Tel: +36 70 930 4040

Email: web@matrac.hu


Kezdőlap

Ossza meg!


Szakszótár

Outlast matrachuzat - Outlast anyag


Outlast matrachuzat - Outlast anyag 

A tökéletes alvásklíma

 

Hol használják az Outlast Technológiát a hálószobában? 

Stearns and Foster matracok
 

“Se nem túl meleg, se nem túl hideg – pont jó!”
Ez a szlogen kitűnően leírja, mitől is különleges az Outlast® anyag, valamint a belőle készült matrachuzat. Ilyen merész ígéretet, hogyan lehetséges betartani? Az Outlast® technológia segítségével.

Az Outlast® egy speciális thermo-regulációs, testhőmérséklet szabályozó anyag. Az Outlast® technológia az amerikai NASA kutatásainak egyik új eredménye, amit eredetileg a NASA űrhajósai részére, a szkafander alatti viseléshez fejlesztettek ki. A modern űrruhák fejlesztése során kellett olyan különleges anyagot találni, amely a hő tárolására, majd annak visszaadására is alkalmas.

Miután a világűrben bizonyított, gyorsan megtalálta az utat a mindennapi felhasználáshoz is. Különlegessége abban rejlik, hogy mindig a megfelelő hőmérsékletet adja. Hidegben melegen tart, melegben pedig az izzadtság párologtatásával kellemesen hűsít. Így legyen akár csak 10 fok, akár 35 fokos kánikula, mindig kellemes alvásklímát biztosít.

Az Outlast® anyagában lévő milliónyi hőkapszula az emberi test által keltett hőt eltárolja, a kapszulák átmelegednek. Eközben viszont elvonják az emberi test felesleges hőjét, így a használójuk nem izzad meg és nem is lesz melege. A felmelegedett hőkapszulák - mind milliónyi apró hőtároló egység -az eltárolt hőt szükség szerint visszasugározzák, azaz melegítenek.

Ez a különleges Thermo-Control, hőszabályzó hatás a tökéletes alvásklíma elérésében azért jelentős, mert hasonlóképpen előbb a melegünket sugározzuk ki. Az Outlast® matrachuzat mikrokapszulái felveszik a test melegét, ezzel hűsítenek, ezért nem takarózunk ki megizzadva, az alvásunk első fázisában. Később az alvás nyugodtabb fázisában, a mélyalvás időszakában – amikor a szív pihenése miatt a vérnyomás csökken és a vérkeringés is lelassul – a gyengébb keringés miatt elkezdődik a lehűlésünk. Ennek ellenére sem fogunk fázni, mert a hőkapszulák az eddig eltárolt melegünket visszasugározzák ránk.

Az Outlast® elve: „Sem túl meleg, sem túl hideg”Az Outlast® Technológia

Mi az Outlast® technológia?

Az eredeti, proaktív hő- és nedvességkezelési technológia, és egyben az egyetlen fázisváltó anyag, amely a NASA által kifejlesztett és jóváhagyásával gyártott anyag – Certified Space Technology™. 
certified-space-technology

 

Az Outlast® szövetek, szálak és bevonatok megtalálhatóak a mindennapi életben, a ruházat, az alvás, a sportoláshoz használt termékekben.
 

Hogyan működik az Outlast technológia?

Az Outlast® anyagban található milliónyi thermo-kapszula elszívja a felesleges hőt a bőr felületéről, amikor a test túlhevül és melege van. Ezek után felszabadítja, valamint visszajuttatja a test számára, amikor a testnek, a legnagyobb szüksége van rá. Például a jég fázisváltó anyagnak is tekinthető, és mivel az italban lévő jég szilárdról folyadékra változik, elnyeli a hőt és hűti az italt. A fázisváltó anyagok Outlast® technológiája ugyanúgy működik.
 

Melegem lesz vagy fázni fogok?

Az Outlast® technológia proaktív technológia, amely alkalmazkodik a test igényeihez. Amikor a test túlhevül, az Outlast® technológia elnyeli a hőt. Ha fázik, az a hő felszabadul. Az Outlast® technológia kiegyensúlyozza a hőmérsékletet, a hő kezelésével, a túlmelegedés és az izzadás csökkentése érdekében. 

Outlast technológia - matrac 1Outlast technológia - matrac 2outlast technológia - matrac 3outlast technológia 4outlast technológia - matrac

 

1. fázis: bőrét olyan hőmérsékletváltozásoknak teszik ki, amelyek befolyásolják a test mikroklímáját
2. fázis: ha a test túlmelegszik, felszabadul a felesleges testhő és beindul az izzadás, hogy lehűtse a bőrt
3. fázis: az Outlast® technológia elnyeli a felesleges hőt és szabadalmaztatott outlast mikrokapszulákban tárolja, amelyeket termokuláknak neveznek
4. fázis: amikor a test elkezd lehűlni, a tárolt hőt visszaengedi a szervezetbe
5. fázis: az eredmény, egy állandó klímájú komfortzóna a bőr felületén 

 

Mennyi ideig élvezhető az Outlast® speciális hatása?

