Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

2012.04.05.


Ossza meg!Húsvéti Programok 2012

 Húsvéti programajánló 2012: országos összefoglaló a 2012-es húsvéti programokról: Budapest, Szeged, Balatonfüred, Pécs, Zalaegerszeg, Győr, Miskolc, Debrecen, Balaton, Nyíregyháza, Székesfehérvár!


 Budavári Húsvéti Sokadalom - húsvéti program 2012 - Budapest

 
Budavári Húsvéti Sokadalom címmel idén első alkalommal az ország egyik legnagyobb húsvéti hagyományőrző, multikulturális családi rendezvényének ad otthont a Budai Vár. A színes forgatag egy ősi rítustánccal, a vár legszebb részein átkígyózó tavaszköszöntő menettel és gólyalábasok attrakcióival veszi kezdetét.
 
"Élhető és éltető hagyomány kicsiknek és nagyoknak" - e mottóval jelölik az ország egyik legnagyobb húsvéti rendezvényét, az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő Budavári Húsvéti Sokadalmat.
 
A Budavári Palota terei a három nap alatt a húsvéti ünnepkörre (nagyszombat, rügyfakasztó vasárnap, vízbevető hétfő) épülő hagyományőrző programokkal kelnek életre.
 
Játszóműhelyek, mesterség bemutatók, kézműves vásár, hazai és határon túli népi együttesek fellépései, illetve gasztronómiai különlegességek tárháza nyújt szórakozási, pihenési lehetőséget a bel- és külföldi turistáknak, családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
 
2012. április 7-8-9.
10.00 - 23.00
 

Budavári Húsvéti Sokadalom - húsvéti program 2012 - Budapest infó itt: www.budavarihusvet.hu

 
 

Húsvéti Gyerekprogram Budapest, 2012 Millenáris, 2012. április 7.

 
A húsvéti hosszú hévégén érdemes kilátogatni a Millenárisra, mert délelőtt 10.00 remek programok várják a gyereket a Parkban és a Fogadóban.
 
Kosárfonás és nemezelés ősi mesterségével és fogásaival ismerkedhetünk meg.
 
Kézműves műhely várja kicsiket és nagyobbakat, ahol tojásfestés, írókázás és húsvéti ajtódíszek kerülhetnek kezünk alól.
 
Mindeközben koncertek és meseelőadás is szórakoztatja a kilátogató családokat.
 
Jó idő esetén a programok a Millenáris Parkban zajlanak majd, de ha még sem lenne kegyes hozzánk az időjárás, a Fogadóban kerülnek megrendezésre a programok.
 

Húsvéti Gyerekprogram Budapest, 2012  bővebb info itt: https://www.millenaris.hu/

 
 
 

Húsvéti tojákeresés a Vidámparkban, 2012 Húsvéti programok Budapest

 
Kicsiknek és nagyoknak garantált az önfeledten szórakozása Budapesti Vidámparkban, amely 2012. április 5-től már csütörtöktől vasárnapig tart nyitva!
 
 
A park játékai, a hullámvasút, a mesecsónak, az elvarázsolt kastély és körhinta mind-mind várja már, hogy a tavaszi szünetben és húsvéti hétvégén birtokba vegye őket a közönség.
 
 
2012. április 8-án, húsvét vasárnap egész napos húsvéti programokkal vár mindenkit a Vidámpark!
 
Lesz itt:
tojásfestés
tojásdíszítés szalvétatechnikával
viaszolás
nyuszi simogató
tojáskeresési verseny
 
Akik a legtöbb tojást gyűjtik össze nyerhetnek belépőjegyet vagy akár nyaralást is a Funside nyári napközis táborba!
 
Érdemes tehát felkerekedni, és irány a Vidámpark húsvétkor, remek program az egész családnak!
 
 

Húsvéti tojákeresés a Vidámparkban, 2012 Húsvéti programok Budapest bővebben itt: https://www.vidampark.hu

 
 

Családi Nyúlkergető Fesztivál 2012 - húsvéti program 2012 - Zalakaros

 
2012-04-07 - 2012-04-07
 
Családi Nyúlkergető rendezvényen Magyarország legvirágosabb városa, Zalakaros, a város húsvéti vendégéit igazi tavaszi hangulattal köszönti.
 
