Babzsákfotel DIÁKKEDVEZMÉNY, és a babzsákfotel története


Amennyiben Ön Sealy matracot és Elite Strom ágytestet vásárol, ingyen adunk egy fejvéget!

A részletekért érdeklődjön üzleteinkben!

Megérkeztek legújabb Essence Sleep vákuummatracaink!

Tekintse meg kínálatunkat, már 19.990 Ft-tól!

Essence Sleep vákuum matracok »

Essence Sleep memóriahabos pillangópárna

Most bevezető áron!

Tudjon meg többet! »

Napi ajánlat

Böngésszen legújabb ajánlataink között és élvezze Ön is a NOVETEX termékek nyújtotta kényelmet!


Vásárlás

Biomatracok


Kényelmes, megfelelő alátámasztást nyújt.

VásárlásVásárlás

Sealy rugós matracok


Sealy rugós Hotel matracok prémium minőséggel.

VásárlásVásárlás

Vákuum matracok


A vákuum matracok javítják az alvás minőségét.

Vásárlás


Kezdőlap

2015.01.21.


Ossza meg!Babzsákfotel DIÁKKEDVEZMÉNY, és a babzsákfotel története

  KEDVEZMÉNY! Minden diákigazolvánnyal rendelkező vásárlónk 5% kedvezményben részesül 2015. január 31-ig, babzsák vásárlása esetén!   A babzsákfotel története évtizedekre nyúlik vissza, gondolhatnánk. Amennyiben ezt hisszük, akkor valószínűleg óriásit tévedünk. Ez az óriási találmány már több ezredik évét tapossa. Legalábbis a legenda szerint.  


Így kezdődött


Főszereplőnk egy indiai maharadzsa, aki kibírhatatlan hátfájással küszködött. Hatalmas úr lévén a legjobb orvosok álltak a rendelkezésére, de megoldást egyikőjük sem tudott. A maharadzsa egyik ágyasa azonban hatalmas ötlettel állt ura elé. Egy nagy zsákot több ezer cseresznyemaggal töltött meg, és a zsák száját összevarrva egy érdekes, addig még sosem látott ülőalkalmatosságot készített. Ezt rendszeresen használva a maharadzsa hátfájása – igen nagy meglepetésére – hamarosan el is múlt.

Egy másik történet szerint az 1960-as években három neves dizájner dolgozott egy újfajta bútor kidolgozásán. A Zanotta cég felkérése nyomán a cél egy, a hippi korszakban felnőtt generáció által kedvelt termék létrehozása volt. Végül Piero Gatti, Cesare Paulini és Franco Teodoro 1968-ban egy igazi újdonságot tervezett, mely Sacco néven végül az egész világon elterjedt, és gyorsan nagy népszerűségnek örvendett. Nem véletlenül. A fotel könnyedséget, játékosságot vitt a hétköznapokba, amellett, hogy a szabadságot szimbolizálta.

 


 


Felfedi titkát a babzsákfotel szülőatyja


Piero Gatti egy 1988 júliusában készült interjúban árulja el, miként is született a töretlen népszerűségnek örvendő babzsákfotel.
1967 és 1968 között az ergonómia volt a divat. Ezért társaival egy olyan székről álmodtak, ami flexibilis, amennyire csak lehetséges alkalmazkodik a különféle helyzetekhez, a felhasználók formájához és a környezetéhez. Elkezdtek gondolkodni, melyik lehet az az anyag, amely lehetővé tenné ezt a fajta rugalmasságot. Mint a friss, puha hó, mikor bele dobjuk magunkat és nyomot hagyunk benne. Vagy valamiféle rugalmas folyadék. Ezekben az években volt nagy divat a vízágy, de az nagyon nehéz. Volt egy másik nagy fellángolás, mikor egy francia csoport felfújható házakat álmodott meg. Ami könnyen mozgatható, leereszthető, majd máshol újra felfújható volt. Ennek hatására a felfújható módszeren is kísérleteztek, de a levegő túl merev, kényelmetlen tartást biztosított.


Mi történt a szénakazalban?


Próbálták a poliuretán habot is, de az sem jöt be. Majd jött az ötlet, vissza a természethez. A régi öregek szénakazalban heverészve sziesztáztak… Ekkor próbaképpen régi matracokat töltöttek meg gesztenyefa leveleivel.  Ami már egész kényelmesnek bizonyult, de ezek az anyagok bomlásnak indulnak, penészednek, ami káros a szervezetünkre.
Arra gondoltak, hogy valami olyan anyag kellene, mint a kicsi labdák, amik úgy viselkednek, mintha félig folyékonyak lennének. Beszereztek egy csomó ping-pong labdát, amik már elgörögtek egymáson, de túl sok tört össze belőlük, így ez a kísérlet is kudarcba fulladt. Nem volt könnyű dolguk a babzsákfotel atyjainak, de nem hagyták annyiban a dolgot.


Heuréka!


Aztán ráakadtak az építőiparban hő és hangszigetelésre használt polisztirol granulátumra. Felvágtak egy huzatot, beletöltötték a kis golyókat és láss csodát, tökéletesen működött! Csináltak róla pár fotót, de nem gondolták, hogy ezt szeretnék az emberek, így maradt az irodában és csak ők hárman használták.

