Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2011.11.09.


Ossza meg!Használati és kezelési útmutató
ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


JÓTÁLLÁS NEM VONATKOZIK AZ ALÁBBI ESETEKRE:
 

 • Ha a terméken a vevő vagy idegen személy átalakítást, javítást végzett.
 • Ha a jótállás ideje lejárt.
 • Ha a vevő nem rendelkezik érvényes jótállási jeggyel.
 • A jótállási felelősség nem áll fenn, ha az eladó vagy a gyártó bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés pl. szakszerűtlen tisztítás, helytelen tárolás, elemi kár, vagy egyéb a vásárlás után keletkezett okból követezett be.
 • Nem áll fenn a jótállási felelősség a termékhez átadott használati kezelési útmutatóban foglaltak be nem tartása esetén, az abban leírtaktól való eltérés esetén. Az ilyen okból bekövetkezett hiba esetén a javítás költsége a fogyasztót terheli.
 • Nem vonatkozik a jótállás, azokra a hibákra, amelyekre a vásárló árengedmény kapott.

   

FIGYELEM! FULLADÁSVESZÉLY!


A csomagoló fóliát, papírt vagy azok részeit ne adja oda gyermeknek!


A gyártó a bútorokra az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) és a 49/2003. korm. rendelet előírásait elfogadva és betartva 12 hónap jótállást vállal.

A NOVETEX MATRAC Biomanufaktúra nyilatkozik és tanúsítja, hogy a termékei kielégítik a 16/2006 EüM rendeletben foglaltakat.

Ha termékeinkkel bármilyen kifogása van, reklamációját a  70/376-4800 ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a ugyfelszolgalat@matrac.hu e-mail címen fogadjuk!    H-P 10-16

 

NOVETEX BIOMATRAC


A biomatracok természetes alapanyagokból készülnek. A termék használatát mindazok számára javasoljuk, akik kényelmesen, egészségesen és természetesen szeretnének pihenni, valamint hát-, gerinc-, és izomfájdalmak esetén, illetve gerinc és mozgásszervi betegségben szenvedőknek.  A matrac stabil szerkezeténél fogva segíti a gerincpanaszok, izomfájdalmak enyhítését, a napi megfeszített munka okozta fáradtságérzet megszüntetését.

A matrac a káros földsugárzásokat csökkenti, a vízerek vízér kereszteződések sugárzásait – melyek daganatos megbetegedések, érszűkületek egyik okozója – megszűri. Használata ezért célszerű a gyógyulás segítésére, az egészségromlás megelőzésére.

A tisztán kókusz réteg felhasználásával, mosható huzattal készült matracot a porallergiában szenvedőknek javasoljuk, mivel ebben az esetben a matrac teljes szerkezete átmosható.

A természetes alapanyagok felhasználása következtében a matrac aktív „lélegzésével” megelőzi a felfekvéses megbetegedések kialakulását. A laza és mindig száraz szerkezet gátolja a baktériumok, atkák megtelepedését, az asztmás megbetegedést.

A matrac természetes anyagok felhasználásával készül. Gyapjú derékalj, mágneses lepedő, vagy derékalj használata fokozza a kedvező élettani hatást. A matracra alváskor ne tegyen műszálas takarót (plédet, műszőrmét, stb.), mert az csökkenti a természetes alapanyagok egészségre gyakorolt jó tulajdonságait. Napközben lehetőleg ne takarja le, hogy a pihenés során keletkező pára matracból elpárologhasson.

SZÁLLÍTÁS közben és használatkor, a matracot nem lehet megtörni, vagy félbehajtani. Ez maradandó alakváltozást okoz, és a garancia elvesztését jelenti!

ÜZEMBEHELYEZÉS:  A terméket házhozszállítás után a fóliából ki kell csomagolni. A matracok kizárólag személyes rendelésre készülnek, így a szoros határidő miatt előfordulhat, hogy a felhasznált ragasztó még nem tökéletesen száraz, a fóliába csomagolás során bepárásodhat, gombásodhat. Ezért igen fontos, ha még nem akarják a matracot azonnal használni, akkor is biztosítsanak annak szellőzési lehetőséget a csomagolófólia megvágásával. Használatba vételkor mindig figyeljenek, hogy az Önök által kiválasztott keménységű fekvőfelülettel felfelé helyezzék a matracot a tartószerkezetre. A termék, nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A felhasznált alapanyagok természetes illatúak,  ez   a termék használati értékét nem csökkenti.