Családi Nyúlkergető rendezvény célja, hogy a zöldellő dombjairól, virágokban gazdag parkjairól híres, és a „Magyarország legvirágosabb városa” címet méltán elnyerő Zalakaros a város húsvéti vendégéit igazi tavaszi hangulattal köszönthesse. A húsvét Zalakaroson a gyermekekről szól – a programok remek szórakozást kínálnak a családoknak.
 
Minden gyermeket húsvéti ajándékokkal, csomaggal, egész napos zeneszóval várnak. A gyermekeket maga a Húsvéti Nyuszi fogadja személyesen, akivel akár közös fotót is lehet készíteni. Az állatsimogatóban a legkisebbek megismerkedhetnek a tavasz legkedvesebb kisállataival, nyuszival, barival és barátaikkal, köztük a kedves pónival, akinek a hátán lovagolni is lehet!
 
Amíg a szülők a borházaknál megkóstolják a zalai szőlők legjavát, a gyerekek részt vehetnek egy igazi fergeteges zalai hagyományőrző tojásgurításon, tojásdobáláson ill. tojás „kókányoláson” és egyéb vidám vetélkedőkön.
 
Nem maradhat el a hagyományos húsvéti locsolkodás sem!
 
A gyerekeket egész nap mini vidámpark várja, ahol kedvükre játszhatnak. A délután folyamán Ági néni meséit hallgathatják és Mutyi bohóc gondoskodik a fergeteges hangulatról.
 
És, ami a fő… délután indul a NYÚLKERGETŐ vetélkedő!
 

Családi Nyúlkergető Fesztivál 2012 - húsvéti program 2012 - Zalakaros bővebb infó itt:  www.zalakaros.info.hu

 
 

Húsvét az Állatkertben 2012 - húsvéti program 2012 - Győr

 
2012-04-09 - 2012-04-09
 
Húsvét hétfőn, vidám húsvéti programokkal várják a látogatókat a Xantus János Állatkertben.
 
2012. április 9-én 10.00-19.00 óráig "Családi nap az állatkertben"!
 
Programok:
 
Április 09. - Húsvéti Mulatságok
- tündérkert népi játszópark
- nyuszi kalandtúra
- csillámtetováló
- tojásgyár - kézműveskedj!
- tojásvadászat
- 15:00 Kocsis Tibi
- arcfestés, pónilovaglás
 
 

Húsvét az Állatkertben 2012 - húsvéti program 2012 - Győr bővebb info: www.gyortourism.hu

 
 

Palóc Húsvét - Hollókői Húsvéti Fesztivál 2012 - húsvéti program 2012 - Hollókő

 
 
2012-04-08 - 2012-04-09
 
A hollókői Húsvéti Fesztiválon a falu apraja- nagyja díszes népviseletet ölt magára, s két napon keresztül megelevenednek a falu régi szokásai.
 
Húsvét a legnagyobb szakrális ünnepünk, amelyben olyan ősi tavaszköszöntő népszokások élnek tovább mint a kűtvízzel való locsolás. A két nap alatt gazdag folklór program, kézműves kirakodóvásár,gasztronómiai ínyencségek, népi gyermekjátékok nyújtanak gazdag programot vendégeinknek. Húsvét ünnepén a falu apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára, s két napon keresztül megelevenednek a falu régi szokásai. Egész napos folklór program, népművészeti kirakodóvásár, kézműves bemutatók, gasztronómiai ínyencségek, gyermekjátékok nyújtanak gazdag programot a vendégeknek.
 
A szabadtéri színpadon: néptáncosok, népdalénekesek, hagyományőrző együttesek, népzenészek bemutatói színesítik a Húsvét ünnepét.
 
Az Ófalu területén:
kézműves és gasztronómiai bemutatók,
zojásfestés,
népi játszótér,
népművészeti vásár,
és minden órában kútvizes locsolkodás frissíti fel a látogatókat.
 