Az Outlast® technológia célja, hogy állandó és tartós része legyen annak a terméknek amiben használják. 
 

Hogyan használják az Outlast technológiát a termékekben?

Az in-fiber technológia révén, az Outlast®-ot közvetlenül a szövet szálaiba fonják, amely érintkezik a bőrünk felületével.


Valóban a NASA fejlesztette ki az Outlast technológiát és használták az Űrben?

Igen. A Certified Space Technology™ pecsétet a Space Foundation bocsátja ki. Az Outlast® technológiát eredetileg a NASA számára fejlesztették ki, kesztyűkben és egyéb kiegészítőkben való használatra az űrben és a nagyon nagy magasságban található hőmérséklet szabályozására. Az Outlast-ot legutóbb az űrben Naoko Yamazuki japán űrhajós használta, aki az Outlast® technológiával készült ruházatot viselt.

Összefoglalva

Az Outlast® technológia úgy működik, hogy nem a nedvességet vezeti el a bőrtől, mint más hűsítő anyagok, hanem különleges jellemzőit kihasználva, proaktivan kezeli a testhőt és szabályozza a test nedvesség és izzadás termelődését.

Hol használják az Outlast Technológiát a hálószobában? 

Stearns and Foster matracok
 Ajánlott termékek


Ágyak, melyek sosem nyikorognak!
Delaware egyszemélyes fa ágykeret  - NOVETEX - Ágyban a legjobb!

Delaware egyszemélyes ágykeret

Delaware egyszemélyes ágy. A nyugodt, pihentető, kényelmes és egészséges alvás...

Kérjen ajánlatot
matrac.hu
100 napos extra komfort garancia! Egészségpénztárra elszámolható!
 Puha kényelmes NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 314 - NOVETEX Matrac 80x200, 90x200, 100x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 200x200

Puha kényelmes NOVETEX biomatrac - kókusz matrac 314

Kényelmes, puha 314, dupla komfort, hajlítható, 2 rétegű, NO matrac, 18 cm súlyhatára 110 kg...

236 990 Ft
matrac.hu
Pihe - puha wellsoft
alvómaszk-matrac.hu

Wellsoft szemmaszk, alvómaszk

Pihenteti a fáradt szemet és kellemes, nyugodt pihenést biztosít a wellsoft alvómaszk. Hőre...

5 190 Ft
matrac.hu
egybefüggő dupla matraccal
Barcellona olasz kanapéágy - ágyazható kanapé

Barcellona olasz kanapéágy - ágyazható kanapé

Barcelona olasz kanapé ágy. Kényelme és a modern letisztult tervezés ötvözete. Egy...

649 990 Ft
matrac.hu

„Mindig jó ágyat és jó cipőt vegyél, mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban.”– Maugham

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? - Ágyban a legjobb!

Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac?

2020.09.10. Matrac.hu

  Milyen matracot válasszak? Milyen a legjobb matrac? A legjobb matrac alátámaszt, kényelembe helyez, pihentet. Mentálisan és fizikailag is kitűnő állapotban tart. A legjobb matrac az, amibe alig várod, hogy belehuppanj és amiből nem is akarsz reggelente felkelni. Sőt néha még délben sem…  Na, ezt keresd! Próbáld ki a boltban, majd élj az otthoni próba lehetőségével! Használd ki a 100 napos visszavásárlási garanciát, vagy válassz extra garanciával...

Tovább

VIROCLEAN –  matrachuzat vírusaktivitás csökkentő kezeléssel

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel

2022.02.08. Matrac.hu

VIROCLEAN – matrachuzat vírus-aktivitás csökkentő kezeléssel. Olyan kezelést fejlesztettünk ki, amely csökkenti a vírusaktivitást és antibakteriális. A COVID-19 járványhelyzet arra tanított bennünket, hogyan próbáljuk elkerülni a fertőzéseket, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket. A Lava Textiles erre ad választ egy innovatív kezeléssel, amely egyesíti az antibakteriális tulajdonságokat a vírusaktivitást csökkentő hatással.

Tovább

Legjobb matracok

Legjobb matracok - Legnépszerűbb matracaink

2021.11.16. Matrac.hu

Tudjuk, hogy a matracok kínálata óriási és sokan nem biztosak választásukban. Hagyatkozzon sokéves tapasztalatunkra és válassza ki új matracát gyorsan a felsorolt legnépszerűbb matracaink közül! Milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a matracot? Segítünk a választásban! Ezt a rövidebb cikket akkor ajánljuk, ha kutatómunka nélkül, önállóan szeretné gyorsan kiválasztani új matracát.        

Tovább


Tovább a cikkekhez

Alphabed Matrac Kft. 2024 | ÁSZF

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.