Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2013.01.18.


Ossza meg!Engedd el, hogy boldog légy!

Az elengedésnek több fajtája létezik. Lehet fizikai, mentális, érzelmi, viselkedési, ragaszkodási. Ami a legfontosabb, hogy bármelyiket sikerül kivitelezni, az csak is a jó irányba vezethet az élet folyamán!


Az elengedés meghozza az élet gyümölcsét, lépjen bátran!

 

„Hagyd. Akkor változik, ha itt az ideje. Akkor lesz másabb, ha másabbnak kell lennie. Ha megért rá. Vagy megértél rá. Nem akarhatod, hogy olyan legyen minden, amilyennek Te akarod. Van, hogy az nem is jó. Csak árt, rombol, összetör. Az élet majd alakít. Mindenkit, mindent, úgy, ahogy azt kell. Neked csak egy dolgot kell tenned: hagyni, folyni, engedni.”

 

Az első lépés mindig nehéz

 

Az elengedésnek több fajtája létezik. Lehet fizikai, mentális, érzelmi, viselkedési, ragaszkodási. Ami a legfontosabb, hogy bármelyiket sikerül kivitelezni, az csak is a jó irányba vezethet az élet folyamán! Az eredményesség érdekében mélyre kell ásnia és el kell engednie a régi, rossz szokásokat, valamint megfelelő elfoglaltságot kell találnia!

 

A fizikai elengedés alól nincs kibúvó!

 

Szinte kötelező minden embernek! Nagyon nagy segítséget nyújt a mindennapokban! A napi testmozgás gyümölcse a régi, elfásult energiák felszabadítása, felfrissítése. Megszabadít a stressztől, érzelmi fájdalomtól kialakult nyomástól ill. minden olyan érzelmi traumától valamint negatív érzésektől, melyek megrekedtek a testben. Eredménye az újonnan létrehozott, pozitív rezgések. Az izmok ellazítására és a lelki béke megtalálására tökéletes a sport.

 

Fizikai elengedés

 

A mentális elengedés könnyíti az életét!

 

A gondolat nagyon nagy erővel bír! Ezért nem árt óvatosan bánni vele! Érdemes megfigyelni, hogy 1-1 negatív pillanat, milyen szintre húzza le az embert, s ha abból nem képes kizökkeni, egyre jobban csak süllyed és süllyed, majd lassacskán élni sem lesz ereje! A gondolat kétszeres erővel hat a mentális energiára! Legyen az jó vagy rossz ismétlődő gondolatmenet, ezek alakítják az életben a legkomolyabb pillanatokat, helyzeteket, ha akarjuk, ha nem. Ebből kifolyólag a legfontosabb feladat a negatív gondolatok elengedése! Arra kell törekedni, hogy az elme pozitív eredményeket produkáljon! A gondolatok és cselekedetek azonnali eredménnyel járnak! Ezért kerülendő minden olyan gondolat, ami negatívan hathat az életre! Ha erre nem figyel lehangolt, szomorú lesz és veszít a boldogságenergiájából, ezáltal növeli a negatív rezgésű energiamezejét! A legfontosabb, hogy képes legyen felismerni azt, ami a legnagyobb akadályokat hordozza az életében, ami a szorongás és ítélkezés! Ha erre nem képes, megmérgezi az életét!

 

Mentális elengedés

 

Az ítélkezés, olyan, mint a feneketlen kút!

 

Ez fakadhat Önmagából, embertársaitól megtapasztalt viselkedéseiből, cselekedeteiből, valamint az életben megélt dolgokból. A minimális önbecsülés és az állandó önkritika a mélységbe húzza az ember kedvét, akár depressziót is okozhat, ezáltal a kisugárzása cseppet sem lesz pozitív, ami a környezetre sem hat kedvezően, és bevonz minden olyat, ami negatív.

