Kezdőlap

2011.11.09.


Ossza meg!Használati és kezelési útmutató

 


ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK


JÓTÁLLÁS NEM VONATKOZIK AZ ALÁBBI ESETEKRE:

 • Ha a terméken a vevő vagy idegen személy átalakítást, javítást végzett.
 • Ha a jótállás ideje lejárt.
 • Ha a vevő nem rendelkezik érvényes jótállási jeggyel.
 • A jótállási felelősség nem áll fenn, ha az eladó vagy a gyártó bizonyítja, hogy a hiba nem rendeltetésszerű használat, átalakítás, szakszerűtlen kezelés pl. szakszerűtlen tisztítás, helytelen tárolás, elemi kár, vagy egyéb a vásárlás után keletkezett okból követezett be.
 • Nem áll fenn a jótállási felelősség a termékhez átadott használati kezelési útmutatóban foglaltak be nem tartása esetén, az abban leírtaktól való eltérés esetén. Az ilyen okból bekövetkezett hiba esetén a javítás költsége a fogyasztót terheli.
 • Nem vonatkozik a jótállás, azokra a hibákra, amelyekre a vásárló árengedmény kapott.

   

FIGYELEM! FULLADÁSVESZÉLY!


A csomagoló fóliát, papírt vagy azok részeit ne adja oda gyermeknek!


A gyártó a bútorokra az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) és a 49/2003. korm. rendelet előírásait elfogadva és betartva 12 hónap jótállást vállal.

A NOVETEX MATRAC Biomanufaktúra nyilatkozik és tanúsítja, hogy a termékei kielégítik a 16/2006 EüM rendeletben foglaltakat.

Ha termékeinkkel bármilyen kifogása van, reklamációját a  70/930-4044-es ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a ugyfelszolgalat@matrac.hu e-mail címen fogadjuk!    H-P 10-16


NOVETEX BIOMATRAC


A biomatracok természetes alapanyagokból készülnek. A termék használatát mindazok számára javasoljuk, akik kényelmesen, egészségesen és természetesen szeretnének pihenni, valamint hát-, gerinc-, és izomfájdalmak esetén, illetve gerinc és mozgásszervi betegségben szenvedőknek.  A matrac stabil szerkezeténél fogva segíti a gerincpanaszok, izomfájdalmak enyhítését, a napi megfeszített munka okozta fáradtságérzet megszüntetését.

A matrac a káros földsugárzásokat csökkenti, a vízerek vízér kereszteződések sugárzásait – melyek daganatos megbetegedések, érszűkületek egyik okozója – megszűri. Használata ezért célszerű a gyógyulás segítésére, az egészségromlás megelőzésére.

A tisztán kókusz réteg felhasználásával, mosható huzattal készült matracot a porallergiában szenvedőknek javasoljuk, mivel ebben az esetben a matrac teljes szerkezete átmosható.

A természetes alapanyagok felhasználása következtében a matrac aktív „lélegzésével” megelőzi a felfekvéses megbetegedések kialakulását. A laza és mindig száraz szerkezet gátolja a baktériumok, atkák megtelepedését, az asztmás megbetegedést.

A matrac természetes anyagok felhasználásával készül. Gyapjú derékalj, mágneses lepedő, vagy derékalj használata fokozza a kedvező élettani hatást. A matracra alváskor ne tegyen műszálas takarót (plédet, műszőrmét, stb.), mert az csökkenti a természetes alapanyagok egészségre gyakorolt jó tulajdonságait. Napközben lehetőleg ne takarja le, hogy a pihenés során keletkező pára matracból elpárologhasson.

SZÁLLÍTÁS közben és használatkor, a matracot nem lehet megtörni, vagy félbehajtani. Ez maradandó alakváltozást okoz, és a garancia elvesztését jelenti!

ÜZEMBEHELYEZÉS:  A terméket házhozszállítás után a fóliából ki kell csomagolni. A matracok kizárólag személyes rendelésre készülnek, így a szoros határidő miatt előfordulhat, hogy a felhasznált ragasztó még nem tökéletesen száraz, a fóliába csomagolás során bepárásodhat, gombásodhat. Ezért igen fontos, ha még nem akarják a matracot azonnal használni, akkor is biztosítsanak annak szellőzési lehetőséget a csomagolófólia megvágásával. Használatba vételkor mindig figyeljenek, hogy az Önök által kiválasztott keménységű fekvőfelülettel felfelé helyezzék a matracot a tartószerkezetre. A termék, nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A felhasznált alapanyagok természetes illatúak,  ez   a termék használati értékét nem csökkenti.