HASZNÁLATA: A matrac a mindennapos használat során külön kezelést nem igényel. A matrac alapanyagai hőre érzékenyek, ezért óvja matracát a sugárzó hőtől és az erős napfénytől!  A fűtőtesttől, hősugárzótól, más sugárzó hőtől, kb. 1 m távolság betartása javasolt.

A tartós napsugárzás és a sugárzó hő hatására csökken az anyag rugalmassága, és erősebb gumi illata lesz. Ennek hatására keletkezett elváltozásokra a garancia nem terjed ki!                                                                           

A matracot szükséges alulról jól szellőző lécrácsra helyezni, így a természetes anyagok által biztosított szellőzés tovább fokozható. A levegő alulról-felülről átjárja a fekvőfelületet, így az állandóan száraz marad. Az alkalmazott lécrács típusa befolyásolja a matrac keménységét, rugalmasságát. Fix rácsra helyezett matrac stabil, erős, kemény fekvőfelületként viselkedik. Íves, hajlított, farugókból készült rugalmas farács alkalmazásával a matrac rugalmassága fokozható.  Testhez igazodó, alvás közben a hátgerincet természetes állapotában tartó matrac, megfelelő alátámasztást ad a test minden pontján. Engedi a váll és a csípő besüllyedését, oldalfekvéskor a hátgerinc tehermentesítését biztosítja. A matrac nem helyezhető közvetlenül földre. Ha száraz, de nem hideg földön, vagy galéria padozatán szeretné használni, a matracot helyezze ágyrácsra. Ebben az esetben gondoskodni kell a matrac 1-2 hetenkénti szellőztetéséről (élére állítva).

FIGYELEM!  Régi, új építésű vagy rosszul szigetelt házaknál, illetve azon helyiségekben, ahol az ágy alatt fűtetlen helyiség, pl.pince, fűtetlen szoba, vagy mellékhelyiség van, ún. hőhíd keletkezhet, mely során a hideg-meleg felületek találkozásakor jelentkező hőmérséklet-különbségekből adódóan állandó páralecsapódás tapasztalható. Ez a matrac alján – éppúgy, mint minden egyéb más bútor alján is – egy állandó nedves felületet eredményez, mely gombásodás, penész formájában válik láthatóvá. Javasoljuk a hálószoba megfelelő alsó szigetelését ellenőrizni, illetve a matrac alsó védelmét biztosítani, mert az ilyen károsodásra garanciánk nem terjed ki.


MATRACHUZAT


                                                                                             
 A téli/nyári oldallal készült matracon, javasoljuk a huzatot félévenként, évszaknak megfelelően megfordítani. A szendvicsszerkezetű matrac többnyire eltérő keménységű fekvőfelülettel rendelkezik. Amennyiben az évszaknak megfelelő oldalon nem az Ön igényeinek megfelelő keménységű fekvőfelület van, akkor a húzózár kinyitása után a matrac belső szerkezetét fordítsa a kívánt oldalra. Így, az Ön igényeinek megfelelő keménységű, és az időjárásnak megfelelő klímájú matracot kap, mely sokáig szolgálja kényelmét, egészségét. Az átfordítással egy időben javasoljuk a matracot száraz, nem napos helyen, 4-6 órán keresztül szellőztetni, ezáltal a földsugárzást szűrő tulajdonsága is aktivizálódik.   A huzat le- illetve felhúzásakor ügyelni kell arra, hogy az oldalvarrás illetve a húzózár ne sérüljön. A huzat rángatása az anyag kinyúlását, a varrás szakadását okozhatja. Ilyen jellegű problémára a garancia nem terjed ki.


TISZTÍTÁSA

 

A téli/nyári huzatot száraz vegytisztítással, tisztítóban kell tisztíttatni!