 
Időpont: 2012.április 8.- 9.
Helyszín: Hollókő Ófalu
 

Palóc Húsvét - Hollókői Húsvéti Fesztivál 2012 - húsvéti program 2012 - Hollókő bővebb infó itt: www.holloko.hu

 
 
 
 

Húsvét a Skanzenben 2012 - húsvéti program 2012- Szentendre

 
 
2012-04-08 - 2012-04-09
 
A Húsvéti Fesztivál évadnyitó rendezvény az újjászületést, a megtisztuló embert és az ébredő természetet hirdeti, melyre gazdag programkínálattal várja vendégeit 2012-ben is a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
 
Az idei év első nagyrendezvénye a Skanzenben a húsvét, melyen színes programokkal várják a szabadba vágyókat. Húsvéti díszbe öltöztetik a templomokat, bemutatják az ételszentelés szokását, és rendhagyó tárlatvezetésre invitálják a játékos kedvűeket, ahol ügyességi próbák által tudnak meg különleges információkat a muzeológusoktól. Húsvétkor a tojásfestés természetesen nem maradhat el. A lehető leggazdagabb tojásdíszítési módokat mutatják meg a hagyományos technikákon át az egészen újszerű díszítési eljárásokig. Kézműves vásárukban minőségi portékák közül lehet válogatni, de nem csak a szemet gyönyörködtetik, hanem a gyomruk is megelégedhet. Lesz friss házi sonka, tojással, különleges tormával, és a húsvéti bárány is az asztalra kerül. Különlegességből sem lesz hiány, hisz a húsvéti óriás tojás lesz egyik ékességük, melynek díszítésébe bárki beszállhat. A szerencsevadászok birka tombolán próbálhatják meg magunkat. De alkalom nyílik számos hagyományos mesterség csínját-bínját ellesni, többek között a fazekasságét, bőrdíszművességét, nemezelését, bababútor-, csuhétárgyak-, gyöngyékszer, kés készítését, kosárfonásét, vagy, akár a fafaragásét.
 

HÚSVÉT 2012 2012. április 8-9.

 

Húsvét a Skanzenben 2012 - húsvéti program 2012- Szentendre bővebb info itt: www.skanzen.hu

 
 
 

Húsvét Visegrádon 2012 - húsvéti program 2012 - Visegrád

 
 
2012-04-07 - 2012-04-09
 
Különleges programra invitálják a szervezők a látogatókat Húsvétkor Visegrádra, egy igazi "Húsvéti kirakodóvásár" és fergeteges gasztronómiai "ízparádé" várja a csodálatos tavaszi időben, a történelmi településre látogatókat.
 
A Dunakanyar kulturális és történelmi emlékekben leggazdagabb városában kerül megrendezésre április 7 ás 9 között, a főváros és környékének legnagyobb Húsvéti rendezvénye, ahol a hatalmas íz kavalkád mellett állatsimogatók, kézműves és kulturális programok, táncház, zenés programok, kóstolóval egybekötött kulináris kirakodóvásár, és természetesen népművészeti termékek kínálata szolgálja majd a felejthetetlen kikacsolódást a látogatóknak.
 
Természetesen a településen tartott rendezvény ideje alatt a történelmi látnivalók is nyitva tartanak a látogatók részére, és a tavaszi környezetben tett kellemes kirándulással is kiegészíthető a program.
 
A különleges Húsvéti programra minden nap reggel 9 és este 21 között várják az érdeklődőket a festői történelmi településen.
 
A programokra a belépés ingyenes!
 

Húsvét Visegrádon 2012 - húsvéti program 2012 - Visegrád bővebb info itt: www.visegrad.hu

 
 
 

Húsvét a Magyar Nemzeti Galériában - húsvéti program 2012 - Budapest

 
 
Április első péntekén húsvéti programokkal várja látogatóit az MNG EXTRA keretében a Magyar Nemzeti Galéria.
 
2012. április 6., péntek
 
Tárlatvezetések
 
18.00 Vallási tematika Ferenczy Károly művészetében.
Tárlatvezetés a Ferenczy Károly (1862-1917) gyűjteményes kiállításban.
 
19.00 Passióábrázolások a középkori szárnyasoltárokon.
Tárlatvezetés a Késő gótikus szárnyasoltárok című állandó gyűjteményben.
 
21.00 Szentek kultusza a barokk művészetben.
Tárlatvezetés a Késő reneszánsz és barokk művészet című állandó gyűjteményben.
 
Nagypénteki koncert
 
20.00 A Szervánszky vonósnégyes szalonkoncertje
 
A 100 esztendeje született magyar zeneszerző, Szervánszky Endre nevét viselő Szervánszky Quartet tagjai: Stefkó Mihály, Laskay Zsuzsa, Krenedits Katalin, valamint a névadó leszármazottja, a Tokióban született, Londonban és Budapesten tanult Szervánszky Natasha. A koncerten  J. S. Bach, Beethoven,  Debussy és Schumann vonósnégyes tételei hallhatóak.
 
