Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

Ossza meg!


Szakszótár

Outlast matrachuzat - Outlast anyag


Outlast matrachuzat - Outlast anyag 

A tökéletes alvásklíma

 

Hol használják az Outlast Technológiát a hálószobában? 

Stearns and Foster matracok
 

“Se nem túl meleg, se nem túl hideg – pont jó!”
Ez a szlogen kitűnően leírja, mitől is különleges az Outlast® anyag, valamint a belőle készült matrachuzat. Ilyen merész ígéretet, hogyan lehetséges betartani? Az Outlast® technológia segítségével.

Az Outlast® egy speciális thermo-regulációs, testhőmérséklet szabályozó anyag. Az Outlast® technológia az amerikai NASA kutatásainak egyik új eredménye, amit eredetileg a NASA űrhajósai részére, a szkafander alatti viseléshez fejlesztettek ki. A modern űrruhák fejlesztése során kellett olyan különleges anyagot találni, amely a hő tárolására, majd annak visszaadására is alkalmas.

Miután a világűrben bizonyított, gyorsan megtalálta az utat a mindennapi felhasználáshoz is. Különlegessége abban rejlik, hogy mindig a megfelelő hőmérsékletet adja. Hidegben melegen tart, melegben pedig az izzadtság párologtatásával kellemesen hűsít. Így legyen akár csak 10 fok, akár 35 fokos kánikula, mindig kellemes alvásklímát biztosít.

Az Outlast® anyagában lévő milliónyi hőkapszula az emberi test által keltett hőt eltárolja, a kapszulák átmelegednek. Eközben viszont elvonják az emberi test felesleges hőjét, így a használójuk nem izzad meg és nem is lesz melege. A felmelegedett hőkapszulák - mind milliónyi apró hőtároló egység -az eltárolt hőt szükség szerint visszasugározzák, azaz melegítenek.

Ez a különleges Thermo-Control, hőszabályzó hatás a tökéletes alvásklíma elérésében azért jelentős, mert hasonlóképpen előbb a melegünket sugározzuk ki. Az Outlast® matrachuzat mikrokapszulái felveszik a test melegét, ezzel hűsítenek, ezért nem takarózunk ki megizzadva, az alvásunk első fázisában. Később az alvás nyugodtabb fázisában, a mélyalvás időszakában – amikor a szív pihenése miatt a vérnyomás csökken és a vérkeringés is lelassul – a gyengébb keringés miatt elkezdődik a lehűlésünk. Ennek ellenére sem fogunk fázni, mert a hőkapszulák az eddig eltárolt melegünket visszasugározzák ránk.

Az Outlast® elve: „Sem túl meleg, sem túl hideg”



Az Outlast® Technológia

Mi az Outlast® technológia?

Az eredeti, proaktív hő- és nedvességkezelési technológia, és egyben az egyetlen fázisváltó anyag, amely a NASA által kifejlesztett és jóváhagyásával gyártott anyag – Certified Space Technology™. 




certified-space-technology

 

Az Outlast® szövetek, szálak és bevonatok megtalálhatóak a mindennapi életben, a ruházat, az alvás, a sportoláshoz használt termékekben.
 

Hogyan működik az Outlast technológia?

Az Outlast® anyagban található milliónyi thermo-kapszula elszívja a felesleges hőt a bőr felületéről, amikor a test túlhevül és melege van. Ezek után felszabadítja, valamint visszajuttatja a test számára, amikor a testnek, a legnagyobb szüksége van rá. Például a jég fázisváltó anyagnak is tekinthető, és mivel az italban lévő jég szilárdról folyadékra változik, elnyeli a hőt és hűti az italt. A fázisváltó anyagok Outlast® technológiája ugyanúgy működik.
 

Melegem lesz vagy fázni fogok?

Az Outlast® technológia proaktív technológia, amely alkalmazkodik a test igényeihez. Amikor a test túlhevül, az Outlast® technológia elnyeli a hőt. Ha fázik, az a hő felszabadul. Az Outlast® technológia kiegyensúlyozza a hőmérsékletet, a hő kezelésével, a túlmelegedés és az izzadás csökkentése érdekében. 

Outlast technológia - matrac 1Outlast technológia - matrac 2outlast technológia - matrac 3outlast technológia 4outlast technológia - matrac

 

1. fázis: bőrét olyan hőmérsékletváltozásoknak teszik ki, amelyek befolyásolják a test mikroklímáját
2. fázis: ha a test túlmelegszik, felszabadul a felesleges testhő és beindul az izzadás, hogy lehűtse a bőrt
3. fázis: az Outlast® technológia elnyeli a felesleges hőt és szabadalmaztatott outlast mikrokapszulákban tárolja, amelyeket termokuláknak neveznek
4. fázis: amikor a test elkezd lehűlni, a tárolt hőt visszaengedi a szervezetbe
5. fázis: az eredmény, egy állandó klímájú komfortzóna a bőr felületén 

 

Mennyi ideig élvezhető az Outlast® speciális hatása?

Az Outlast® technológia célja, hogy állandó és tartós része legyen annak a terméknek amiben használják. 
 

Hogyan használják az Outlast technológiát a termékekben?

Az in-fiber technológia révén, az Outlast®-ot közvetlenül a szövet szálaiba fonják, amely érintkezik a bőrünk felületével.


Valóban a NASA fejlesztette ki az Outlast technológiát és használták az Űrben?

Igen. A Certified Space Technology™ pecsétet a Space Foundation bocsátja ki. Az Outlast® technológiát eredetileg a NASA számára fejlesztették ki, kesztyűkben és egyéb kiegészítőkben való használatra az űrben és a nagyon nagy magasságban található hőmérséklet szabályozására. Az Outlast-ot legutóbb az űrben Naoko Yamazuki japán űrhajós használta, aki az Outlast® technológiával készült ruházatot viselt.

Összefoglalva

Az Outlast® technológia úgy működik, hogy nem a nedvességet vezeti el a bőrtől, mint más hűsítő anyagok, hanem különleges jellemzőit kihasználva, proaktivan kezeli a testhőt és szabályozza a test nedvesség és izzadás termelődését.

Hol használják az Outlast Technológiát a hálószobában? 

Stearns and Foster matracok
 



Ajánlott termékek


extra szellőzés
Kind Air - 3D szivacsmatrac extra szellőzőréteggel - 90x200 - NOVETEX matrac

Kind-Air - 3D Gyerek szivacsmatrac extra szellőző - 90x200

90x200 Rugalmasság, szellőzés, formatartás. A három legfontosabb tulajdonság egy matracban...

49 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Deréktámasztó rugalmas 140x200 ágyrács ST - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Deréktámasztó rugalmas 140x200 ágyrács ST

Deréktámasztó, duplaléces, fix fej-lábrész, erősítő heveder. Súlyhatára 130kg - 80x190,...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Ágyrács 90x200 ND fix Standard - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Ágyrács 90x200 ND fix Standard

Fix ágyrács. Súlyhahatár 110 kg. Rugós matracok ideális alátámasztása. Stabil,...

74 990 Ft
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható! Ingyenes matractisztítással!
Kemény NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 102 - NOVETEX matrac 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

Kemény NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 102

Kemény 102, dupla komfortú, 2 rétegű, latex-kókusz NOVETEX biomatrac 13 cm, súlyhatára 100 kg...

200 990 Ft 178 881 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.