 


 


Majd a karácsonyi ünnepek előtt egy amerikai magazin kért tőlük képeket aktuális munkáikról. Így kerültek a babzsák prototípus képei a magazinba.
Karácsony és újév között kaptak egy hívást, hogy egy nagy amerikai áruház, a Macy's New York-i vezetője látta a magazinban a fotelt és érdekelné. Kellene nekik tízezer darab ebből a modellből…
Rögtön tudták tervezőink, hogy ilyen sansz csak egyszer adódik az ember életében. Mivel az egyetlen darab volt „készleten”, azt is tudták, hogy csak egy ember van, aki segíthet…
Hát vettek egy nagy levegőt, majd a telefont és a nagy Zanotta céget tárcsázták. A titkárságon átverekedve magukat Mr. Aurelio Zanotta, az üzlet terveit meghallgatva annyit mondott „Rendben van, gyere és majd meglátjuk.”
Vízkereszt után begyömöszölték a babzsákfotelt a csomagtartóba és elindult világhódító útjára a máig legnépszerűbb ülőbútor. A világ legkényelmesebb helye, a babzsákfotel!


Hogyan működik?


A ma már mindenki által csak babzsákfotelnek nevezett bútor igencsak egészséges, jót tesz a gerincnek, a hátizmoknak és a deréknak is. Hogy miért? Tudása az elvben és a felhasznált anyagok összhangjában rejlik.

A babzsákfotel külső huzata változatos, szinte végeláthatatlan szín és anyag variációk érhetők el. A belseje viszont mindegyiknek ugyan úgy működik. Töltetként a cseresznyemag helyett mára habosított polisztirol gyöngyökkel töltik meg a fotelt, amely számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik.

 


 


1. Teljes mértékben antibakteriális és antiallergén, melynek köszönhetően sem a baktériumoknak, sem az atkáknak nem nyújt táptalajt, emellett nem vonzza a port sem. Ennek köszönhetően allergiások is nyugodt szívvel használhatják.
2. Hőkiegyenlítő hatású, emiatt beleülve pár perc alatt átveszi testünk melegét. Ennek jó hatása van izmainkra és gerincünkre is, amellett, hogy ez a hőérzet nem növekszik meg túlzottan.
3. Jól szellőzik, így a babzsákfotel télen és nyáron is nagyszerű választás lehet.
4. Víztaszító, vagyis a gyöngyök sosem füllednek be, nem penészednek. Ez szintén alkalmassá teszi arra, hogy akár kisbabák is használják.
5. Extra könnyű, ezért a bútor áthelyezése, kívánt formára alakítása pár másodpercet vesz csupán igénybe.

A fotelbe beleülve és elhelyezkedve a sok ezer kis gyöngy teljesen felveszi hátunk formáját. Így azok az izmok, melyek más fotelben még ülés közben is munkára kényszerülnek, tehermentesítve lesznek, hiszen ezúttal tartószerepük nincs. A gyöngyök átveszik ezt a munkát a derekunknál elhelyezkedő izmok esetében is. Ez az a tulajdonság, ami miatt olyan egyedi és utánozhatatlan ez az elgondolás, és ami lehetővé teszi számunkra a teljen ellazulást és pihenést.

 


Vásárolja meg Ön is nappalija, gyerekszobája legújabb, legkényelmesebb design bútorát a NOVETEX-nél!
Felnőttek és gyermekek részére egyaránt kapható, magasított és csúcsos változatban is, akár lábzsámoly is rendelhető a nagyobb kényelem érdekében.
 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!Napi ajánlat

Böngésszen legújabb ajánlataink között és élvezze Ön is a NOVETEX termékek nyújtotta kényelmet!


Vásárlás

Biomatracok


Kényelmes, megfelelő alátámasztást nyújt.

VásárlásVásárlás

Sealy rugós matracok


Sealy rugós Hotel matracok prémium minőséggel.

VásárlásVásárlás

Vákuum matracok


A vákuum matracok javítják az alvás minőségét.

Vásárlás


Ajánlott termékek


Akció
Akupresszúrás matrac

Akupresszúrás matrac

Vitalizálja testét napi 10 perc alatt, legyen fitt és egészséges minden nap. Stimulálja az...

7 990 Ft 6 791 Ft
matrac.hu
TEMPUR memóriahab

TEMPUR Cloud Breeze 22 Matrac

A TEMPUR legújabb Breeze technológiában a puhaság és a támogatottság egynsúlya valósul meg,...

424 990 Ft
matrac.hu
Matrac Energy Sealy

Rugósmatrac - Sealy Energy matrac

Sealy Energy rugós matrac a NOVETEX matractól! A Sealy Energy egy amerikai minőségű elegáns...

216 990 Ft
matrac.hu
  Baurer Lábmelegítő FWM 50 Shiatsu masszírozással

Baurer Lábmelegítő FWM 50 Shiatsu masszírozással

Beurer Lábmelegítő FWM 50 Shiatsu masszírozással, puha felület, 1 masszírozó és...

23 290 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Light Dream topper

Light Dream Topper a könnyű álomért

2018.08.07. Matrac.hu

Az Essence Sleep Light Deam memóriahabos fedőmatraccal kényelmesség varázsolhatja kényelmetlen vagy túlságosan kemény matracát. A memóriahab tökéletesen felveszi testének vonalait és megfelelő alátámasztást nyújt Önnek az egész éjszaka folyamán!

Tovább

Perfect Memory - Memóriahabos matrac

2018.08.07. Matrac.hu

A prémium minőségű Perfect Memory memoryhab matrac két fekvőfelületének köszönhetően a test tökéletes pihenését szolgálja. A félkemény matrac memóriahab-rétege felveszi a test alakját ezáltal tökéletes alátámasztást nyújt Önnek az éjszaka folyamán.

Tovább

Comfort Memory matrac

Essence Sleep Comfort Memory - Memóriahabos vákuum matrac

2018.08.07. Matrac.hu

Az Essence Sleep Comfort Memory ortopéd memory habmatrac huzatába steppelt plusz memory réteg jó alváskörnyezetet biztosít, jól követi a testformáját. Antibakteriális mosható huzattal rendelkezik!

Tovább


Tovább a cikkekhez