HASZNÁLATA: A matrac a mindennapos használat során külön kezelést nem igényel. A matrac alapanyagai hőre érzékenyek, ezért óvja matracát a sugárzó hőtől és az erős napfénytől!  A fűtőtesttől, hősugárzótól, más sugárzó hőtől, kb. 1 m távolság betartása javasolt.

A tartós napsugárzás és a sugárzó hő hatására csökken az anyag rugalmassága, és erősebb gumi illata lesz. Ennek hatására keletkezett elváltozásokra a garancia nem terjed ki!                                                                           

A matracot szükséges alulról jól szellőző lécrácsra helyezni, így a természetes anyagok által biztosított szellőzés tovább fokozható. A levegő alulról-felülről átjárja a fekvőfelületet, így az állandóan száraz marad. Az alkalmazott lécrács típusa befolyásolja a matrac keménységét, rugalmasságát. Fix rácsra helyezett matrac stabil, erős, kemény fekvőfelületként viselkedik. Íves, hajlított, farugókból készült rugalmas farács alkalmazásával a matrac rugalmassága fokozható.  Testhez igazodó, alvás közben a hátgerincet természetes állapotában tartó matrac, megfelelő alátámasztást ad a test minden pontján. Engedi a váll és a csípő besüllyedését, oldalfekvéskor a hátgerinc tehermentesítését biztosítja. A matrac nem helyezhető közvetlenül földre. Ha száraz, de nem hideg földön, vagy galéria padozatán szeretné használni, a matracot helyezze ágyrácsra. Ebben az esetben gondoskodni kell a matrac 1-2 hetenkénti szellőztetéséről (élére állítva).

FIGYELEM!  Régi, új építésű vagy rosszul szigetelt házaknál, illetve azon helyiségekben, ahol az ágy alatt fűtetlen helyiség, pl.pince, fűtetlen szoba, vagy mellékhelyiség van, ún. hőhíd keletkezhet, mely során a hideg-meleg felületek találkozásakor jelentkező hőmérséklet-különbségekből adódóan állandó páralecsapódás tapasztalható. Ez a matrac alján – éppúgy, mint minden egyéb más bútor alján is – egy állandó nedves felületet eredményez, mely gombásodás, penész formájában válik láthatóvá. Javasoljuk a hálószoba megfelelő alsó szigetelését ellenőrizni, illetve a matrac alsó védelmét biztosítani, mert az ilyen károsodásra garanciánk nem terjed ki.


MATRACHUZAT


Öko-Tex Standard 1oo szabványnak megfelel.  
                                                                                             
 A téli/nyári oldallal készült matracon, javasoljuk a huzatot félévenként, évszaknak megfelelően megfordítani. A szendvicsszerkezetű matrac többnyire eltérő keménységű fekvőfelülettel rendelkezik. Amennyiben az évszaknak megfelelő oldalon nem az Ön igényeinek megfelelő keménységű fekvőfelület van, akkor a húzózár kinyitása után a matrac belső szerkezetét fordítsa a kívánt oldalra. Így, az Ön igényeinek megfelelő keménységű, és az időjárásnak megfelelő klímájú matracot kap, mely sokáig szolgálja kényelmét, egészségét. Az átfordítással egy időben javasoljuk a matracot száraz, nem napos helyen, 4-6 órán keresztül szellőztetni, ezáltal a földsugárzást szűrő tulajdonsága is aktivizálódik.   A huzat le- illetve felhúzásakor ügyelni kell arra, hogy az oldalvarrás illetve a húzózár ne sérüljön. A huzat rángatása az anyag kinyúlását, a varrás szakadását okozhatja. Ilyen jellegű problémára a garancia nem terjed ki.


TISZTÍTÁSA

 

A téli/nyári huzatot száraz vegytisztítással, tisztítóban kell tisztíttatni!

 

A HUZATOT MOSNI TILOS! Kisméretű foltok esetén száraz folttisztító spray használatát javasoljuk!

A mosható huzat 40°C-on mosógépben mosható, centrifugázható. Szárítógépben ne szárítsa!

Biomatrac teljes körű garancia: 1 év, belső szerkezetre: 20 év.