Ha más ember felett ítélkezik, az nem csak lehúzza az energiáit, de előbb utóbb vissza is száll Önre így kizárja az életéből a jó dolgokat. A már megélt pillanatait nem érdemes újra és újra átrágni, hiszen azon már változtatni nem tud,  így ezzel is az energiáját rombolja. Mindig csak előre nézzen, és bízzon magában!

 

Elengedés

Szorongás, ami csak is hátrányokkal jár!

 

Sok embert foglalkoztat a jövője, valamint az, hogy mit gondolnak majd a rokonok, ismerősök, amikor a döntését megvalósítja. Az aggódásának, a félelmeinek nincs pozitív jövője! Bízzon önmagában, ne szenvedjen önbizalom hiányban! Az életben arra kell törekedni, hogy Önmagának feleljen meg ne másoknak. Amíg ez nincs meg addig nem lesz boldog élete!

 

„Egy idő után megtanulod, a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között,
és megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.
Kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó.
Hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével. Belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.
Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.
Műveled hát saját kertecskédet, magad ékesíted fel lelkedet, nem mástól várod, hogy virágot hozzon Neked. És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz… Hogy valóban erős vagy. És valóban értékes.”
/Veronica A. Shoffstall/

 

Szabadság

 

Az érzelmi elengedés nyitottá és befogadóvá teszi!

 

Vannak, akik nem ismerik fel a fájdalmaikat vagy nem tudják megélni, kiadni magukból. Ezáltal nagyon sok negatív energia gyülemlik fel bennük. A minden napjai úgy telnek el, hogy a feje felett könyörtelenül ott lebeg, a vihartól duzzadó fekete felhő, s bármerre lép nem tágít, kíséri lépteit! Az egyetlen út a szabadulástól a múltban történtek kimondása. Gyakorlatilag olyan, mint egy tavaszi nagytakarítás. Rendszerezi a gondolatait, és az oda nem illőket szelektálja. A múlt árnyai kísérthetnek, melyek blokkolják a jelen energiamezejét. Érdemes kiírni magából a nehéz pillanatokat. Nem érdemes túl sokáig időzni a fájdalmas pillanatokkal. Papírra vetés után rituáléként könnyíthet a lelki állapotán, mely lehet a megírtak „hamvasztása”, elégetése. Ahhoz, hogy nyitott és befogadó képes legyen, el kell engednie a haragot, a félelmez és a neheztelést, mert ha nem teszi rontást tesz Önmagára. Sokkal energikusabb érzéssel tölti el, ha a fájdalmait gondolatban szeretettel átöleli és örömmel elengedi!

Érzelmi elengedés

 

Viselkedés minta elengedése fejleszti a személyiségét!

 

Az érzelmek elnyomása érdekében a valóság előli menekülést képes belefoglalni egy szokásba, mint pl. alkohol, cigaretta, tv nézés, szex, munka, evés… stb. Ez azonban csak egy helytelen menekülés, ami előbb utóbb visszaüt és onnan még nehezebb a felkelés. Az érzelmi elnyomás csak ideiglenesen hat! Az érzelmek kifejezése fájdalmas dolog, de foglalkoznia kell vele, és meglelni azokat a dolgokat, pillanatokat, személyeket, amik visszahúznak az energiamezőn! Leszokni a berögzött menekülési dolgoktól nem könnyű feladat, és sokszor visszaesik az ember. Ilyenkor képes ostorozni magát, ami nem helyes és nem célravezető, viszont a negatív mezőnket nagyon jól fokozza! Érdemes más megközelítésből nézni a dolgot, mint pl. legalább megpróbálta és eljutott egy szintre, ahonnan újabb próbálkozással fejlesztheti önmagát, és ez által egyre előrébb kerül!

 

Könnyedség

 

A ragaszkodás boldogtalanságba dönt!

