Kezdőlap

2019.11.06.


Ossza meg!Mi az a Talalay latex?

A Vita Talalay latex a létező legegészségesebb latex-alapanyag, amely elérhető a piacon. Ahogyan egyre több ember számára fontos a környezetvédelem és a természetesség, úgy nő a Talalay-latex iránti kereslet is. Magyarországon a NOVETEX-nél már elérhetőek ezek a teljesen egészséges, környezetet és őkoszisztémát védő matracok.


 

Tekintse meg Talalay-latex matracainkat!

hollandia rozela talalay latex matrachollandia dual comfort talalay latex matrachollandia heizel talalay latex matrac

 

Mi az a Talalay-latex?


A Talalay latex az egészséges életmód és a környezettudatos viselkedés népszerűsödésével válik egyre népszerűbb választássá az új matracot kereső vásárlók körében. A Vita-Talalay latex matracok olyan anyagok felhasználásával készülnek, speciális gyártási technológiával, hogy messze kiemelkednek a hagyományos latexet (általában az úgynevezett „Dunlop” latexet) tartalmazó társaitól. 


Környezetbarát egészséges matrac


Matrac természetes alapanyagokból


A Talalay latex egyetlen összetevőt tartalmaz: 100% tisztaságú nyers latexet. A kaucsukfa nedvét mindenféle kezelés, hígítás vagy különböző anyagok hozzáadása nélkül szállítják a gyárba, ahol később sem kerül bele egyéb sem természetes, sem mesterséges anyag. 


Ennek köszönhetően a Vita Talalay latex hivatalosan is a világ legegészségesebb komfortanyaga. Amellett, hogy mesterséges allergén anyagot nem tartalmaz, a gyártási technológia és a 100 %-os tisztaságú latex miatt teljesen átszellőzik. Segít a megfelelő alvásklíma kialakításában és elvezeti a nedvességet a testről.

 

latex erdő

 


Környezetbarát matrac 


A Talalay latex nem csak Ön számára teljesen biztonságos és egészséges, hanem a környezet számára is. A Talalay latexet a bölcsőtől a bölcsőig elv szerint gyártják. Megvédi a környezetet és az ökoszisztémát miközben magas minőségű terméket állít elő. Kiküszöböli a hulladékot mind a gyártás során mind a termék használata után, ugyanis a Talalay latex 100%-ban lebomlik.

 


A Talalay latex gyártása


A Kaucsukfa nedvét összegyűjtés után keverékanyag hozzáadása nélkül öntik az öntőformába 70%-os telítettségig. Ezután az öntőformát hermetikusan lezárják majd elkezdik kiszívni belőle a levegőt. A vákuumozás hatására a latex teljesen kitölti az öntőformát, kialakítva a latex mindenhol egyformán sűrű szerkezetét.


Még a hagyományos Dunlop latexeket egyből nagy fokon megsütik hogy kialakuljon a végleges alakjuk, addig ezzel ellentétben a Talalay latexet először fagyasztással szilárdítják meg, mely során kialakul a Talalay latex nyitott cellaszerkezete. Ezután vulkanizálják a latexet majd a mosás és a szárítás következik.
 

Az így előállított matrac alapanyagot továbbítják a matracgyártók felé, ahol a latex huzatot, egyes esetekben természetes kókuszt illetve további rétegeket kapnak.

 

Nézze meg Hollandia Talalay latex matracainkat

Ossza meg!Ajánlott termékek


Matrac Passion Sealy

Sealy Passion Táskarugós Matrac 34

A Passion matrac a luxus kategóriás Sealy Lavish matrac kistestvére. Különbségük abból...

299 990 Ft
matrac.hu
TEMPUR memóriahab

TEMPUR Cloud Breeze 22 Matrac

A TEMPUR legújabb Breeze technológiában a puhaság és a támogatottság egynsúlya valósul meg,...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
Egyensúly párna - Dinamikus ülőpárna

Egyensúly párna - Dinamikus ülőpárna

Az ülőpárna használata javítja az egyensúlyt, a stabilitást és a koordinációt. Használata...

6 090 Ft
matrac.hu
Akupresszúrás matrac

Akupresszúrás matrac

Vitalizálja testét napi 10 perc alatt, legyen fitt és egészséges minden nap. Stimulálja az...

11 690 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Fekete Péntek - Black Friday 2019 AKCIÓ a NOVETEX-nél

2019.11.15. Matrac.hu

2019-ban is megtartja a NOVETEX Matrac Biomanufaktúra  a Black Friday matrac és ágy akcióját, mellyel idén is számos ágyunkat, felnőtt matracunkat, párnáinkat, fabútorainkat és egyéb kiegészítőinket kedvezménnyel viheti haza!

Tovább

Matrac akció a NOVETEX üzleteiben!

2019.11.13.

  2019. november 13. (Szerda) és október 17. (Vasárnap) között a NOVETEX Matrac Biomanufaktúra üzleteiben ÁFA-mentes napokat tartunk, vagyis Önök olcsóbban vehetik meg a felnőtt matracokat, ágyakat, párnákat!

Tovább

Mi az a Talalay latex?

2019.11.06.

A Vita Talalay latex a létező legegészségesebb latex-alapanyag, amely elérhető a piacon. Ahogyan egyre több ember számára fontos a környezetvédelem és a természetesség, úgy nő a Talalay-latex iránti kereslet is. Magyarországon a NOVETEX-nél már elérhetőek ezek a teljesen egészséges, környezetet és őkoszisztémát védő matracok.

Tovább


Tovább a cikkekhez