 

A HUZATOT MOSNI TILOS! Kisméretű foltok esetén száraz folttisztító spray használatát javasoljuk!

A mosható huzat 40°C-on mosógépben mosható, centrifugázható. Szárítógépben ne szárítsa!

Biomatrac teljes körű garancia: 1 év, belső szerkezetre: 20 év.

 

A garancia nem vonatkozik normál igénybevételnél nagyobb kopásokra és elhasználódásokra max. 10% maradó alakváltozásig.

Reklamáció esetén a matracot csak fóliába becsomagolva vesszük át.

A szennyeződött huzatot, kérjük otthon lehúzni, és csak a belső szerkezetet szíveskedjenek (csomagolva) javításra visszahozni.NOVETEX VÁKUUMMATRAC

 

 • atkamentes, hypoallergén, átszellőzik
 • CFC mentes, környezetbarát,

ÜZEMBEHELYEZÉS: A termék vastag LDPE fóliába van csomagolva, a csomagoláson belül nylon fóliában kerül értékesítésre. A vastag fóliát óvatosan nyissa ki, vigyázva, nehogy megsértse a belső csomagolást. Emelje ki belőle a fóliába csomagolt matracot. Vigyázva távolítsa el a nylon fóliát a termékről. A kicsomagolt matracnak min.24 órára lesz szüksége, hogy levegővel telítődjön, és elnyerje tényleges méretét.  

A garancia nem vonatkozik normál igénybevételnél nagyobb kopásokra és elhasználódásokra max. 10% maradó alakváltozásig.                      

Vákuummatrac teljes körű garancia: 1 év

 

MEMORYMATRAC        

N-4050 típusú poliuretán lágyhab lemezből és /vagy V-5018 típusú viszkoelasztikus lemezből álló vagy biomatrac alapanyaggal kombinált termék.

HASZNÁLATA: A megfelelő védelmet, a tisztíthatóságot biztosító huzattal használja. Ne használja huzat nélkül, illetve más, nem a gyártó által biztosított huzattal!) Használati és tárolási körülmények 0-40 °C között. Közvetlen hő hatásnak nem tehető ki.  A fekvő felületnek alkalmazott poliuretán lágyhabot legalább kéthavonta száraz helyen kell szellőztetni!  A matrac nem mosható mosógépben! Erős fizikai igénybevételt, hőhatást kerülni kell!  Szállítás során megfelelő csomagolási mód szükséges a sérülések elkerülése érdekében. A termék nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A garancia nem vonatkozik normál igénybevételnél nagyobb kopásokra és elhasználódásokra max. 20% maradó alakváltozásig, méretre szabásra és ragasztásra, valamint mechanikai vagy vegyi hatás következtében fellépő sérülésekre. A szín változása (sárgulás) a habok jellemző tulajdonsága, minőségi romlást nem eredményez. 

Memory matrac teljes körű garancia: 1 év, belső szerkezetre: 5 év

 

 

BÚTOROK


Valódi, magas minőségű, kemény tömörfából készülnek (bükk, juhar, tölgy, dió stb.), felületük esetenként pácolt, és legtöbbször lakkozott. A felhasznált pác vizes bázisú, ezért sem annak, sem pedig a lakknak, - mely 1-2 nap alatt megkeményedik - nincsen káros utókipárolgása. A tömör keményfa időtálló, természetes, nemes anyag. Annak érdekében, hogy az Ön tömör keményfa bútora jó állapotát hosszú időn át megőrizze, kérjük, olvassa el figyelmesen és alkalmazza a leírtakat!

 