 

Lehet, az személy vagy tárgy sokszor előfordul, hogy tovább ragaszkodik hozzá a kelleténél, ami nem jó úton viszik tovább. Ezért érdemes behúzni a féket és körül nézni, értékelni. Rengeteg tárgy van az otthonában legyen az akár egy falióra, egy szobor, egy váza amire igazából már nincs szüksége, de nem tudja szelektálni, mert annyira ragaszkodik hozzá. Ez nem jó hozzáállás, mert a sok használatlan, új élményt nem újító dolgok megtöltik ugyan az életét, de az új energiáit elfojtják, mivel csak feltorlódást okoznak az életében. Nincs ez másképpen a személlyel, sem aki lehet a párja, barátja vagy barátnője. Ha valami már nem működik, vontatott, nehézkes el kell engedni, fel kell ismerni a helyzetet. Amíg ezt nem teszi meg állandó szomorúság, gyötrelem, kín szerepel az életében! Sokan megijednek, ha a megszokott személy kilép az életéből, vajon hogy fogja kezelni, képes lesz e nélküle boldogan élni. Ilyenkor előtörnek a szép emlékek, és vele együtt a szép pillanatok utáni vágyakozás. Itt jön az a pillanat, amikor sok ember összezavarodik, és az elengedés helyett a ragaszkodást választja, ami természetesen helytelen. Merjen változtatni! A megélt időszak alatt vagy megtanulta a feladatát vagy nem, a lényeg az, hogy lépnie kell! Emlékezzen bátran a pillanatokra, ha szívét kellemes érzéssel tölti el! Ne legyen haraggal, hiszen a harag nem jó tanácsadó, mint ahogy a ragaszkodás sem!

 

Ragaszkodás

 

 

Rengeteg gondolkodási séma zsákutcába vezet. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, békés életet éljen a helytelen hozzáállást el kell engednie! Fel kell ismerni azokat a jeleket, melyek arra utalnak, hogy helytelenül cselekszik! El kell engedni azt a fajta hozzáállást a mindennapokhoz, hogy csak a túlélésre összpontosítson! Ha ezt nem teszi meg, a boldogság energiája egyre jobban minimalizálódik! Gondolatnak hatalmas ereje van, ezt sose feledje!

 

Az elengedés mindenki számára nehéz feladat. Keserves felismerni azt a tényt, hogy fel kell adni, lépni kell s nem tönkre tenni magunkat ill. a másikat az állandó próbálkozásokkal, melyek újabb és újabb kudarcokat szülnek mind addig, míg teljesen ki nem égünk, vagy meg nem tébolyodunk! Elengedni a másikat természetes következménye annak a felismerésnek, hogy a görcsös kapaszkodás csupán energiavesztés. Az elengedés nem egyenlő a feladással!

 

Elengedni valakit nehéz döntés

 

A múlthoz való ragaszkodás kiszipolyoz!

 

A múlt olyan mintha magával beszélgetne, hiszen ott senki nem hallgatja meg! A múltat el kell engednie, mert vissza fordíthatatlan. Ha ezt nem veszi észre és folyamatosan a fájdalmas gondolatokban van minden pillanatban, azzal teleszívja magát negatív energiákkal!

 

A múlthoz való ragaszkodás

 

„Van bátorságom elengedni a megszokott, biztonságos, de szellemileg és érzelmileg haszontalan kapcsolatokat, amelyek átmeneti, de nem kielégítő biztonságot adnak. Igazi énem feltörni szeretne, és ahhoz hogy sikerüljön, el kell viselnem, ameddig szükséges, a bizonytalanság okozta félelmet.”

 

Amikor az ember úgy érzi képtelen a jelenlegi bőrében élni, akkor le kell „vetnie” a nyúzott, kimerült, élettelen „réteget”. Az életnek vannak szakaszai, melyekben haladni, fejlődni kell, és ezek fájdalmas változásokkal járnak! Nehéz belátni, hogy le kell tenni azt, ami kínoz, és meglátni, hogy ha van kitartás, nagy örömöt, változást hoz az életbe, ezért érdemes küzdeni, akarni! Nem szabad félni, hisz minden rossz után jó jön! A sikeres eredmény eléréséhez, minél többet kell a belsőbe tekinteni, melyet érdemes összekötni egy harmonikus pihenéssel. Megfelelő alátámasztású párnára ledőlve, amely a nyak természetes vonalait követi, és optimális helyzetbe tartja a hátgerincet, csak fokozni lehet a tökéletes eredmény elérését!

