Kezdőlap

2019.11.06.


Ossza meg!Mi az a Talalay latex?

A Vita Talalay latex a létező legegészségesebb latex-alapanyag, amely elérhető a piacon. Ahogyan egyre több ember számára fontos a környezetvédelem és a természetesség, úgy nő a Talalay-latex iránti kereslet is. Magyarországon a NOVETEX-nél már elérhetőek ezek a teljesen egészséges, környezetet és őkoszisztémát védő matracok.


 

Tekintse meg Talalay-latex matracainkat!

hollandia rozela talalay latex matrachollandia dual comfort talalay latex matrachollandia heizel talalay latex matrac

 

Mi az a Talalay-latex?


A Talalay latex az egészséges életmód és a környezettudatos viselkedés népszerűsödésével válik egyre népszerűbb választássá az új matracot kereső vásárlók körében. A Vita-Talalay latex matracok olyan anyagok felhasználásával készülnek, speciális gyártási technológiával, hogy messze kiemelkednek a hagyományos latexet (általában az úgynevezett „Dunlop” latexet) tartalmazó társaitól. 


Környezetbarát egészséges matrac


Matrac természetes alapanyagokból


A Talalay latex egyetlen összetevőt tartalmaz: 100% tisztaságú nyers latexet. A kaucsukfa nedvét mindenféle kezelés, hígítás vagy különböző anyagok hozzáadása nélkül szállítják a gyárba, ahol később sem kerül bele egyéb sem természetes, sem mesterséges anyag. 


Ennek köszönhetően a Vita Talalay latex hivatalosan is a világ legegészségesebb komfortanyaga. Amellett, hogy mesterséges allergén anyagot nem tartalmaz, a gyártási technológia és a 100 %-os tisztaságú latex miatt teljesen átszellőzik. Segít a megfelelő alvásklíma kialakításában és elvezeti a nedvességet a testről.

 

latex erdő

 


Környezetbarát matrac 


A Talalay latex nem csak Ön számára teljesen biztonságos és egészséges, hanem a környezet számára is. A Talalay latexet a bölcsőtől a bölcsőig elv szerint gyártják. Megvédi a környezetet és az ökoszisztémát miközben magas minőségű terméket állít elő. Kiküszöböli a hulladékot mind a gyártás során mind a termék használata után, ugyanis a Talalay latex 100%-ban lebomlik.

 


A Talalay latex gyártása


A Kaucsukfa nedvét összegyűjtés után keverékanyag hozzáadása nélkül öntik az öntőformába 70%-os telítettségig. Ezután az öntőformát hermetikusan lezárják majd elkezdik kiszívni belőle a levegőt. A vákuumozás hatására a latex teljesen kitölti az öntőformát, kialakítva a latex mindenhol egyformán sűrű szerkezetét.


Még a hagyományos Dunlop latexeket egyből nagy fokon megsütik hogy kialakuljon a végleges alakjuk, addig ezzel ellentétben a Talalay latexet először fagyasztással szilárdítják meg, mely során kialakul a Talalay latex nyitott cellaszerkezete. Ezután vulkanizálják a latexet majd a mosás és a szárítás következik.
 

Az így előállított matrac alapanyagot továbbítják a matracgyártók felé, ahol a latex huzatot, egyes esetekben természetes kókuszt illetve további rétegeket kapnak.

 

Nézze meg Hollandia Talalay latex matracainkat

Ossza meg!Ajánlott termékek


Citromfű illatpárna - alvást segítő gyógynövényes aromapárna

Citromfű illatpárna - alvást segítő gyógynövényes aromapárna

Citrusos pihenés - Gyógynövényes párna - Citromfű illatpárna - A citromfüvet a gyógyászat...

5 990 Ft
matrac.hu
Boxspring ágy
Kárpitozott ágykeret - Loose boxspring ágy - NOVETEX matrac

Kárpitozott ágykeret - Loose boxspring ágy Ágyak

Kárpitozott ágykeret - Loose boxspring ágy - fix, rugalmas, ágyneműtartós, matractartóval...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható!
Kemény NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 84 - NOVETEX matrac

Kemény NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 84

Kemény 84, dupla komfortú, 2 rétegű, latex-kókusz NOVETEX biomatrac 13 cm, súlyhatára 90 kg -...

120 990 Ft
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható!
Kemény NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 102 - NOVETEX matrac

Kemény NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 102

Kemény 102, dupla komfortú, 2 rétegű, latex-kókusz NOVETEX biomatrac 13 cm, súlyhatára 100 kg...

114 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Januári ágy akció

2020.01.08.

Ágy akció a NOVETEX-nél. Vásároljon új Elite Strom ágyat az Ön ízléséhez illő háttámlával, variálható színekkel 2020 január 31.-ig! Mi fizetjük az ÁFA-t új ágyára, így Ön jelentős kedvezménnyel szerezheti be hálószobájának új ékkövét!

Tovább

Karácsonyi ajándék ötletek

2019.11.20.

A karácsony közeledtével sokunknál okoz fejtörést, hogy milyen ajándékot vegyünk családunknak, szeretteinknek és barátainknak. Mindenki szeretne olyan ajándékot vásárolni, mely amellett, hogy érzi az ajándékozott, hogy gondoltunk rá, az ajándékot hasznosnak is véli. Így mi sem érezzük felesleges pénzkidobásnak és „kötelező rossznak” a karácsonyi ajándékvásárlást illetve szerettünknek is valódi örömet okozhatunk.  

Tovább

Fekete Péntek - Black Friday 2019 AKCIÓ a NOVETEX-nél

2019.11.15. Matrac.hu

2019-ban is megtartja a NOVETEX Matrac Biomanufaktúra  a Black Friday matrac és ágy akcióját, mellyel idén is számos ágyunkat, felnőtt matracunkat, párnáinkat, fabútorainkat és egyéb kiegészítőinket kedvezménnyel viheti haza!

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2020 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.