 

A garancia nem vonatkozik normál igénybevételnél nagyobb kopásokra és elhasználódásokra max. 10% maradó alakváltozásig.

Reklamáció esetén a matracot csak fóliába becsomagolva vesszük át.

A szennyeződött huzatot, kérjük otthon lehúzni, és csak a belső szerkezetet szíveskedjenek (csomagolva) javításra visszahozni.NOVETEX VÁKUUMMATRAC

 

 • atkamentes, hypoallergén, átszellőzik
 • CFC mentes, környezetbarát,
 • LGA által tesztelt, Öko-Tex Standard 100 szabványnak megfelel

ÜZEMBEHELYEZÉS: A termék vastag LDPE fóliába van csomagolva, a csomagoláson belül nylon fóliában kerül értékesítésre. A vastag fóliát óvatosan nyissa ki, vigyázva, nehogy megsértse a belső csomagolást. Emelje ki belőle a fóliába csomagolt matracot. Vigyázva távolítsa el a nylon fóliát a termékről. A kicsomagolt matracnak min.24 órára lesz szüksége, hogy levegővel telítődjön, és elnyerje tényleges méretét.  

A garancia nem vonatkozik normál igénybevételnél nagyobb kopásokra és elhasználódásokra max. 10% maradó alakváltozásig.                      

Vákuummatrac teljes körű garancia: 1 év

 

MEMORYMATRAC        

N-4050 típusú poliuretán lágyhab lemezből és /vagy V-5018 típusú viszkoelasztikus lemezből álló vagy biomatrac alapanyaggal kombinált termék.

HASZNÁLATA: A megfelelő védelmet, a tisztíthatóságot biztosító huzattal használja. Ne használja huzat nélkül, illetve más, nem a gyártó által biztosított huzattal!) Használati és tárolási körülmények 0-40 °C között. Közvetlen hő hatásnak nem tehető ki.  A fekvő felületnek alkalmazott poliuretán lágyhabot legalább kéthavonta száraz helyen kell szellőztetni!  A matrac nem mosható mosógépben! Erős fizikai igénybevételt, hőhatást kerülni kell!  Szállítás során megfelelő csomagolási mód szükséges a sérülések elkerülése érdekében. A termék nyloncsomagolásba bezárva nem szellőzik, ezért kicsomagoláskor intenzívebb illat érezhető, mely néhány nap alatt elillan. A garancia nem vonatkozik normál igénybevételnél nagyobb kopásokra és elhasználódásokra max. 20% maradó alakváltozásig, méretre szabásra és ragasztásra, valamint mechanikai vagy vegyi hatás következtében fellépő sérülésekre. A szín változása (sárgulás) a habok jellemző tulajdonsága, minőségi romlást nem eredményez. 

Memory matrac teljes körű garancia: 1 év, belső szerkezetre: 5 év

 

 

BÚTOROK


Valódi, magas minőségű, kemény tömörfából készülnek (bükk, juhar, tölgy, dió stb.), felületük esetenként pácolt, és legtöbbször lakkozott. A felhasznált pác vizes bázisú, ezért sem annak, sem pedig a lakknak, - mely 1-2 nap alatt megkeményedik - nincsen káros utókipárolgása. A tömör keményfa időtálló, természetes, nemes anyag. Annak érdekében, hogy az Ön tömör keményfa bútora jó állapotát hosszú időn át megőrizze, kérjük, olvassa el figyelmesen és alkalmazza a leírtakat!

 

 • Kérjük, a bútorokat csak rendeltetésüknek megfelelően használja!
 • Óvja tömörfa bútorát erős napfénytől!  A bútorok anyagai hőre érzékenyek, ezért a fűtőtesttől, hősugárzótól kb. 1 m távolság betartása javasolt!
 • Szállítás csak a szállítási egységek formájában történhet, mivel az összeszerelt bútorok mozgatása során az elemek károsodhatnak.
 • Kérjük a bútorokhoz mellékelt szerelési csomagban elhelyezett szerelési útmutatóban foglaltak betartását.
 • Amennyiben a terméket nem cégünk szakembere szállítja és szereli, akkor a szállításból és szerelésből adódó hibákat nem tekintjük garanciális sérülésnek.
 • Éles vagy benyomódást okozó tárgyat, ne helyezzen a tömörfa bútora!
 • A tömörfa felület tisztítására a kereskedelemben kapható fabútor ápolószerek a legideálisabbak, ezeket a rajtuk feltüntetett használati útmutató szerint használja!
 • Ezeket a kereskedelemben kapható bútortisztító szereket garanciális idő alatt ne használja, mert a felületkezelés esetleges javítását, a vegyszerekben található anyagok lehetetlenné teszik. Száraz puha textíliával végezze a portalanítást.
 • Ne használjon háztartási tisztítószereket, mivel azok savat tartalmazhatnak. TILOS a szemcsés súrolószer használata! Szigorúan kerülendő a nitro alapanyagú szerek használata!
 • A viaszolt felületek nem vízállóak, kizárólag száraz, puha törlőruhát használjon. A viaszolt felületek természetes alkotórészeik miatt nem kopásállóak, időnként felújítást igényelnek, amely házilag könnyen elvégezhető. Az ehhez szükséges anyagok igény szerint a gyártónál megvásárolhatók.
 • A helytelen tisztításból eredő károkra a garanciális igény nem érvényesíthető!