 

"Nem azt vonzod magadhoz, amit akarsz, hanem azt, aki vagy."

/Wayne Dyer/

 

Új élet

 

„A fák levelei tavasszal újra kihajtanak, és ősszel újra lehullnak. A virágok újra kinyitnak, és újra elhervadnak. Újra jön a tavasz, újra jön a nyár, újra jön ősz és újra jön tél. És Te természetesen azt mondod erre, hogy nem is lehetne másként, mert így van ez jól. Miért vagy úgy kétségbeesve tehát, hogy újra elölről kell elkezdened az életedet?”
/Wass Albert/

 

Tavasz

 

Várja kíváncsisággal, befogadással a jelent! Sikeres, boldog életet kívánok mindenkinek!

 

Szerző: Kuglits Nikolett - Alvásszakértő

 

 

 

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!Ajánlott termékek


100 napos visszavásárlási garancia!
Florida 90x200 cm táskarugós szállodai matrac 28 - Sealy - NOVETEX Matrac

Florida 90x200 cm táskarugós szállodai matrac 28 - Sealy

A Sealy Florida 90x200 cm táskarugós hotelmatrac. 130 kg súlyhatár 28 cm magas, kétoldalas...

199 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia! szállodai matrac
Temptation - táskarugós hybrid matrac TEMPUR memóriahab réteggel 25 cm matrac - NOVETEX matrac.hu Ágyban a legjobb

Temptation - táskarugós matrac TEMPUR réteggel

Luxus alvásélményre vágyik? Temptation matrac a modern matracok új generációjába tartozó...

319 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Vermont 200x200 cm táskarugós szállodai matrac 28 - Sealy - NOVETEX Matrac

Vermont 200x200 cm táskarugós szállodai matrac 28 - Sealy

A Sealy Vermont 200x200 cm táskarugós hotelmatrac. 130 kg súlyhatár 28 cm magas, lágy matrac. A...

414 990 Ft
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia! gázrugós emelővel
Ágyrács fix, gázrugós - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Ágyrács ND fix gázrugós Standard - franciaágyhoz

Fix ágyrács matractartó. Súlyhatár 110 kg. Gázrugós kiemelőszerkezet segíti, hogy...

105 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a jó matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a jó matrac? Alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A jó matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával rendelkező matracot! Tesztelj,...

Tovább

Matrac webáruház

Rendeljen online, használja ki ágy és matrac akciónkat!

2021.03.28. Matrac.hu

Matracboltjaink nyitvatartását a kormányrendelet értelmében szüneteltetjük, de a gyártás és házhozszállítás nem állt le. Továbbra is az Önök gondtalan pihenését, testi, lelki egészségét szolgáljuk, a legmagasabb biztonsági előírásaink betartásával, hogy az otthon töltött idő még kényelmesebbé válhasson. Vásároljon a matrac.hu webshopjáról otthonából és használja ki online matrac és ágy akcióinkat!

Tovább

Meggymag párna a természetes gyógyulásért - NOVETEX matrac

Természetes gyógymód és a gyógyító meggymag párna

2020.09.01. Matrac.hu

Meggymag párna: Ha az ember nekiáll meggyet enni, a magját gondolkodás nélkül eldobja. Ahogy a zamatos hús egészséges, úgy a termés magja is hasznos és rendelkezik gyógyhatással. A hűtő fűtő meggymag párnát, a már régen is használt gyógymódot, ideje újra alkalmazni! A meggymag párna elősegíti a kényelmes pihenést. Tökéletesen formázható, felveszi a fej formáját, stabil alátámasztást ad nyakának, egyenesen tartva a gerincet.

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2021 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.