 • Kérjük, a bútorokat csak rendeltetésüknek megfelelően használja!
 • Óvja tömörfa bútorát erős napfénytől!  A bútorok anyagai hőre érzékenyek, ezért a fűtőtesttől, hősugárzótól kb. 1 m távolság betartása javasolt!
 • Szállítás csak a szállítási egységek formájában történhet, mivel az összeszerelt bútorok mozgatása során az elemek károsodhatnak.
 • Kérjük a bútorokhoz mellékelt szerelési csomagban elhelyezett szerelési útmutatóban foglaltak betartását.
 • Amennyiben a terméket nem cégünk szakembere szállítja és szereli, akkor a szállításból és szerelésből adódó hibákat nem tekintjük garanciális sérülésnek.
 • Éles vagy benyomódást okozó tárgyat, ne helyezzen a tömörfa bútora!
 • A tömörfa felület tisztítására a kereskedelemben kapható fabútor ápolószerek a legideálisabbak, ezeket a rajtuk feltüntetett használati útmutató szerint használja!
 • Ezeket a kereskedelemben kapható bútortisztító szereket garanciális idő alatt ne használja, mert a felületkezelés esetleges javítását, a vegyszerekben található anyagok lehetetlenné teszik. Száraz puha textíliával végezze a portalanítást.
 • Ne használjon háztartási tisztítószereket, mivel azok savat tartalmazhatnak. TILOS a szemcsés súrolószer használata! Szigorúan kerülendő a nitro alapanyagú szerek használata!
 • A viaszolt felületek nem vízállóak, kizárólag száraz, puha törlőruhát használjon. A viaszolt felületek természetes alkotórészeik miatt nem kopásállóak, időnként felújítást igényelnek, amely házilag könnyen elvégezhető. Az ehhez szükséges anyagok igény szerint a gyártónál megvásárolhatók.
 • A helytelen tisztításból eredő károkra a garanciális igény nem érvényesíthető!

Bemutató (minta) darab vásárlásakor a vevő olyan hibákért nem emelhet utólagosan kifogást, mely már a megtekintéskor, ill. a termék átvételekor is tapasztalható volt, és azt írásban rögzítették.

 
ÁGYRÁCS:


HASZNÁLATA:

 

 • Az állítható fej-lábrésszel rendelkező rácsokra felemelt állapotban nem lehet ráülni, csak fekvő test által terhelhető!
 • Ne használja az ágyrácsot matrac nélkül, mert az egy ponton terhelt rács károsodhat! Arra ne álljon rá!
 • Az ágyrácsot ne emelje meg a léceknél, az kizárólag a keretnél emelhető.
 • Motoros rács használatakor ellenőriztesse a hálózati csatlakozót. Olvassa el a mellékelt használati útmutatót. Használatakor javasoljuk elektroszmog szűrő alkalmazását. 
 • Száraz puha textíliával végezze a portalanítást.
 • Ügyeljen, hogy az ágyon gyermek ne ugráljon, ne álljon rá!

Motoros ágyrács: 
Védelmi osztály: IP20

 

Ajánlott áratartalom 30%-75%
Ajánlott környezeti hőmérséklet: +10°C – +40°C
A termék használói olvassák el figyelmesen az alábbi utasításokat!

Általános információk:
Ezeket az ágyrácsokat elektromos motorok működtetik. Az ágyrács távirányító segítségével állitható. A fej és lábrészek külön állithatók. A motorok működése autómatikusan leáll, a a legfelső/ legalsó pozícióban. Az ágyrács hőmérsékleti biztosítékkal van védve a túlmelegedés ellen. 


 

SEALY MATRACOK

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk az Ön által megvásárolt és tulajdonába került Elite Strom termék általános használati utasításáról és szavatossági feltételeiről.