Bemutató (minta) darab vásárlásakor a vevő olyan hibákért nem emelhet utólagosan kifogást, mely már a megtekintéskor, ill. a termék átvételekor is tapasztalható volt, és azt írásban rögzítették.

 
ÁGYRÁCS


HASZNÁLATA:

 • Az állítható fej-lábrésszel rendelkező rácsokra felemelt állapotban nem lehet ráülni, csak fekvő test által terhelhető!
 • Ne használja az ágyrácsot matrac nélkül, mert az egy ponton terhelt rács károsodhat! Arra ne álljon rá!
 • Az ágyrácsot ne emelje meg a léceknél, az kizárólag a keretnél emelhető.
 • Motoros rács használatakor ellenőriztesse a hálózati csatlakozót. Olvassa el a mellékelt használati útmutatót. Használatakor javasoljuk elektroszmog szűrő alkalmazását. 
 • Száraz puha textíliával végezze a portalanítást.
 • Ügyeljen, hogy az ágyon gyermek ne ugráljon, ne álljon rá!

 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!Ajánlott termékek


Matrac Energy Sealy

Sealy Energy 28 - Rugós matrac

Sealy Energy rugós matrac a NOVETEX matractól! A Sealy Energy egy amerikai minőségű elegáns...

199 990 Ft
matrac.hu
Rugós matrac - Pocket 5 Zone zsákrugós, táskarugós matrac - NOVETEX matrac

Rugós matrac - Pocket 5 Zone 5 táskarugós matrac

A Pocket 5 Zone matrac a nyugodt alvás és a kipihent energikus ébredés érdekében lett...

85 990 Ft
matrac.hu
TEMPUR memóriahab

TEMPUR Cloud Breeze 22 Matrac

A TEMPUR legújabb Breeze technológiában a puhaság és a támogatottság egynsúlya valósul meg,...

424 990 Ft
matrac.hu
Akció
Akupresszúrás szőnyeg

Akupresszúrás szőnyeg

A természetes talajon való járás pozitív hatásait érvényesíti. A talp reflexpontjait...

8 890 Ft 7 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

ÁFA-mentes akció a NOVETEX üzleteiben!

2019.06.12.

2019. június 13. (Csütörtök) és június 16. (Vasárnap) között a NOVETEX Matrac Biomanufaktúra üzleteiben ÁFA mentes akciós hétvégét tartunk, vagyis Önök helyett mi fizetjük a felnőtt matracok és kárpitos ágyak ÁFÁját!

Tovább

Boxspring ágy akció a NOVETEX-nél!

2019.04.10.

Tudta, hogy a jó alvás a stressz mentes és egészséges élet záloga? Természetesen fordítva is igaz, ám egy megfelelően kiválasztott  ágybetéttel, egy kényelmes minőségi matraccal sokat tehet egészsége védelme érdekében. Most különleges boxspring ágy akciónk keretén belül Ön is megtalálhatja a legtökéletesebb fekvőfelületet és ágybetétet! 

Tovább

Új hotel matracok a NOVETEX kínálatában

2019.04.09.

Milyen a tökéletes matrac?  Fejlesztőink luxusszállodák vezetőinek tették fel ezt a kérdést, a válaszok alapján pedig megszülettek ezek az új egyedülállóan kényelmes, luxus minőséget nyújtó amerikai minőségű Sealy hotel matracok, kizárólag, hogy az Ön kényelmét szolgálják.

Tovább


Tovább a cikkekhez