A programok a Magyar Nemzeti Galéria MNG Extra programsorozatának keretében látogathatók.
 
Az este folyamán nyitva tartó kiállítások: Hősök, királyok, szentek. A magyar történelem képei és emlékei, Ferenczy Károly (1862-1917) gyűjteményes kiállítása, Késő gótikus szárnyasoltárok, Késő reneszánsz és barokk művészet.
 
Jegyek válthatóak elővételben a múzeum pénztáraiban vagy a jegymester.hu oldalon.
 
Teljes árú jegy: 2400 Ft
Online elővételi kedvezmény a Jegymester.hu-n: 2000 Ft
 
Kedvezményes jegy (minden típusú kedvezményre, vagy ingyenességre jogosultak számára): 1200 Ft
 
2012. április 7. és 9. között megrendezésre kerülő Budavári Húsvéti Sokadalom rendezvény ideje alatt a Magyar Nemzeti Galéria kiállításai az "A" épületi bejáraton keresztül közelíthetők meg.
A rendezvényre megváltott kombinált jeggyel a Galéria állandó kiállításai is megtekinthetők – Bejárat a "C" épület (főépület) felől lehetséges.
 

Húsvét a Magyar Nemzeti Galériában - húsvéti program 2012 - Budapest Bővebb info itt: www.mng.hu

 
 
 

Szerző: Matrac.hu

Ossza meg!Ajánlott termékek


100 napos visszavásárlási garancia!
Ágyrács - motoros triplaléces - k AD - NOVETEX matrac

Ágyrács - motoros triplaléces - k AD

Motoros ágyrács. Súlyhatára: 100 kg. Külön mozgatható fej- és lábrész védi...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
boxspring ágy
Kárpitozott ágykeret - Queen boxspring ágy - NOVETEX matrac

Queen boxspring ágy - kárpitozott ágykeret

Válassza ezt az ágykeretet, az elegancia lehetőségét és a dizájn-t, amely alkalmazkodik a...

512 980 Ft
matrac.hu
habszivacs matrac
Szivacsmatrac EASY 5 60x120 - NOVETEX matrac - Ágyban a legjobb!

EASY 5 60x120 - Gyerek szivacs matrac

EASY 5 cm 60x120 cm-es szivacsmatrac. Egy korszerű pénztárcakímélő szivacsmatrac a legjobb...

13 990 Ft
matrac.hu
ágyvég - fejvég
Ágyvég- fejvég boxspring ágyhoz Flow  - NOVETEX matrac

Ágyvég- fejvég kárpitozott és boxspring ágyhoz - Flow

A Flow 100 cm-es fejvéggel szabja személyre a hálószobája stílusát. Kombinálja ezt a...

159 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a jó matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a jó matrac? Alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A jó matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával rendelkező matracot! Tesztelj,...

Tovább

Matrac webáruház

Rendeljen online, használja ki ágy és matrac akciónkat!

2021.03.28. Matrac.hu

Matracboltjaink nyitvatartását a kormányrendelet értelmében szüneteltetjük, de a gyártás és házhozszállítás nem állt le. Továbbra is az Önök gondtalan pihenését, testi, lelki egészségét szolgáljuk, a legmagasabb biztonsági előírásaink betartásával, hogy az otthon töltött idő még kényelmesebbé válhasson. Vásároljon a matrac.hu webshopjáról otthonából és használja ki online matrac és ágy akcióinkat!

Tovább

Meggymag párna a természetes gyógyulásért - NOVETEX matrac

Természetes gyógymód és a gyógyító meggymag párna

2020.09.01. Matrac.hu

Meggymag párna: Ha az ember nekiáll meggyet enni, a magját gondolkodás nélkül eldobja. Ahogy a zamatos hús egészséges, úgy a termés magja is hasznos és rendelkezik gyógyhatással. A hűtő fűtő meggymag párnát, a már régen is használt gyógymódot, ideje újra alkalmazni! A meggymag párna elősegíti a kényelmes pihenést. Tökéletesen formázható, felveszi a fej formáját, stabil alátámasztást ad nyakának, egyenesen tartva a gerincet.

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2021 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.