 1. A szavatosság időtartama a vásárlás napjától értendő.
 2. A szavatosság kizárólagosan a terméket megvásárló személyre vonatkozik, bármely reklamációs esetben a terméket megvásároló személy járhat el.
 3. Bármely szavatossággal kapcsolatos kérdés esetén kérjük, forduljon ahhoz az üzlethez, ahol a terméket vásárolta. Az üzlet megszűnése esetén pedig a forgalmazóhoz.
 4. Ahhoz, hogy az esetleges reklamációt kezelve legyen:
 • Be kell mutatni a vásárlást igazoló számlát
 • A terméken szerepelnie kell a hivatalos Elite Strom logónak
 1. A reklamáció kezelése során az Elite Strom fenntartja magának a jogot, hogy a bizonyítottan hibás terméket hasonló vagy magasabb szintű és minőségű termékre cserélje.
 2. A reklamáció elbírálása a lehető legrövidebb időn belül megtörténik.
 3. Ez a szavatossági lap kizárólag arra az országra érvényes, ahol a vásárlás megtörtént.
 4. Használati utasítás, általános tanácsok és instrukciók:
 1. Kérjük, matracát minden esetben vízszintesen tárolja! A matracot élére és oldalára állítva tárolni tilos, az a matracmag sérülését okozhatja!
 2. A matrachuzat tisztaságát és higiénikusságát matracvédő használatával őrizheti meg!
 3. Ne ugráljon, álljon a matracon, illetve ne hajlítsa, görbítse azt.
 4. Kizárólag olyan ágyra vagy ágyrácsra fektesse a matracot, amelyek megfelelő minőségűek; horpadás, törés, repedés, vagy egyéb felületi egyenetlenség nem található rajtuk.
 5. A tartófelület a matrac 65-70% minimum támassza alá.
 6. Ne fordítsa fel a matracot! A fejtől lábig történő fordítás, nem tiltott! (Kivétel a mindkét oldalán használható típusnak.)
 7. A matrac felületét porszívó segítségével tisztíthatja. A matrac foltosodása esetén langyos szappanos víz használatát javasoljuk a tisztítás céljára. Kérjük, ne dörzsölje a matrachuzatot, ne öntsön rá vizet, ne tisztítsa szárazon vagy vegytisztítással, mivel ezek roncsolhatják a huzatot és a matracmagot is.
 1. A szavatosság időtartama a vásárlás napjával kezdődik és a termék típusának megfelelő időtartamig tart.

 

Nem tartozik a szavatosság körébe:

 • Matrachuzat piszkolódása
 • A matracmagasság 10%-nál kisebb csökkenése
 • Nem megfelelő kényelmi érzet
 • A matrac nem megfelelő használata esetén jelentkező hibák
 • Nem megfelelő ágyalap
 • Nem az általunk történt, szállítás során történt sérülés
 • Megengedett terhelés feletti használat
 • Külső behatás során keletkezett szennyezések, beleértve a nedvességet
 • A nem megfelelő használat miatti matracgödrösödés
 • Nem megfelelő higiénés használat
 • Nem szakszerű huzattisztítás
 • Ha a terméken a vevő vagy idegen személy átalakítást, javítást végzett.
 • Ha a jótállás ideje lejárt.
 • Ha a vevő nem rendelkezik érvényes jótállási jeggyel, vagy számlával, vagy nyugtával.
 • Azok a hibák, amelyekre a vásárló árengedmény kapott.
 •  

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


Fogyasztói jogvita esetén a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A jótállás a fogyasztó jogszabályból eredő jogait nem érinti. A gyártási hibás terméket 3 munkanapon belül cserélheti.

 

Amennyiben reklamáció lépne fel, a termék fotójával és szöveges leírással igazolja!

 

 

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!Ajánlott termékek


boxspring ágy
Kárpitozott ágykeret - City boxspring ágy - NOVETEX matrac

City boxspring ágy - kárpitozott ágykeret

Válassza ezt az ágykeretet, az elegancia lehetőségét és a dizájn-t, amely alkalmazkodik a...

611 990 Ft 483 472 Ft
matrac.hu
Egészségpénztárra elszámolható. Ajándék matractisztítással!
Latex fedőmatrac, fekvőbetét 4 cm - NOVETEX matrac 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

Latex fedőmatrac - fekvőbetét 4

Latex fedőmatrac - fekvőbetét 4 cm. Matracára rátéve komfortosabb érzetet nyújt Önnek, így...

71 990 Ft
matrac.hu
habszivacs matrac
Matrac gyerekeknek

EASY 10 80x160 - Gyerek szivacsmatrac

Az EASY 10 cm 80x160 cm-es szivacsmatrac egy korszerűen kifejlesztett pénztárcakímélő...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos visszavásárlási garancia!
Sealy Prestige Hybrid memóriahabos - rugós matrac 25 - NOVETEX matrac

Sealy Prestige Hybrid memóriahabos - rugós matrac 25

Hybrid táskarugós matrac memóriahab réteggel. A Sealy Prestige hybrid matrac tökéletes...

353 990 Ft 279 652 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN – matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.