyeljenek oda rájuk, hiszen egy zsúfolt strandon könnyen szem elől veszhetnek. Nem is gondoljátok, mennyi veszély fenyegeti a gyerekeket. Ne hagyjátok például, hogy a vizes kövön futkározzanak, vagy például olyan helyről ugráljanak a medencébe, ahol tilos, mert sok esetben balesethez vezethet.

 

Reméljük segítettünk nektek ezzel a bejegyzéssel, hogy tökéletesen teljen egy strandolással töltött napotok!

 

Forrás:

http://www.hirextra.hu/2009/08/09/10-tipp-a-helyes-strandolashoz-hogy-jol-erezzuk-magunkat/

http://www.bien.hu/10-szukseges-dolog-a-strandolashoz/otthon/eletmod/112653

 
vissza
2014. Május 07.  0 komment  olvasva: 2989 alkalommal 

Tovább olvasom

2014. Április 15.  0 komment  olvasva: 2518 alkalommal 

Tovább olvasom

2014. Április 09.  0 komment  olvasva: 3364 alkalommal 

Tovább olvasom

2014. Március 12.  0 komment  olvasva: 2377 alkalommal 

Tovább olvasom